Κώστας Τρομπέτας: Ο θαλασσόλυκος – Ο Ναύκληρος από τους λίγους

spot_img

Γράφει : η Αγγελική Ιωακείμ

Kostas Troumpetas – Ο ΘΑΛΑΣΣΟΛΥΚΟΣ

Ο Ναυκληρος απο τους λίγους

Καράβια παλια σαπιοκαραβα αλλά με αξιοπρέπεια οπως λεει και ο ίδιος .Μέχρι και το όνομα τους έχει γράψει στήν Σουηδία πανω στην σκαλωσιά μέσα στο κρυο στο Γκοτερμπουκ.

Ο Ανθρωπος με Α κεφάλαιο που έχει οργώσει ΑΙΓΑΙΟ, ΙΟΝΙΟ , ΜΕΣΟΓΕΙΟ, ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ!!

Και που δεν είχε ταξιδέψει, στην Σουηδία, Γαλλία, Βόρεια Κορέα όταν ήταν 18 χρονών το 1970 με το ΙΣΜΗΝΗ , στην Μεσόγειο με το ΔΑΝΑΗ, στην Τυνησία, Μαλαισία και Γένοβα, Ραφήνα, Ανδρο, Τήνο, Μυκονο και ΑΙΓΑΙΟ ΠΕΛΑΓΟΣ, στην ΜΕΣΟΓΕΙΟ με το ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΣΤΡΙΝΤΖΗΣ , στην ΕΥΡΩΠΗ και ΠΕΡΣΙΚΟ ΚΟΛΠΟ με το OLYMPIC ACCORD, ΚΑΡΑΒΑΙΚΗ…

Γεννήθηκε στο Ληξουρι το 1952.
Στα δεκαέξι του με κατάσταση πρωτομπαρκαρει το ΤΑΡΖΑΝ λοστρόμος από το 1977.Στην ακτοπλοΐα από το 1975 κυρίως με πλοια του Στριντζη. Τα τελευταία χρόνια ταξίδευε με τα ΔΗΛΟΣ, IONIAN SUN από Ραφήνα, IONIAN SEA από Πειραιά.

Ναυτης με κεφαλαίο Ν, νησιώτης απ’το Ληξουρι από κείνους τους παλιους , με το μεράκι, τη λεβεντιά, την ευσυνειδησία και την ευθιξία. Αν του πεις τώρα “λοστρομε” κάτι σκουριες είδα στην πλωρη θα κατεβάσει βάρκα στην στιγμή. Εκείνη η φωτογραφία που δημοσίευσε ο “Ε” της πλωρης του ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ με λεζάντα “γιατί δακρύζουν τα μάτια της”-Άυγουστο μήνα με τη δουλειά στο φουλ -τον πειραξε πραγματικα, θίγοντας έναν επαγγελματισμό που σπάνια τον βρίσκεις πια. Μ ‘αρέσει αυτή η δουλειά από μικρό παιδί ξεκίνησα στη θάλασσα. Με τον πατέρα μου στην ανεμοτρατα, μετά ναυτης σε motoship, έπειτα στα παντοπορα κι’απο το 74″ στην ακτοπλοΐα.

Είκοσι δυό χρόνια ακτοπλοΐα ξεκινώντας απ’τον ΜΙΑΟΥΛΗ, με καπετάνιο τον Χριστόφορο Κατσαμπα, επί πλοιοκτησιας Στριντζη.

Στο ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ του Λαζαρίδη στον ΚΑΝΑΡΗ, στο IONIAN SEA…
Η δουλειά του λοστρομου, συνεχής και υπευθυνη:στο γκαράζ, στα stand by, φόρτωση , υπευθυνος για την συντήρηση του βαποριου και την εξωτερική καθαριότητα..

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται