Καλύτερη εικόνα σε Κεφαλονιά: Εισήγηση για ετοιμότητα των κατοίκων στα Δοριζάτα

spot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεγάλες πυρκαγιές στη Λειβαθώ και στα Κοκολάτα (Εικόνες – βίντεο) – ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ – 27/07/2020

Στην Κεφαλονιά έγινε εισήγηση να βρίσκονται σε ετοιμότητα οι κάτοικοι του χωριού Δοριζάτα, αλλά δεν φαίνεται αναγκαία η εκκένωση, καθώς ήδη είναι καλύτερη η εικόνα. Οι δυνάμεις έχουν ενισχυθεί ενώ οι δύο φωτιές στην Κεφαλονιά είναι οριοθετημένες.

Στην ενίσχυση των δυνάμεων της έχει προχωρήσει η Πυροσβεστική στις φωτιές που έχουν ξεσπάσει σε δασικές εκτάσεις στις Κεραμειές Κεφαλονιάς και στην Ωλένη Πύργου Ηλείας.

Στην Κεφαλονιά έγινε εισήγηση για προληπτική εκκένωση των Δοριζάτων από τους κατοίκους της, λόγω εγγύτητας με το πύρινο μέτωπο, ωστόσο δεν φαίνεται πλέον κανένας οικισμός στην περιοχή να αντιμετωπίζει άμεσο κίνδυνο, καθώς ήδη η φωτιά εμφανίζει συνεχώς καλύτερη εικόνα, ως αποτέλεσμα της μη ύπαρξης δυνατών ανέμων και των ενισχύσεων των δυνάμεων που επιχειρούν, με την φωτιά ωστόσο να παραμένει σε εξέλιξη.

Συνολικά επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 9 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 2 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες της Πολιτικής Προστασίας και ΟΤΑ.

Παράλληλα, σε εξέλιξη παραμένει, αλλά με επίσης διαρκώς καλύτερη εικόνα και το πύρινο μέτωπο που έχει ξεσπάσει σε δύσβατο σημείο, σε δασική έκταση, μακριά από κατοικημένη περιοχή, στη Δημοτική Ενότητα Ωλένης, στον Πύργο Ηλείας, προς Πανόπουλο. Συνολικά επιχειρούν 57 πυροσβέστες με 21 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

ΠΗΓΗnews247.gr

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται