Εντοπισμός & σύλληψη αλλοδαπών & διακινητών τους στην Κεφαλονιά

spot_img

Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εντοπισμός και σύλληψη αλλοδαπών καθώς και των δύο (02) διακινητών τους στην Κεφαλλονιά

    Στον εντοπισμό και τη σύλληψη τριάντα ενός (31) αλλοδαπών καθώς και στη σύλληψη των δύο (02) αλλοδαπών διακινητών τους οι οποίοι επέβαιναν σε Ε/Γ-Α/Ψ σκάφος, προέβησαν πρώτες πρωινές ώρες της 11.10.2020, στελέχη της Λιμενικής αρχής Κεφαλληνίας κατόπιν εντοπισμού ύπoπτου σκάφους από πλήρωμα ΠΛΣ Λιμενικής Αρχής Ζακύνθου σε συνεργασία με στελέχη της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλάσσιων Συνόρων του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

    Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών Κ.Λ. Ελευσίνας, έλαβε χώρα ευρείας κλίμακας επιχείρηση από ξηράς και θάλασσας, υπό το συντονισμό αρμόδιας Υπηρεσίας Αρχηγείου ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ/ΔΑΠΘΑΣ, για τον εντοπισμό ύποπτου σκάφους. Το εν λόγω σκάφος εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή ΝΔ ν. Κεφαλληνίας, με επιβαίνοντες τους ανωτέρω αλλοδαπούς, οι οποίοι προσπαθούσαν να εξέλθουν παράνομα από τη χώρα.

    Οι ανωτέρω επιβιβάστηκαν σε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμένα Αγίας Πελαγίας Κεφαλληνίας. Από τη Λιμενική Αρχή Κεφαλληνίας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το εν λόγω Ε/Γ-Α/Ψ σκάφος. Υπό το συντονισμό της ΔΑΠΘΑΣ διερευνάται η συμμετοχή περαιτέρω εμπλεκομένων μελών, καθώς διαφαίνεται ότι δρούσαν στο πλαίσιο ενός ευρύτερου οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης μεταναστών με σκοπό το παράνομο κέρδος, θέτοντας τη ζωή των μεταφερόμενων σε κίνδυνο.

Λιμεναρχείο Κεφαλονιάς

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

spot_img

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται