Παναγής Καππάτος: “Η Ιθάκη στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μου & της Κυβέρνησης συνολικά”

spot_img

Η Ιθάκη στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μου και της Κυβέρνησης συνολικά

Για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου είχα τη χαρά να παρευρεθώ στην Ιθάκη.

Μαζί με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χρήστο Στυλιανίδη, τους τοπικούς φορείς, τον Πρόεδρο της Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας Αναστάσιο Γριμποβιώτη και τη Γραμματέα Νότα Δούκα, συμμετείχαμε στις τιμητικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου που πραγματοποιήθηκαν με κάθε επισημότητα από τον Δήμο Ιθάκης.

Την επόμενη μέρα ακολούθησε σύσκεψη στο Δημαρχείο Ιθάκης για την πρόοδο πολύ σημαντικών έργων, όπως οι εγκαταστάσεις των μονάδων αφαλάτωσης,  έπειτα από διαδοχικές χρηματοδοτήσεις του ΥΝΑΝΠ που πετύχαμε και καταφέραμε να αποκτήσει η Ιθάκη νερό σε 24ωρη βάση, καθημερινά και όλο το χρόνο.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Σημαντικό επίσης έργο για την Ιθάκη αποτελεί και η ένταξη του Λιμανιού των Φρικών στο ΕΣΠΑ του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής που αναβαθμίζει τις υποδομές του θαλάσσιου τουρισμού και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2023, όπου και θα ενταχθεί στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κεφαλονιάς και Ιθάκης. 

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στους τρόπους αντιμετώπισης του ενεργειακού κόστους ως προς την λειτουργία των μονάδων αφαλάτωσης, ενώ παράλληλα συζητήθηκε το θέμα της ακτοπλοϊκής γραμμής της Πάτρας, η οποία διακόπτεται για σαράντα περίπου ημέρες το διάστημα Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου για τη συντήρηση του πλοίου, παρουσία του εκπροσώπου της εταιρείας που εκτελεί ακτοπλοϊκά δρομολόγια συνδέοντας τα νησιά μας με την λιμάνια της δυτικής Ελλάδας κ. Ιωάννη Πυλαρινού.

Ως βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης υποστηρίζω και διευκολύνω σταθερά τις προσπάθειες του Δήμου Ιθάκης για εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων σε έργα, δίκτυο και υποδομές, έτσι ώστε μαζί να πραγματοποιήσουμε πολλά περισσότερα τα επόμενα χρόνια.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

spot_img

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img