Δήμος Ιθάκης: Rapid Test για Covid-19 με τη μέθοδο drive through από την Κινητή Ομάδα του ΕΟΔΥ

spot_img

Rapid Test για Covid -19 με τη μέθοδο drive through από την Κινητή Ομάδα του ΕΟΔΥ στο Δήμο Ιθάκης την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου.

O Δήμος Ιθάκης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας και Ιθάκης) και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) προχωρά στη διενέργεια ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), μέσα από το αυτοκίνητο (drive through), δωρεάν για τους κατοίκους του Δήμου στο πλαίσιο της προσπάθειας για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού. Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου από τις 10.00 π..μ μέχρι τις 15.00 και η Κινητή Ομάδα Υγείας του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται έμπροσθεν του κεντρικού Δημαρχείου Ιθάκης στο Βαθύ.

Στο test μπορούν να υποβληθούν όλοι οι κάτοικοι του Δήμου που επιθυμούν να ελεγχθούν. Οι πολίτες θα μπορούν να προσέρχονται στον τόπο εξέτασης ΜΟΝΟ με το όχημά τους (αυτοκίνητο, μηχανάκι, ποδήλατο, πατίνι κ.ο.κ.) σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ (drive – through). Μέσα σε κάθε αυτοκίνητο μπορούν να επιβαίνουν μέχρι 3 άτομα, εκτός αν πρόκειται για ανήλικα μέλη της ίδιας οικογένειας, οι οποίο δεν θα εξέρχονται από τα αυτοκίνητά τους κατά τη διάρκεια της εξέτασης.Θα πρέπει να φοράτε μάσκα.Να γνωρίζετε τον ΑΜΚΑ σας.Να έχετε αστυνομική ταυτότητα.

Θα σας ζητηθεί να δώσετε στοιχεία επικοινωνίας (κινητό ή σταθερό τηλέφωνο) για την γνωστοποίηση τυχόν θετικού αποτελέσματος.Για τη μετακίνησή σας να έχετε στείλει sms με τον αριθμό 1 στο 13033. Οι πολίτες θα υποβάλλονται στο test γρήγορα και με ασφάλεια από το αυτοκίνητά τους, δεδομένου ότι το rapid test διαρκεί μόλις 2 λεπτά και τηρώντας αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα.Θα γίνουν όσο το δυνατόν περισσότερα τεστ εντός του παραπάνω ωραρίου.

Στον χώρο θα βρίσκονται υπάλληλοι του Δήμου, γρήγορη εξυπηρέτηση όλων των πολιτών.Η προσέλευση στο χώρο θα γίνεται με κατεύθυνση των οχημάτων από την προβλήτα στο Βαθύ με κατεύθυνση προς την Κεντρική Πλατεία.

Την επόμενη εβδομάδα σε μέρα που θα ανακοινωθεί θα γίνει και στην Βόρειο Ιθάκη στην Κεντρική Πλατεία του Σταυρού.

Διονύσης Στανίτσας

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται