Ομόφωνο ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων μετά από πρόταση της ΑΝΑΣΑ

spot_img

Να δοθεί παράταση μέχρι 31/12/24 για την περαίωση των δηλώσεων κτηματογράφησης στην Κέρκυρα ζητά το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων με ψήφισμα που εγκρίθηκε ομόφωνα μετά από πρόταση της παράταξης ΑΝΑΣΑ.

ΨΗΦΙΣΜΑ
ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΕΠΑΡΚΗΣ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΜΕΧΡΙ 31/12/2024

Η διαδικασία της υποβολής δηλώσεων για την κτηματογράφηση στην Κέρκυρα ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο (13/11) με πολύ περιορισμένη χρονική διάρκεια τριών μηνών για την ολοκλήρωση της.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Για τον λόγο αυτό και εξ αιτίας μιας σειράς δυσκολιών που εμπόδισαν την ταχεία εξέλιξη της υποβολής των δηλώσεων η κυβέρνηση, έχοντας υπόψη και τα σχετικά αιτήματα που διατυπώθηκαν από το ΤΕΕ, τον Δικηγορικό Σύλλογο και άλλους παράγοντες, προχώρησε σε αναγγελία δίμηνης παράτασης, ήτοι μέχρι 13/04/2024.

Ήδη ο Δικηγορικός Σύλλογος Κερκύρας έχει θέσει σε αμφισβήτηση και την παράταση αυτή, γιατί οι βασικοί λόγοι της καθυστέρησης εξακολουθούν να υφίστανται.

  • Δυσλειτουργία υποθηκοφυλακείων και κτηματολογικών γραφείων.
  • Οικονομική δυσπραγία χιλιάδων νοικοκυριών.
  • Ο πολυκερματισμός της γης και η πολύ-ιδιοκτησία που υπάρχει αλλά και, πολλές φορές, η έλλειψη τίτλων ιδιοκτησίας και η χρησικτησία που απαιτεί την ύπαρξη τοπογραφικού διαγράμματος και την εμπλοκή νομικών για την συμπλήρωση των σχετικών ένορκων βεβαιώσεων. 

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων

έχοντας υπόψη τα παραπάνω, αφουγκραζόμενο την αγωνία της τοπικής κοινωνίας, ευελπιστώντας στην ορθή και ποιοτική υλοποίηση του έργου της Κτηματογράφησης στο νησί και την προστασία της ιδιοκτησίας των πολιτών,

ζητεί

από την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό να δοθεί ο απαραίτητος και επαρκής χρόνος προς τούτο, θεωρώντας ως ρεαλιστική ημερομηνία περαίωσης την 31/12/2024.

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img