Περιφερειακό Συμβούλιο ΙΝ: Ψήφισμα για την ασφάλεια και των ναυτιλιακών μεταφορών

spot_img

Έως 28/11/2022 οι προσφορές BLACK FRIDAY & CYBER MONDAY με έως -50% σε Gaming προϊόντα, αξεσουάρ κινητών & υπολογιστών και σε πολλά άλλα είδη από το κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων

Ψήφισμα για την ασφάλεια και των ναυτιλιακών μεταφορών

για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος,

των ανθρώπων και των δραστηριοτήτων τους

  • Ζητείται η προμήθεια ειδικού πυροσβεστικού σκάφους ελλιμενιζόμενου στην Κέρκυρα για την άμεση και αποτελεσματική παρέμβαση σε περιπτώσεις πυρκαγιάς
  • Επιβάλλεται η πλήρης και συστηματική εφαρμογή της ελληνικής, ευρωπαϊκής και διεθνούς νομοθεσίας για τον έλεγχο στους λιμένες ως προς την συμμόρφωση των πλοίων
  • Ζωτικής σημασίας η αποτροπή και πρόληψη αυτών των κινδύνων για την νησιωτική και τουριστική Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Την ανάγκη για πλήρη και συστηματική εφαρμογή της ελληνικής, ευρωπαϊκής και διεθνούς νομοθεσίας για τον έλεγχο στους λιμένες ως προς την συμμόρφωση των πλοίων αναφορικά με την αξιοπλοΐα, ασφαλή ναυσιπλοΐα, την ασφάλεια των εργαζομένων, των επιβατών, των επαγγελματικών και ιδιωτικών οχημάτων και του θαλάσσιου περιβάλλοντος αναγνώρισε το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων κατά την τακτική συνεδρίασή του που πραγματοποιήθηκε στην Λευκάδα, μετά από πρόταση της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου.

Το ψήφισμα, όπως συνδιαμορφώθηκε από τις παρατάξεις “Ιόνιο Δυνατά – Κάθε νησί ψηλά”, “Ιόνιος Συμμαχία” και “Επτανησιακή Πρωτοβουλία” έχει ως ακολούθως:

  1. “Τα θαλάσσια ατυχήματα που έχουν συμβεί στην χώρα μας και αλλού, τα ατυχήματα εντός των πλοίων εν πλω όπως η πρόσφατη πυρκαγιά στο οχηματαγωγό “Euroferry Olympia” που εκτελούσε τακτική γραμμή μεταξύ Ηγουμενίτσας και Μπρίντιζι, ενέχουν τεράστιους κινδύνους για την ασφάλεια των εργαζομένων, των επιβατών, των επαγγελματικών και ιδιωτικών οχημάτων και του θαλάσσιου περιβάλλοντος με συνέπειες και στον τουρισμό και όλες τις θαλάσσιες δραστηριότητες αναψυχής και οικονομικές.
  1. Για την νησιωτική και τουριστική Περιφέρεια Ιονίων Νήσων η αποτροπή και πρόληψη αυτών των κινδύνων είναι ζωτικής σημασίας
  1. Ζητείται η πλήρης και συστηματική εφαρμογή της ελληνικής, ευρωπαϊκής και διεθνούς νομοθεσίας για τον έλεγχο στους λιμένες ως προς την συμμόρφωση των πλοίων αναφορικά με την αξιοπλοΐα, ασφάλεια ναυσιπλοΐας, προστασίας θαλάσσιου περιβάλλοντος και την εφαρμογή των διεθνών συμβάσεων και συμφωνιών που αφορούν σε θέματα ναυτικής εργασίας και νόμιμης σύνθεσης πλοίων.
  1. Ζητείται η προμήθεια ειδικού πυροσβεστικού σκάφους ελλιμενιζόμενου στην Κέρκυρα για την άμεση και αποτελεσματική παρέμβαση σε περιπτώσεις πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή”.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

spot_img

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται