Λαϊκή Συσπείρωση ΙΝ: “Οι μισές αλήθειες, είναι ολόκληρο ψέμα κ. Τραυλέ”

spot_img

Έως 28/11/2022 οι προσφορές BLACK FRIDAY & CYBER MONDAY με έως -50% σε Gaming προϊόντα, αξεσουάρ κινητών & υπολογιστών και σε πολλά άλλα είδη από το κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι.

ΟΙ ΜΙΣΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΨΕΜΑ κ. ΤΡΑΥΛΕ

Κατά την προσφιλή του μέθοδο, της στρέβλωσης των θέσεων και προτάσεων της Λαϊκής Συσπείρωσης   ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Τραυλός σε πρόσφατο δημοσίευμα του σχετικά με τον συντελεστή για την τουριστική δόμηση, ανέφερε ότι στην πρόσφατη συνεδρίαση του Π.Σ. «μόνο η Λαϊκή Συσπείρωση το καταψήφισε»  στοχεύοντας να δημιουργήσει κλίμα σύγχυσης, αποπροσανατολισμού, πετώντας την ¨μπάλα στην εξέδρα¨.

Ξέχασε όμως να μας πει ο κ. Τραυλός ότι:

 Η συζήτηση και η πρόταση της Περιφερειακής Αρχής (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ) στο Π.Σ., αφορούσε στην πιο γρήγορη αναθεώρηση του υπάρχοντος  χωροταξικού σχεδιασμού, το πλαίσιο του οποίου  εντάσσεται στην γενικότερη νομοθεσία που έχει ψηφιστεί στη Βουλή από όλες τις κυβερνήσεις,  με την οποία Γη και θάλασσα παραδίνονται στα «πόδια» των επιχειρηματικών ομίλων, με μπαράζ τροπολογιών – «δώρων», σε βιομήχανους, «επενδυτές» και «πράσινα» αρπακτικά.

Στον χωροταξικό σχεδιασμό εμπεριέχεται ο σχεδιασμός για την εξόρυξη υδρογονανθράκων στην περιοχή.

Εμπεριέχεται η επέκταση και εγκατάσταση των Ανεμογεννητριών.

Αναφέρεται στις χρήσεις γης στα πλαίσια των αντιπεριβαλλοντικών νόμων, των δασικών χαρτών , της συγκέντρωσης της γης σε λίγα χέρια κ.α

Ξέχασε να μας πει ότι:

Η πρόταση στην οποία αναφέρεται δεν υπήρχε καν στην εισήγηση της ηγεσίας του, την πρόσθεσε ως «ευχή».

Όταν ψηφίζονταν οι νόμοι με  χωροταξία «κομμένη και ραμμένη» στα μέτρα των επιχειρηματικών ομίλων, ώστε να συνεχίσουν ανεμπόδιστα να «φυτρώνουν», ακόμα και σε προστατευόμενες περιοχές, ανεμογεννήτριες, επιχειρηματικά πάρκα, τεράστιες τουριστικές μονάδες, χειροκροτούσαν την κυβέρνηση.

 Η μόνη αλήθεια είναι ότι:

Μόνο η Λαϊκή Συσπείρωση διαφωνεί με έναν τέτοιο χωροταξικό σχεδιασμό  που έρχεται σε αντίθεση με τα συμφέροντα και τα δικαιώματα του λαού μας για αυτό και καταψήφισε το σύνολο της εισήγησης επί της αρχής.

Οι άλλες δυνάμεις ψήφισαν την αναθεώρηση και την πρόταση σας γιατί συμφωνούν και στηρίζουν ένα χωροταξικό σχεδιασμό με βασική κατεύθυνση την επιτάχυνση των επενδυτικών σχεδιασμών.

 Αυτά τα μεγάλα επενδυτικά σχέδια οδηγούν σε αντίστοιχη προσαρμογή του χωροταξικού σχεδιασμού. Απαιτούν αλλαγές στους όρους δόμησης και στις χρήσεις γης, τελείως διαφορετικές απ’ αυτές που έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα.

Έχουν στόχο την δημιουργία ενός φιλικού προς τις επενδύσεις πλαισίου, που θα παρέχει ασφάλεια στους επενδυτές,  διατηρώντας φυσικά στη φρασεολογία του ως «φύλλο συκής» την… «προστασία του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των πολιτών».

Και σεις φυσικά ως Περιφερειακή Αρχή δηλώνετε  πρόθυμοι να τα προχωρήσετε και να ικανοποιήσετε τις απαιτήσεις των επενδυτών προσθέτοντας και ένα κερασάκι για να ξεγελάσετε τον κόσμο.

Το πρόβλημα της Περιφερειακής Αρχής με την Λαϊκή Συσπείρωση είναι ότι σταθερά και επίμονα δεν αφήνει τα προβλήματα που βασανίζουν το λαό στο περιθώριο. Δεν αφήνει ,τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, οι υποσχέσεις, η παρέλαση της κυβέρνησης να εφησυχάζουν το λαό.

Σας χαλάει τη σούπα της προσπάθειας που κάνετε ως Περιφερειακή Αρχή ,ο λαός να μένει  ανοργάνωτος και στην αναμονή.

Δώστε προτεραιότητα σε έργα για να  μην πνιγεί ο λαός μας και μην υποτιμάτε τη νοημοσύνη όλων μας.

                                                                        07.10.2022

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

spot_img

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται