12 Φεβρουαρίου: Επέτειος γέννησης στην Κέρκυρα του Ιωάννη Καποδίστρια

spot_img

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

12 Φεβρουαρίου

Επέτειος γέννησης στην Κέρκυρα

του μεγάλου Έλληνα, Ιωάννη Καποδίστρια

Ημέρα τιμής και υπερηφάνειας η 12η Φεβρουαρίου για τα Ιόνια Νησιά και ολόκληρη την Ελλάδα ως ημέρα γέννησης του Ιωάννη Καποδίστρια, της μελλοντικής βαρύνουσας προσωπικότητας για την Ελλάδα και ολόκληρη την Ευρώπη.

Ο Ιωάννης Καποδίστριας έπαιξε ένα ουσιαστικό ρόλο στην προετοιμασία της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, στην δημιουργία του φιλελληνικού ρεύματος υπέρ της επανάστασης και υπέρ της υποστήριξης του νεοσύστατου Ελληνικού κράτους.

Ως πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδος έθεσε τις βάσεις για ένα ευνομούμενο κράτος με θεσμούς, διοικητικές και κοινωνικές δομές.

Στον Ιωάννη Καποδίστρια οφείλεται η δημιουργία της Σχολής Ευελπίδων, όπως και του Ελεγκτικού Συνεδρίου, μεταξύ άλλων Οργάνων.

Παράλληλα, ο Ιωάννης Καποδίστριας έπαιξε θεμελιώδη ρόλο στην διαμόρφωση της Ευρώπης ως ουσιαστικός διπλωματικός παράγων στην κρίσιμη περίοδο του 19ου αιώνα, υπέρ της ειρήνης.

Σε αυτόν οφείλεται η δημιουργία και τα χαρακτηριστικά της ουδετερότητας της Ελβετικής Συνομοσπονδίας, όπως και τα σύνορα της Γαλλίας.

Θα μείνει στην ιστορία ως ο δημόσιος άνδρας που συνδύαζε το ήθος, την σεμνότητα, τον πατριωτισμό και τις εξαιρετικές διπλωματικές ικανότητες.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων τιμά την μνήμη και την παρακαταθήκη του στα Επτάνησα, στην χώρα μας και στην Ευρώπη.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται