Συνάντηση εργασίας Ρόδης Κράτσα με Υπουργό Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη

15 ιδέες για έξυπνα δώρα τεχνολογίας για κάθε ηλικία που θα ενθουσιάσουν – Θα τα βρείτε και στο Αργοστόλι

spot_img

31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση εργασίας της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων

με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστο Στυλιανίδη

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα
  • Ικανοποίηση του Υπουργού για την πορεία των έργων αποκατάστασης από “Μπάλλο” και καθαρισμό ρεμάτων στην Κέρκυρα και Κεφαλονιά.
  • Έκκληση της Περιφερειάρχη για την εκπόνηση ολοκληρωμένων master plans Πολιτικής Προστασίας για κάθε νησί
  • Eπισήμανση για επιτάχυνση διαδικασίας δημιουργίας του Περιφερειακού αλλά και των Τοπικών Κέντρων Πολιτικής Προστασίας σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα.

Η τελευταία συνάντηση εργασίας του 2021 της Περιφερειάρχη Ρόδης Κράτσα Τσαγκαροπούλου ήταν με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστο Στιλιανίδη, συνοδευόμενη από τον Περιφερειακό Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας κ. Αντώνη Σουρβίνο.

Ο Υπουργός με την συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα κ. Βασιλείου Παπαγεωργίου και των συνεργατών του, ενημερώθηκε για την πορεία των έργων αποκατάστασης από την θεομηνία «Μπάλλος». Εξέφρασε την ικανοποίηση του για  την ετοιμότητα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην αντιμετώπιση των συνεπειών της θεομηνίας αλλά και την συνέχιση των καθαρισμών των ρεμάτων στην Κέρκυρα και τα άλλα νησιά.

Τόνισε επίσης ότι τα Ιόνια Νησιά είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στην κλιματική αλλαγή, στις έντονες βροχοπτώσεις και τα πλημμυρικά φαινόμενα και ζήτησε από την Περιφερειάρχη συστηματική συνεργασία για την πρόληψη και οχύρωση των μεγάλων αλλά και μικρών νησιών του Ιονίου.

Η Περιφερειάρχης ζήτησε από τον Υπουργό την στήριξη του Υπουργείου για την εκπόνηση ολοκληρωμένου master plan Πολιτικής Προστασίας για κάθε Περιφερειακή Ενότητα λόγω της επιτάχυνσης της κλιματικής αλλαγής, των μεγάλων αναγκών πρόληψης και του υπέρογκου  κόστους αποκαταστάσεων των ζημιών. Η Περιφερειάρχης ζήτησε επίσης να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την δημιουργία των Τοπικών Κέντρων Πολιτικής Προστασίας σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες παράλληλα με τα Γενικά Περιφερειακά Κέντρα σύμφωνα με το κυβερνητικό πρόγραμμα.

Ο Υπουργός πρότεινε στην Περιφερειάρχη ειδική συνάντηση ενημέρωσης για την πορεία των έργων αποκατάστασης των συνεπειών του ΙΑΝΟΥ σε Κεφαλονιά και Ιθάκη.

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με την συζήτηση για τη σημασία του Επετειακού Έτους 2021 και ενημέρωση για την συμμετοχή των Επτανησίων στην Εθνική Παλιγγενεσία του 1821. Η Περιφερειάρχης είχε την ευκαιρία να προσφέρει στον Υπουργό τον επετειακό φάκελο 1821-2021, της Περιφέρειας με ένα περιεχόμενο που αναδεικνύει τις μεγάλες μορφές των Επτανησίων στον Αγώνα για την Ελευθερία και την Ανεξαρτησία.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

spot_img

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img