Λαϊκή Συσπείρωση ΙΝ για Ιθάκη: από φιέστες Κυβέρνησης & Τοπικής Διοίκησης πάμε καλά, από έργα τι θα γίνει;

15 ιδέες για έξυπνα δώρα τεχνολογίας για κάθε ηλικία που θα ενθουσιάσουν – Θα τα βρείτε και στο Αργοστόλι

spot_img

ΙΘΑΚΗ: από Φιέστες Κυβέρνησης και Τοπικής Διοίκησης πάμε καλά,

από έργα τι θα γίνει;;;

Το έργο του λιμανιού, στον Πίσω Αετό της Ιθάκης, που ξεκίνησε εδώ και είκοσι χρόνια και τόσο διαφημίστηκε από την σημερινή Περιφερειακή Αρχή (ΝΔ-ΚΙΝΑΛ) αλλά και την προηγούμενη της ΑΝΑΣΑ (ΣΥΡΙΖΑ), όχι μόνο δεν έχει παραδοθεί ακόμη από την κατασκευάστρια εταιρεία, αλλά εδώ και λίγες ημέρες άρχισε να παρουσιάζει προβλήματα στον ασφαλτοτάπητα, στην ράμπα καθόδου προς το λιμάνι. Σε συνδυασμό με τους τεράστιους βράχους που επικάθονται στις άκρες του δρόμου, δημιουργούν προβλήματα ασφάλειας για τους χρήστες του λιμανιού.

Τα παραπάνω έρχονται να προστεθούν στους κατεστραμμένους δρόμους στον Μπρος Αετό που έχει κόψει την Ιθάκη στα δύο, από τις αρχές του Γενάρη και στις Φρίκες, μετά τον «ΙΑΝΟ», από τον Σεπτέμβρη του 2020, τα οποία ακόμα να αποκατασταθούν. Οι δικαιολογίες για τον δρόμο του λιμανιού μπορεί να είναι πολλές και από πολλούς, τόσο για τις τεράστιες καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση του έργου όσο και για την ποιότητα του. Όμως ένα είναι αδιαμφησβήτητο, όσο το κέρδος των κατασκευαστικών εταιρειών είναι το βασικό κίνητρο για την υλοποίηση κάθε έργου, οι πιθανότητες να έχουμε τέτοια «ατυχήματα» είναι πάρα πολλές με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Και για όλα αυτά, οι κατά τα άλλα λαλίστατοι της Δημοτικής Αρχής, του Επαρχείου και της Περιφερειακής Αρχής δεν έχουν βγάλει άχνα. Τα δεκάδες δελτία τύπου και οι έμμισθοι δημοσιογράφοι της Περιφερειακής Αρχής δεν έχουν δει το παραμικρό. Το μόνο που τους ένοιαζε ήταν τα μεγαλεπήβολα εγκαίνια που ήθελαν να κάνουν το προηγούμενο διάστημα παρουσία του πρωθυπουργού, ως μέσο φθηνής προπαγάνδας.

Όμως και η κυβέρνηση δείχνει την «φροντίδα» της για την Ιθάκη, που ενώ στην εφαρμογή της αντιλαϊκής της πολιτική είναι άμεση και κατασταλτική ενάντια στον λαό, στον εφοπλιστή που επί μήνες έχει αφήσει την Ιθάκη εκτός δρομολογίων στην σύνδεση με την Πάτρα στέκεται «σούζα» και κάνει τις πλάτες.

Αυτή είναι η πολιτική του εφικτού, του ρεαλισμού και της λογικής στον 21ο αιώνα. Να δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα «τα καθρεφτάκια και τα κολιέ» των προσωρινών λύσεων που οδηγούν στην ομηρία από κυβέρνηση, Περιφέρεια και Δήμο.

Μέσα στο σκηνικό, η Υφυπουργός Τουρισμού, ήρθε να προσθέσει ακόμα μια επικοινωνιακή φιέστα, μεταφέροντας «την έγνοια της κυβέρνησης», υποσχέσεις, μπαλάκι ευθυνών και ψίχουλα για τους ιθαγενείς.

Καλούμε τον λαό, να μην συμβιβάζεται με τον ρεαλισμό της προσαρμογής των απαιτήσεων προς τα κάτω, που οι κρατικοί θεσμοί Κυβέρνηση, Περιφέρεια και Δήμος προσπαθούν να επιβάλλουν. Να διεκδικήσει όλα εκείνα που είναι αναγκαία στον 21ο αιώνα.

25.04.2021

               ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

                      ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΙΘΑΚΗΣ

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

spot_img

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img