Προετοιμασία για έδρα νέου περιφερειακού Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων στο Αργοστόλι

spot_img

30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προετοιμασία για την έδρα του νέου περιφερειακού 

Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων στο Αργοστόλι

Δρομολόγηση άμεσων παρεμβάσεων στο χώρο διαχείρισης της Κεφαλονιάς

Τις εγκαταστάσεις της ΕΔΑΚΙ Κεφαλλονιάς που αφορά στους Δήμους Αργοστολίου, Ληξουρίου, Σάμης και Ιθάκης, επισκέφθηκε στα πλαίσια προγραμματισμένης επίσκεψής του στην Κεφαλλονιά, για θέματα αρμοδιότητάς του, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Χωροταξίας Σπύρος Ιωάννου, υπό την ιδιότητά του και ως Αντιπρόεδρος του νέου διαβαθμιδικού Περιφερειακού Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Ιονίων Νήσων, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της ΕΔΑΚΙ κ. Αργύρη Γαβριελάτο και τον Προϊστάμενο του Τμήματος Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας & Ιθάκης κ. Σπύρο Γερολυμάτο.  

Κατά την περιήγηση τους στους χώρους της διαχείρισης των απορριμμάτων, κοινή διαπίστωση ήταν η ανάγκη άμεσων παρεμβάσεων όπως η αποκατάσταση του δευτέρου κυττάρου της εγκατάστασης, το οποίο επιβαρύνθηκε ιδιαίτερα, το διάστημα των τελευταίων δύο ετών, τόσο από απρόβλεπτα γεγονότα, που είχαν σχέση με ατυχή συμβάντα εργαζομένων, όσο και από το γεγονός της πανδημίας σε συνδυασμό με την λήξη της σύμβασης της αναδόχου εταιρίας, η οποία πραγματοποιούσε την ενδιάμεση διαχείριση. 

Ο πρόεδρος της ΕΔΑΚΙ ενημέρωσε τον Αντιπερειφερειάρχη, ότι ήδη τις αρχές του μηνός Σεπτεμβρίου υπογράφεται η νέα σύμβαση της αναδόχου εταιρείας, η οποία θα συνεχίσει πλέον κανονικά την απρόσκοπτη λειτουργία της εγκατάστασης, ταυτόχρονα δε τον πληροφόρησε για την δρομολόγηση των ενεργειών για τη δημιουργία του τρίτου κυττάρου, το οποίο θα εξυπηρετήσει και τη νέα μονάδα επεξεργασίας των απορριμάτων, η οποία πρόκειται να κατασκευαστεί και βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη διαδικασία έγκρισης των τευχών δημοπράτησης.

Εν συνεχεία ο Αντιπερειφερειάρχης, επισκέφθηκε τα γραφεία της ΕΔΑΚΙ, όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το προσωπικό που εργάζεται στο χώρο και υποστηρίζει γραμματειακά και λογιστικά την εταιρεία. 

Αντηλλάγησαν απόψεις αναφορικά με τον τρόπο της εύρυθμης παράλληλης λειτουργίας των δύο φορέων, ενώ τονίσθηκε η ανάγκη αλλά και η πρόθεση της στενής και καλής συνεργασίας προς όφελος των τοπικών μας κοινωνιών. Ο πρόεδρος της ΕΔΑΚΙ, στο πνεύμα συνεργασίας των δύο Φορέων, πρότεινε την φιλοξενία του προσωπικού που θα στελεχώσει τον νέο διαβαθμιδικό ΦΟΔΣΑ, στους χώρος που λειτουργεί σήμερα η ΕΔΑΚΙ, για όσο χρόνο απαιτηθεί και κριθεί απαραίτητος από τη Διοίκηση του νέου φορέα.

Στο τέλος της επίσκεψης, επισημάνθηκε για ακόμα μία φορά από τον Αντιπερειφερειάρχη κ. Ιωάννου σε όλα τα επίπεδα, ο στόχος για την γρήγορη κατά το δυνατόν επίλυση των υπαρχόντων προβλημάτων, στην Π.Ε. Κεφαλληνίας & Ιθάκης αλλά σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, σε ότι έχει σχέση με τη διαχείριση των αποβλήτων, ώστε στο άμεσο μέλλον να δρομολογηθούν διαδικασίες για το κρίσιμο αυτό ζήτημα, σε εντελώς διαφορετική βάση, η οποία θα ανταποκρίνεται στα δεδομένα των σύγχρονων ευρωπαϊκών κοινωνιών και δεσμευτικών στόχων που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

spot_img

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται