Περιφέρεια ΙΝ: Αποκατάσταση ζημιών από τον ΙΑΝΟ – Προχωρούν οι διαδικασίες για την Ολυμπία Οδό

spot_img

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: 

Αποκατάσταση ζημιών από τον “ΙΑΝΟ” και αντιπλημμυρική θωράκιση

Προχωρούν οι διαδικασίες για την Ολυμπία Οδό

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, με τους Αντιπεριφερειάρχες Ζακύνθου Γιώργο Στασινόπουλο, και Κεφαλονιάς & Ιθάκης Σταύρο Τραυλό είχαν συναντήσεις στην Αθήνα με κομβικής σημασίας κυβερνητικά στελέχη για θέματα αναφορικά με την αποκατάσταση από τις καταστροφές του “ΙΑΝΟΥ” αλλά και την αντιπλημμυρική θωράκιση των νησιών.

Με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή και τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργο Καραγιάννη συζήτησαν για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο μελετών και παρεμβάσεων με την συνεργασία των υπηρεσιών του Υπουργείου, ενώ ο Υπουργός ζήτησε άμεσα την πλήρη καταγραφή των ζημιών σε υποδομές.

Η Περιφερειάρχης και οι Αντιπεριφερειάρχες ζήτησαν ενημέρωση για την πορεία της ολοκλήρωσης του έργου της  Ολυμπίας Οδού (Πάτρα – Πύργος), η οποία αποτελεί, πύλη εισόδου σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά. Ο Υπουργός ενημέρωσε για την διαδικασία έγκρισης παραχώρησης στην Ολυμπία Α.Ε. από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να γίνει ένα σύγχρονο και ασφαλές έργο.

Με τον Γενικό Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Καθηγητή Κωνσταντίνο Αραβώση συζήτησαν για την ανάγκη οριοθέτησης των αρμοδιοτήτων, ευθυνών και επιχειρησιακής ικανότητας μεταξύ Περιφερειών, Δήμων και Αποκεντρωμένης Διοίκησης ως προς τον καθαρισμό ρεμάτων, ποταμών και δασών. 

Ο Γενικός Γραμματέας ενημέρωσε την Περιφερειάρχη και τους Αντιπεριφερειάρχες για την προετοιμασία νομοσχεδίου αναφορικά με τα ρέματα, ενώ συζήτησαν για την “πράσινη ενέργεια”, τον ρόλο των ανεμογεννητριών και την ανάγκη σωστής εφαρμογής της νομοθεσίας για την αδειοδότηση και εγκατάσταση με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και των γειτονικών οικισμών.

Επεσήμαναν, ότι οι αστοχίες, η μη πρόβλεψη και πρόληψη στην εγκατάσταση του αιολικού πάρκου στην Κεφαλονιά δημιούργησε προβλήματα, τα οποία αναδεικνύονται με τις πλημμύρες και δημιουργούν δυσπιστία και ανησυχία στους πολίτες.

Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται