Διαδικτυακή παρουσίαση προγράμματος “Παιδική HELMEPA” για εκπαιδευτικούς Κέρκυρας από την Περιφέρεια ΙΝ

spot_img

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διαδικτυακή παρουσίαση προγράμματος “Παιδική HELMEPA”

για εκπαιδευτικούς της Κέρκυρας

διοργάνωσε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σε συνεργασία με την HELMEPA

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων αξιοποιώντας την συνεργασία της με την HΕLMEPA “Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος”, υποστηρίζει τα προγράμματα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης που απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε η πρώτη διαδικτυακή παρουσίαση του προγράμματος “Παιδική Helmepa” σε εκπαιδευτικούς σε συνεργασία με το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας.

Ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης τομέα Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Χωροταξίας Ιονίων Νήσων Σπύρος Ιωάννου, συμμετείχε στην παρουσίαση και στο σύντομο χαιρετισμό του συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς για τη συμμετοχή τους σε προγράμματα, που στόχο έχουν να δημιουργήσουν υπεύθυνους και περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένους αυριανούς πολίτες.

Αναφέρθηκε ακόμη, στο Μνημόνιο Συνεργασίας HELMEPA και Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, με σκοπό την από κοινού προώθηση της εκπαιδευτικής και ενημερωτικής συνεργασίας στους τομείς της Προστασίας του Θαλασσίου Περιβάλλοντος και της Ασφάλειας στη Θάλασσα.

Οι εκπαιδευτικοί των 14 σχολείων του νησιού που συμμετείχαν στη διαδικτυακή ενημέρωση, είχαν την ευκαιρία να μάθουν τους στόχους και τη λειτουργία του προγράμματος “Παιδική HELMEPA” και πώς μπορούν μαζί με τους μαθητές τους να αναλάβουν ενεργό ρόλο στις παγκόσμιες προσπάθειες για την επίτευξη του Στόχου 14: “Ζωή κάτω από την επιφάνεια της Θάλασσας”, της Agenda 2030 των Ηνωμένων Εθνών για τη βιώσιμη ανάπτυξη. Ενημερώθηκαν επίσης, για τη δυνατότητα διαδικτυακής περιήγησης μαθητών ηλικίας 8-12 ετών στις δύο μόνιμες περιβαλλοντικές Εκθέσεις της HELMEPA ενώ ακολούθησε σχετική συζήτηση μεταξύ εκπαιδευτικών και των αρμόδιων στελεχών της ένωσης.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων θα επεκτείνει την συνεργασία για το Πρόγραμμα παιδική HELMEPA και στις Περιφερειακές Ενότητες Κεφαλληνίας-Ιθάκης-Ζακύνθου και Λευκάδας.

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται