Αυτοψία στη Βασιλική από Αντιπεριφερειάρχες Λευκάδας, Υποδομών & Τεχνικών Έργων & Πολιτικής Προστασίας

spot_img

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: Δίπλα στους πληγέντες της Λευκάδας από τον “Ιανό”

με ετοιμότητα για τη χειμερινή περίοδο

Αυτοψία στη Βασιλική από τους Αντιπεριφερειάρχες Λευκάδας,

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Υποδομών & Τεχνικών Έργων και Πολιτικής Προστασίας

Έντονη είναι η εγρήγορση της Περιφερειακής Αρχής για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των ζημιών από το πέρασμα της καταστροφικής θεομηνίας “ΙΑΝΟΣ” και της δρομολόγησης των ενεργειών αποκατάστασης στις πληγείσες περιοχές και της Λευκάδας.

Στο πλαίσιο αυτό με εντολή της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδης Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, την Λευκάδα επισκέφθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Νίκος Μηλιώτης και ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Τεχνικών Έργων Μανώλης Ορφανουδάκης.

Συνοδευόμενοι από τον Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας Ανδρέα Κτενά, πραγματοποίησαν συνάντηση εργασίας με τα στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας, για την προετοιμασία των άμεσων ενεργειών αποκατάστασης των βλαβών σε υποδομές. Επίσης, έγινε σχεδιασμός παρεμβάσεων αντιπλημμυρικής θωράκισης. Διαπιστωθηκε οτι ολοκληρωθηκε η καταγραφή των υποδομών που υπέστησαν βλάβες και συντάσσεται το τεχνικό δελτίο για την άμεση εξευρεση της πίστωσης για την αποκατάσταση τους.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Π.Ε. Λευκάδας με την συμμετοχή των εμπλεκόμενων φορέων, και του Περιφερειακού Συμβούλου Γιάννη Ροντογιάννη όπου αρχικά έγινε απολογισμός της ετοιμότητας και της αποτελεσματικότητας της Πολιτικής Προστασίας στην αντιμετωπιση του “ΙΑΝΟΥ”, και στην συνέχεια ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Τεχνικών Έργω ενημέρωσε για τον σχεδιασμό για την επερχόμενη χειμερινή περίοδο και οτι θα πρέπει τα έργα και οι παρεμβάσεις να μπορούν να ανταποκριθούν στα ακραία φυσικά φαινόμενα..

Από τη μεριά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, υπογράμμισε ότι όλοι οι συναρμόδιοι φορείς θα πρέπει να κινηθούν σύμφωνα με το Σχέδιο “ΔΑΡΔΑΝΟΣ”. Ζήτησε την άμεση και συντονισμένη συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου για τις εντός οικιστικού ιστού παρεμβάσεις και έγινε σχεδιασμός για επαναλαμβανόμενους καθαρισμούς ρεμάτων από φερτά υλικά.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, ανέφερε ότι η Πολιτική Προστασία της Π.Ε. Λευκάδας είχε έγκαιρη προετοιμασία για την αντιμετωοπιση του “ΙΑΝΟΥ”, επέδειξε την απαιτούμενη επιχειρησιακή ετοιμότητα και λειτούργησε με ταχύτητα και αποτελεσματικά όπου χρειάστηκε. Ενημέρωσε, δε, ότι θα ξεκινήσουν άμεσα αντιπλημμυρικά έργα και καθαρισμοί σε “Ρουπακιά” και “Καναλί” στη Βασιλική, αλλά και σε άλλα σημεία, καθώς έχει προχωρήσει η διαγωνιστική διαδικασία και υπάρχει ήδη προσωρινός μειοδότης για παρεμβάσεις ύψους 750.000 ευρώ.

Ακολούθως, οι τρεις Αντιπεριφερειαρχες επισκέφθηκαν την Βασιλική, που επλήγη περισσότερο από το πέρασμα του “ΙΑΝΟΥ” και πραγματοποίησαν αυτοψία κατά μήκος των δύο μεγάλων ρεμάτων, του “Ρουπακιά” και του “Καναλί”, ενώ συνομίλησαν με κατοίκους της περιοχής.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν το Κέντρο Υγείας Βασιλικής, όπου ενημερώθηκαν από την Διευθύντρια, Ελενη Κατωπόδη, για τις επειγουσες αναγκες των κτηριων και του υλικοτεχνικού εξοπλισμου και αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με το έργο της “Αποκατάστασης του Κεντρου Υγειας Βασιλικής” το οποιο προχωρά η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Τέλος, επισκέφθηκαν το Γυμνάσιο Βασιλικής, που έχει πληγεί από το σεισμό του 2015 και η Περιφέρεια έχει αναλάβει την αποκατάσταση των ζημιών, ενώ στη συνέχεια είχαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Βασιλικής, Σταμάτη Αργυρό.

Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img