spot_img
spot_img

Φιλαρμονική Ιθάκης: Συλλυπητήριο μήνυμα στη μνήμη της Δρος Μαρίας Δεληβοριά – Παπαδοπούλου

spot_img

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΟΜΙΛΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
ΤΜΗΜΑ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ & ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1904

Ιθάκη 11 Σεπτεμβρίου 2020

Δελτίο Τύπου

Συλλυπητήριο μήνυμα στη μνήμη της Δρος Μαρίας Δεληβοριά-Παπαδοπούλου

Mε μεγάλη λύπη και με πόνο ψυχής πληροφορηθήκαμε την απώλεια της Δρος Μαρίας Δεληβοριά-Παπαδοπούλου. Η απώλεια για την τοπική μας κοινωνία, και όχι μόνο, είναι πολύ μεγάλη. Χάθηκε μία διακεκριμένη επιστήμων η οποία χαίρει παγκόσμιας αναγνώρισης, ένας σπουδαίος άνθρωπος, μία σημαντική οραματίστρια και μία μεγάλη αγωνίστρια.

Η Δρ Μαρία Δεληβοριά-Παπαδοπούλου ήταν Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Φυσιολογίας στο Κολέγιο Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Ντρέξελ και Διευθύντρια της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Νεογνών στο Νοσοκομείο Παίδων του St. Christofer.
Κατά τη διάρκεια της 60χρονης καριέρας της ως γιατρός, καθώς και μέσα από την πρωτοποριακή της έρευνα, έχει βελτιώσει εντυπωσιακά τη ζωή αμέτρητων παιδιών. Η αφοσίωσή της στα νεογέννητα των οποίων κινδυνεύει η ζωή, την κατέστησε ηγέτιδα στον τομέα της Νεογνολογίας και της Περιγεννητικής Ιατρικής. Σήμερα θεωρείται η μητέρα της νεογνολογίας.

Το 1957 πήρε Πτυχίο Ιατρικής από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Συνέχισε την εκπαίδευσή της στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, όπου έλαβε μεταδιδακτορικό δίπλωμα στη φυσιολογία και για τα επόμενα 29 χρόνια ήταν μέλος του διδακτικού προσωπικού της σχολής. Το 2006, της απονεμήθηκε η έδρα Ralph W. Brenner στην Παιδιατρική, στο Ίδρυμα St. Christopher για τα Παιδιά.
Από το 1970 ήταν Επισκέπτρια Καθηγήτρια, ενώ είχε δώσει διαλέξεις σε πανεπιστήμια και ιατρικά κέντρα σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ, στη Νότια Αμερική, την Ευρώπη και την Ασία για πάνω από 35 χρόνια.

Η Δρ Δεληβοριά-Παπαδοπούλου έχει τιμηθεί με πολυάριθμα βραβεία, μεταξύ των οποίων το American Academy of Pediatrics Lifetime Achievement Award και το National Lifetime Achievement Award από το Castle Connolly. Εργάστηκε στα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας και υπήρξε μέλος πολυάριθμων επιστημονικών εταιρειών, ενώ της έχουν απονεμηθεί τρία επίτιμα διδακτορικά διπλώματα από πανεπιστήμια.

Είχε υπηρετήσει σε πολλές ακαδημαϊκές και νοσοκομειακές επιτροπές και ήταν κριτικός σε κορυφαία επιστημονικά περιοδικά, όπως το New England Journal of Medicine. Το κλινικό της έργο εμφανίζεται σε περισσότερες από 970 δημοσιεύσεις.
Υπήρξε μέλος πολλών επαγγελματικών οργανώσεων όπως η Αμερικανική Παιδιατρική Εταιρεία, η Αμερικανική Εταιρεία Φυσιολογίας, η Εταιρεία Παιδιατρικής Έρευνας και η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής.

Προσέφερε ανελλιπώς, ακόμη και κατά τη διάρκεια των διακοπών της και πάντοτε αφιλοκερδώς, τις πολύτιμες ιατρικές της υπηρεσίες και γνώσεις στα παιδιά της Ιθάκης και όχι μόνο.

Η σχέση της με τη Φιλαρμονική Σχολή Ιθάκης υπήρξε πολύ στενή και ιδιαιτέρως ευεργετική για τον Σύλλογο. Η ίδια επανειλημμένως και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητος υπήρξε μία μεγάλη και σημαντική δωρήτριά του, ενώ συγχρόνως παρακινούσε φίλους και γνωστούς προς αυτή την κατεύθυνση. Αγαπούσε ιδιαιτέρως τα παιδιά της Φιλαρμονικής, τονίζοντας και εξαίροντας τον σπουδαίο και ευεργετικό ρόλο της μουσικής παιδείας και εκπαίδευσης. Οι εμφανίσεις της Μπάντας στον κήπο της δικής μας Κυρίας Μαρίας μέσα σε μία ζεστή και όμορφη ατμόσφαιρα υπήρξαν ιδιαιτέρως μελωδικές και συγκινητικές.

Το Δ.Σ του Συλλόγου έχει ανακηρύξει την Δρα Μαρία Δεληβοριά-Παπαδοπούλου ως Μεγάλο Δωρητή του Ομίλου και έχει αναρτήσει το όνομά της στην πλακέτα των Μεγάλων Δωρητών του Συλλλόγου. Ήταν πολύ λίγο αυτό που προσφέραμε στη Δρα Μαρία Δεληβοριά-Παπαδοπούλου και δυσανάλογα μικρό σε σχέση με το μέγεθος της προσφοράς της στο Σύλλογο μας, στην τοπική μας κοινωνία και στη χώρα μας.

Εκ μέρους όλων των συντελεστών της Φιλαρμονικής Σχολής Ιθάκης εκφράζουμε τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήριά μας στην οικογένειά της, στους φίλους και στους συνεργάτες της.

Από το Δ.Σ. του Κ.Ο.Ι.

spot_img

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται