Απάντηση Προέδρου Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων στη ΛΑΣΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή το από 15/9/2020 δημοσίευμα, που υπογράφουν ο επικεφαλής και τα μέλη της περιφερειακής παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση” και αφορά στη διαδικασία σύγκλησης των Περιφερειακών Συμβουλίων, θα ήθελα να διευκρινίσω τα εξής:

Σύμφωνα με τις διατάξεις:

Α. του άρθρου 167 του Ν.3852/2010, παραγ. 1……στις νησιωτικές περιφέρειες σε εξαιρετικές και επείγουσες περιπτώσεις το περιφερειακό συμβούλιο μπορεί να συνεδριάζει μέσω τηλεδιάσκεψης.

Β. της παραγράφου 1 του άρθρου 10 της ΠΝΠ «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του» (ΦΕΚ 55 Α/11-3-2020) και Γ. της ΠΝΠ 30/3/2020: «Μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις» τα Περιφερειακά Συμβούλια μπορούν να λάβουν χώρα δια περιφοράς ή και με τηλεδιάσκεψη.

Σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής των Συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, εμμένω στην αρχική μου εισήγηση ότι είναι προτιμότερο να γίνονται δια ζώσης, όταν όμως και εφόσον οι καταστάσεις το επιτρέπουν.

Η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 5-6/9/2020 πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη στην πλατφόρμα τηλεδιασκέψεων e-presence, ακολουθώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες ενημέρωσης και τον κανονισμό του Συμβουλίου.

Στην εν λόγω Συνεδρίαση, σεβόμενος την πλειοψηφία των μελών του Συμβουλίουγια την συνέχιση των συνεδριάσεων με τηλεδιάσκεψη λόγω πανδημίας, με 18 ψήφους υπέρ και 17 κατά, ψήφισα τελευταίος και τάχθηκα υπέρ αυτής ακολουθώντας το πλειοψηφικό ρεύμα ως όφειλα.

Όπως γίνεται πλέον στο σύνολο σχεδόν των οργάνων της αυτοδιοίκησης στην χώρα μας, σε μια περίοδο που ο κορωνοϊός βρίσκεται σε νέα έξαρση, οφείλουμε να αξιοποιήσουμε τις νέες τεχνολογίες για να συνεδριάσουμε ως Περιφερειακό Συμβούλιο προς ασφάλεια όλων μας,ακόμα κι αν κάποιες παρατάξεις επιμένουν να θεωρούν σωστό να ρισκάρουμε ζωές. Άλλωστε, λόγω των ειδικών συνθηκών, ακόμη κι αν η συνεδρίαση γινόταν δια ζώσης, οι πολίτες δεν θα μπορούσαν να συμμετέχουν σε αυτή λόγω των μέτρων πρόληψης που ισχύουν.

Η δημοκρατική λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου είναι επαρκώς εξασφαλισμένη και κατοχυρωμένη και με την εξ αποστάσεως συνεδρίαση του Σώματος. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να θέτουμε σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και την υγεία των Περιφερειακών Συμβούλων.

Προσωπικά θα συνεχίσω να ασκώ τα καθήκοντά μου με συναίνεση και δικαιοσύνη, σεβόμενος τους πολίτες της περιφέρειάς μας, τους δημοκρατικούς θεσμούς εν γένει και προπαντός να τιμώ τον θεσμικό μου ρόλο.

Έργο μας είναι να ασχοληθούμε με τα πραγματικά προβλήματα της Περιφέρειάς μας και για αυτά τα προβλήματα δίνουμε μάχη καθημερινά καταβάλλοντας συνεχή προσπάθεια για την επίλυση τους.

Οῐδέτῶν πραγμάτων ού μένουσι καιροί την ημετέραν βραδύτητα και εῐρωνείαν(Δημοσθένης)

Οι περιστάσεις δεν περιμένουν τη δική μας βραδύτητα και ειρωνική αντιμετώπιση”

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙΤΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σόου με καθηγήτρια Λυκείου: “Δε θέλω μάσκα, πάρτε μου μάσκαρα!”

Συνελήφθη η καθηγήτρια μετά τις καταγγελίες των μαθητών και τη δημοσιοποίηση του θέματος - Ο διευθυντής του σχολείου προχώρησε σε μήνυση κατά...

Νεκρή φώκια στην παραλία Αγία Κυριακή της Κεφαλονιάς (εικόνες)

Απογευματινος περιπατος ,στην Αγια Κυριακη ! Στην παραλια υπαρχει μια νεκρη φωκια ,ας το κοιταξουν οι αρμοδιοι! Από το...

Χρυσή Αυγή – Χρήστος Παππάς: Ενημερώθηκε η INTERPOL για την εξαφάνισή του

Οι ελληνικές αρχές αναζητούν τον Χρήστο Παππά ακόμα και σε μοναστήρια που πήγαινε αρκετά συχνά, ενώ αναζητήθηκε ακόμα και σε νησιά

Το Θέατρο Λευκάδας εντάσσεται επιτέλους στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020 Ιονίων Νήσων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Θέατρο Λευκάδας εντάσσεται επιτέλους στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020 Ιονίων...

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Έτσι θα μετακινούνται οι εργαζόμενοι – Οι βεβαιώσεις που απαιτούνται

Τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούν να μετακινούνται κατ' εξαίρεση, κατά τις ώρες απαγόρευσης κυκλοφορίας, οι εργαζόμενοι στις "κόκκινες" και "πορτοκαλί" περιοχές...

Λιμεναρχείο: Τη Δευτέρα 26.10 άσκηση καταπολέμησης ρύπανσης από πετρέλαιο στο λιμάνι Αργοστολίου

ΘΕΜΑ : "ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ 2020".ΣΧΕΤ: α) Ν.2252/94 « Κύρωση Διεθνούς Σύμβασης “Για την ετοιμότητα, συνεργασία και αντιμετώπιση της Ρύπανσης της θάλασσας...

Κορονοϊός: Η διασπορά των 841 νέων κρουσμάτων – 10 θάνατοι & 89 στη ΜΕΘ (23.10.2020)

Σήμερα ανακοινώνουμε 841 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 76 συνδέονται με γνωστές συρροές και 43 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας....

Κηδεία: Γιώργος Βολτέρας του Γερασίμου (Ετών 88)

ΚΗΔΕΙΑ Τoν πολυαγαπημένο μας Σύζυγο, Πατέρα, Παππού, Αδελφό και Θείο
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται