ΠΙΝ: Αναδεικνύεται η ιστορική ταυτότητα της Ζακύνθου με την επισκευή του “Μπλέ” σχολείου στον Αγαλά

spot_img

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αναδεικνύεται η ιστορική ταυτότητα της Ζακύνθου

με την επισκευή του “Μπλέ” σχολείου στον Αγαλά

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το έργο της επισκευής της στέγης και της διαμόρφωσης του προαυλίου χώρου του Μουσείου Αγαλά μετά την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης από την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου και τον Δήμαρχο Ζακύνθου κ. Νικήτα Αρετάκη, παρουσία του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Αγαλά κ. Γιάννη Κλάδη.

Αντικείμενο της Προγραμματικής Σύμβασης είναι η μελέτη και εκτέλεση έργων επισκευής του παλαιού “μπλέ” σχολείου Αγαλά, ενός διώροφου κτιρίου που έχει κατασκευαστεί στα τέλη του 19ου αιώνα και αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της επτανησιακής παραδοσιακής αρχιτεκτονικής.

Η Περιφερειάρχης χαιρετίζοντας την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης δήλωσε πως η εκτέλεση ενός τέτοιου έργου αποτελεί προστιθέμενη αξία και αποκτά περιεχόμενο που θα συμβάλλει στην πολιτιστική ταυτότητα και την ιστορία του τόπου μας, και ολοκληρώνει μια διαδικασία η οποία ξεκίνησε από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή.

Η στέγη του κτιρίου παρουσιάζει σοβαρές φθορές τόσο στον φέροντα οργανισμό, όσο και στην επικάλυψη, με αποτέλεσμα να εισέρχονται όμβρια τα οποία με την σειρά τους έχουν δημιουργήσει εκτεταμένες φθορές στο ταβάνι, στο υποκείμενο ξύλινο πάτωμα, στα ξύλινα κουφώματα και στα επιχρίσματα. Θα χρησιμοποιηθούν υλικά και τεχνικές τέτοια ώστε να μην αλλοιωθεί καθόλου η παραδοσιακή μορφολογία του κτιρίου και να διατηρηθεί η αρχική του μορφή.

Εκτός του κτιρίου θα γίνουν εργασίες ολοκλήρωσης της διαμόρφωσης του προαυλίου χώρου με πλακόστρωση με τοπική πέτρα, τοποθέτηση παρτεριών, καθισμάτων, κάδων απορριμμάτων, φωτιστικών ιστών παραδοσιακής μορφολογίας και φωτιστικών διακριτικής ανάδειξης των κτιρίων.

Η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου έχει συντάξει και εγκρίνει τη μελέτη από την Τεχνική της Υπηρεσία. Θα δημοπρατήσει και εκτελέσει το έργο και θα μεριμνήσει για την παραλαβή σε χρήση του έργου, από το Δήμο Ζακύνθου ο οποίος αναλαμβάνει τη συντήρηση του παλαιού σχολείου Αγαλά μετά το πέρας του έργου και μετά το πέρας του χρόνου συντήρησης από τον ανάδοχο.

Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται