Σπύρος Καγκάδης: Αποφασισμένος για πόλεμο στην Ουκρανία ο Βλαντιμίρ Πούτιν

spot_img

Αποφασισμένος για πόλεμο στην Ουκρανία ο Βλαντιμίρ Πούτιν!

Όπως δήλωσε χτες ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει ήδη πάρει την απόφαση του για εισβολή στην πολύπαθη Ουκρανία! 

Αυτή η νέα πολεμική Ρωσική επιχείρηση στην Ευρώπη, μετά την εισβολή για την απελευθέρωση των Ρώσων στην Γεωργία το 2008 και την εισβολή και κατοχή της Ουκρανικής Κριμαίας και τμημάτων του Ντονμπάς το 2014, έχει λόγω της τεράστιας αύξησης των διεθνών τιμών του Φυσικού Αερίου και Πετρελαίου καθώς και τις αρνητικές γεωπολιτικές επιπτώσεις στο Status Quo των Ευρωπαϊκών συνόρων πιθανές επιπτώσεις και στην οικονομική και εξωτερική πολιτική και της Ελλάδας μας! 

Όπως φαίνεται σχετικά με την εκρηκτική τώρα κρίση μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν από καιρό έχει προετοιμάσει το πολιτικό και στρατιωτικό έδαφος (συγκεντρώνοντας πολυπληθή στρατιωτικές δυνάμεις, αποσύροντας Ρώσους αμάχους από την Ουκρανία, με ειδικές προμήθειες πολέμου (όπως αίμα) και τεχνικά έργα (π.χ. γέφυρες) για να εισβάλει και να προσαρτήσει τουλάχιστον τις υπόλοιπες Ρωσόφωνες περιοχές της Ουκρανίας σαν ένα είδους νέου Ρωσικού απελευθερωτικού αγώνα! 

Κατά την άποψη μου ο Ρώσος Πρόεδρος καθυστερεί τη νέα εισβολή για να μεγιστοποιήσει τα έσοδα της Ρωσίας από το Φυσικό Αέριο και Πετρέλαιο που είναι τώρα αυξημένα λόγω χειμώνα. Έσοδα που θα κοπούν από την Δύση με τις κυρώσεις της αν ή όταν γίνει η Ρωσική εισβολή. Βέβαια, η γειτονική στην Ρωσία Κίνα δεν έχει τέτοιες σχετικές προθέσεις για κυρώσεις στη Ρωσία σε περίπτωση πολέμου καθώς η ίδια έχει επεκτατικές βλέψεις στο Ταϊβάν και άλλου! 

Ακόμα, ένας λόγος καθυστέρησης της αποφασισμένης, όπως δήλωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ρωσικής εισβολής, που δεν έχουν αναφέρει τα ΜΜΕ, μπορεί να είναι η κοσμοϊστορική Ολυμπιακή Εκεχειρία η οποία όμως λήγει αύριο καθώς την Κυριακή 20/2/2022 λήγουν οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου!

Οπότε, αν επαληθευθούν οι Αμερικανικές Μυστικές Υπηρεσίες, οι οποίες πληροφορούν τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, είναι μόνο θέμα ημερών ή λίγων εβδομάδων για να γίνει πόλεμος στην Ουκρανία καθώς καμία πλευρά στην κρίση δεν δείχνει να θέλει να κάνει παραχωρήσεις!

Ελπίζουμε τώρα μόνο στο θαύμα μιας ειρηνικής επίλυσης της Ουκρανικής Κρίσης πριν είναι πολύ αργά για την Ειρήνη στον κόσμο μας! 

Σπύρος Καγκάδης

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται