Ο Άσαντ χτίζει αντίγραφο της Αγίας Σοφίας στην Συρία ως αντίδραση

spot_img

Άνδρες του Άσαντ χτίζουν «Αγία Σοφία» στη Συρία ως αντίδραση για την απόφαση του Ερντογάν – Στήριξη από τη Ρωσία.

Ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ ανακοίνωσε την Τετάρτη πως θα χρηματοδοτήσει την κατασκευή ενός πιστού αντιγράφου του ναού της Αγίας Σοφίας της Κωνσταντινούπολης, αντιδρώντας στην πρόσφατη απόφαση της Τουρκίας για μετατροπή της εκ νέου σε μουσουλμανικό τέμενος. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η Ρωσία δεσμεύτηκε να συνδράμει το εγχείρημα.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Al-Modon που εδρεύει στο Λίβανο, η ιδέα για το κτίριο προτάθηκε από έναν άντρα που ονομάζεται Nabeul Al-Abdullah, ο επικεφαλής μιας φιλανθρωπικής πολιτοφυλακής εντός της επαρχίας.

Αφού έλαβε την έγκριση του μητροπολίτη της ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Χάμα, Nicolas Baalbaki, τα σχέδια παρουσιάστηκαν στη συνέχεια στον ρωσικό στρατό εντός της Συρίας. Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μετά τον Αύγουστο.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Το αντίγραφο πρόκειται να χτιστεί ειδικά στην ελληνική Ορθόδοξη πλευρά της πόλης Al-Suqaylabiyah, σε ένα κομμάτι γης που δωρίστηκε από τον αρχηγό της πολιτοφυλακής Al-Abdullah. Σύμφωνα με πληροφορίες, μια ρωσική ομάδα στη στρατιωτική βάση Hmeimim της Λατάκια ήδη εργάζεται σε σχέδια για την κατασκευή.

ο Ρώσος βουλευτής Vitaly Milonov δήλωσε ότι η Συρία είναι η ιδανική τοποθεσία για το μίνι αντίγραφο της Αγίας Σοφίας, διότι «σε αντίθεση με την Τουρκία, είναι μια χώρα που δείχνει σαφώς την πιθανότητα ειρηνικού και θετικού διαθρησκευτικού διαλόγου»

Πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Άσαντ δεν μετέτρεψε ποτέ έναν τόπο λατρείας μιας θρησκείας σε έναν τόπο λατρείας μιας άλλης.

Το ρωσικό δημοσίευμα καταλήγει : «Η Ρωσία είναι επίσης ειλικρινής κατά της μετατροπής της Αγίας Σοφίας από την Τουρκία και υποστηρίζει επίσης τον Πρόεδρο Άσαντ και τη νόμιμη συριακή κυβέρνηση. Αυτή η ανακοίνωση δημιουργεί την ευκαιρία να δείξουμε στον κόσμο ότι η κοσμική, πολυεθνική, πολυθρησκευτική κοινωνία της Συρίας δεν έχει εναλλακτική λύση, και ειδικά όχι με τη μορφή τουρκικών ή άλλων ισλαμικών τρομοκρατικών ομάδων που υποστηρίζονται από το ΝΑΤΟ που εξακολουθούν να καταλαμβάνουν τμήματα της χώρας».

Ο Al-Abdullah είπε ότι η ίδρυση της εκκλησίας της Αγίας Σοφίας στο Suqaylabiyah «είναι μια υπενθύμιση ότι ένα πνευματικό ορόσημο δεν μπορεί να διαγραφεί από έναν φανατικό και δολοφόνο. Το όνειρο του Οθωμανισμού εξακολουθεί να συναρπάζει ορισμένα μυαλά», πρόσθεσε σε μια έμμεση αναφορά στον Ερντογάν. Είπε ότι η εκκλησία θα χτιστεί στη δική του ιδιωτική ιδιοκτησία και θα χρηματοδοτηθεί από αυτόν προσωπικά. Πρόσθεσε ότι η ιδέα του έλαβε την ευλογία του Πατριάρχη της Αντιόχειας.

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img