Κορονοϊός: 20 Βρετανοί μαθητές θετικοί μετά από διακοπές στη Ζάκυνθο – Αναβολή έναρξης μαθημάτων στο σχολείο τους

Οι μαθητές επέστρεψαν στη χώρα τους έχοντας κολλήσει κορωνοϊό με αποτέλεσμα το σχολείο τους να αναβάλει την έναρξη των μαθημάτων.

Περίπου 20 μαθητές ταξίδεψαν στη Ζάκυνθο από τη Βρετανία για να περάσουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους και κόλλησαν κορωνοϊό, καθώς όπως οι ίδιοι «περηφανεύονταν» σε βίντεο στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν εφάρμοζαν κανένα μέτρο προστασίας από τον ιό.

Συγκεκριμένα, ο ένας εξ αυτών ανάρτησε στο Tik Tok ότι δεν φορούσε μάσκα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του προς το νησί, μαζί με άλλους περίπου 30 φίλους του, ενώ εκτός από τους μαθητές αυτούς, με κορωνοϊό έχουν διαγνωστεί και συγγενικά τους πρόσωπα.

Οι μαθητές του Sir William Borlase’s Grammar School στο Μπάκιγχαμσαϊρ της νοτιοανατολικής Αγγλίας, μοιράζονταν με τους διαδικτυακούς φίλους τους φωτογραφίες και βίντεο με ξέφρενα πάρτι κατά τη διάρκεια των διακοπών τους, ενώ κάποιος ανέβασε βίντεο με λεζάντα «Πάμε στη Ζάκυνθο χωρίς ουσιαστικά social distancing και κορωνοϊό». Άλλος έγραψε «καμία μάσκα κυβέρνησης δεν μπορεί να με σκοτώσει», όπως αναφέρει η εφημερίδα Sun.

Σταματά τα ταξίδια στο Λαγανά Ζακύνθου η TUI

Η εταιρία ταξιδιών TUI ακύρωσε όλα τα πακέτα διακοπών στο Λαγανά Ζακύνθου λόγω των αυξημένων κρουσμάτων και της αποτυχίας των ταξιδιωτών να ευθυγραμμιστούν με τα μέτρα περιορισμού λόγω του κορωνοϊού, αναφέρει το BBC.

Η TUI ανακοίνωσε ότι δεν θα παρέχει πλέον τουριστικά πακέτα στο Λαγανά της Ζακύνθου, από την Πέμπτη.  Η ανακοίνωση λαμβάνει χώρα μετά την ύπαρξη έξι συρροών κρουσμάτων που συνδέονται με πτήσεις από το ελληνικό νησί.

Ο Άντριου Φλίνταμ, επικεφαλής της TUI Βρετανίας και Ιρλανδίας, τόνισε ότι όποιοι έχουν κλείσει διακοπές στο Λαγανά μετά τις 3 Σεπτεμβρίου θα αποζημιωθούν για την ακύρωση αλλά ότι τα ταξίδια σε άλλα μέρη της Ζακύνθου θα συνεχιστούν κανονικά.

Σχεδόν 200 Βρετανοί βρίσκονται σε καραντίνα καθώς τουλάχιστον 16 άτομα σε πτήση της TUI από τη Ζάκυνθο στο Κάρντιφ βρέθηκαν θετικοί, με πολλούς συνταξιδιώτες τους να τους κατηγορούν ότι δεν τήρησαν τα μέτρα περιορισμού.

ΠΗΓΗnewspost.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται