15 σημάδια ότι ο άνθρωπος που έχεις απέναντί σου είναι κακόψυχος

spot_img

Η κακία είναι κάτι που δύσκολα μπορεί να οριστεί, αλλά πολύ εύκολα γίνεται αντιληπτή. Κακός είναι κάποιος όταν έχει κακοήθη ή κακόβουλη συμπεριφορά. Τους αποκαλούν με πολλές λέξεις: ανήθικους, άρρωστους, ανώμαλους, κατεστραμμένους και άλλες πολλές λέξεις. Έχουν την συμπεριφορά που οι καλοί άνθρωποι αποφεύγουν όσο μπορούν.

Αν συναντήσεις κάποια στιγμή στη ζωή σου έναν πραγματικά κακό άνθρωπο, ούτε οι ορισμοί έχουν σημασία ούτε τίποτα. Θα τον καταλάβεις αμέσως μόλις τον δεις. Θα τον συναντήσεις παντού: στο σούπερ μάρκετ, στην εκκλησία, στο σινεμά, σε κάποια θεατρική παράσταση ή στο σπίτι κάποιου φίλου σου.

Τα προειδοποιητικά σημάδια ότι ένα άτομο είναι κακόβουλο είναι πολλά. Συνήθως ένα βλέμμα ή μία κουβέντα είναι αρκετή. Ωστόσο αν δεις κάποιο από τα παρακάτω σημάδια σε κάποιον, αυτό σημαίνει ότι έχει αφήσει καιρό πίσω του την καλοσύνη. Δεν χρειάζεται καν να πω ότι τέτοιους ανθρώπους πρέπει να τους αποφεύγεις, όπως αποφεύγει ο διάολος το λιβάνι. Δεν έχουν τίποτα καλό να σου προσφέρουν, οπότε κρατά τους μακριά από τη ζωή σου, την οικογένειά σου και τις παρέες σου:

  1. Απολαμβάνει τη δυστυχία των άλλων

Η ατυχία σου είναι τύχη του. Η Αποτυχία σου επιτυχία του. Η δυστυχία σου η απόλυτη ευτυχία του. Τέτοιοι άνθρωποι απολαμβάνουν να σε βλέπουν να υποφέρεις και να πονάς. Ηδονίζονται από το κακό που μπορεί να τύχει στο συνάνθρωπό τους και ζουν χάρη στις δικές σου ατυχίες.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Τέτοιοι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι γιατί είναι ικανοί να σου κάνουν κακό μόνο και μόνο για την απόλαυση που απομυζούν από αυτό. Είναι σημαντικό αυτούς ανθρώπους να τους ξεχωρίζεις και να τους απομακρύνεις από τη ζωή σου πριν φρικτά πράγματα αρχίζουν να συμβαίνουν σε σένα και τους γύρω σου.

2. Έχει σοβαρά θέματα ελέγχου

Οι κακοί άνθρωποι έχουν το εξής κοινό: θέλουν να ελέγχουν τους άλλους. Δεν μπορούν να ελέγξουν τη δική τους ζωή γι’ αυτό προσπαθούν να ελέγξουν τους άλλους. Δεν εμπιστεύονται κανέναν, είναι εμμονικοί και ψεύτες. Στην αρχή φορούν το προσωπείο του ευγενικού και του καλού ανθρώπου, αλλά αν κάνεις το λάθος και τους αφήσεις να σε πλησιάσουν, θα δεις ότι σύντομα θα προσπαθήσουν να ελέγξουν τη ζωή σου και να σε κάνουν σαν τα μούτρα τους.

3. Συνήθως είναι ανέντιμος

Τώρα ας είμαστε ειλικρινείς. Ψέματα λίγο πολύ όλοι έχουμε πει στη ζωή μας, άλλοι πιο μικρά, άλλοι πιο μεγάλα. Το ότι λες όμως κανένα ψεματάκι που και που, δεν σε κάνει αυτομάτως και ψεύτη.

Ο ψεύτης ή μάλλον ο παθολογικός ψεύτης είναι μία ειδική κατηγορία από μόνος του. Από ένα σημείο και μετά λέει ψέματα χωρίς να το καταλαβαίνει, γιατί έχει γίνει ένα με το πετσί του. Είναι άτιμος και λέει ψέματα για τα πάντα, έτσι για να «φουσκώσει» κάπως τα πράγματα και να φανεί πιο έξυπνος ή καλύτερος από κάποιον άλλον. Ένας κακός άνθρωπος μπορεί να πει ψέματα για τον εαυτό του, για σένα ή για όλους τους άλλους. Το μόνο σίγουρο είναι ότι είναι ψεύτης και ανέντιμος και έτσι θα παραμείνει.

Το ψέμα είναι για εκείνον ένα εργαλείο χειρισμού της πραγματικότητας, η οποία δεν τον εξυπηρετεί πάντα με τον τρόπο που θέλει. Αν πιαστεί επ’ αυτοφώρω να λέει ψέματα θα βρει τρόπο να ξεγλιστρήσει. Είναι τόσο θρασύς που πιθανότατα θα σε προκαλέσει να αποδείξεις το ψέμα του. Παίρνει δύναμη από αυτό που κάνει: λέει ψέματα για τα πάντα και προσπαθεί να βγάζει όλους τους άλλους τρελούς.

4. Αισθάνεσαι περίεργα όταν είσαι κοντά του

Έχει αποδειχθεί ότι το σώμα μας εκπέμπει ένα ενεργειακό πεδίο το οποίο χρησιμεύει ως ένα διαισθητικό αμυντικό σύστημα. Είναι όπως όταν τρως κάτι και σε πειράζει στο στομάχι. Δεν ήξερες από πριν αν είναι καλό ή όχι, όταν το έφαγες, όμως το στομάχι σου ή καμιά φορά το δέρμα σου, σου δείχνει ότι τελικά αυτό που έφαγες δεν ήταν και τόσο καλό.

Έτσι τον κακό μπορεί να μην τον καταλάβεις από κάτι που θα κάνει, αλλά θα το νιώσεις. Είσαι κοντά του και ανατριχιάζεις. Είναι λες και αν τον ακουμπήσεις, θα πάθεις ηλεκτροπληξία.

Μπορεί να σου ακούγεται τρελό, αλλά ισχύει. Να εμπιστεύεσαι πάντα το ένστικτό σου, γιατί ποτέ δεν πρόκειται να σε προδώσει. Αν κάνεις λάθος, μπορείς πάντα να ζητήσεις συγνώμη, αλλά καλύτερα να είσαι καχύποπτη παρά να πέσεις στην παγίδα του.

5. Μπορεί εύκολα να σε ξεγελάσει

Είναι παραπλανητικός και μπορεί εύκολα να σε ξεγελάσει ότι είναι κάτι άλλο από αυτό που δείχνει. Μπορεί εύκολα να επηρεάσει τον τρόπο που σκέφτεσαι για αυτόν και να σε κάνει να συμφωνήσεις με τα θέλω και τις επιθυμίες του. Τα «μαγειρεύει» όλα όπως εκείνος θέλει και φτιάχνει ένα κόσμο που δυσκολεύεσαι να καταλάβεις ή να πιστέψεις.

Μπορείς εύκολα να καταλάβεις τον κακό – πονηρό άνθρωπο αρκεί να παρατηρήσεις πώς λειτουργεί. Μόλις υποψιαστείς ότι προσπαθεί να σε οδηγήσει σε μία διαφορετική κατεύθυνση, άλλαξε εσύ κατεύθυνση και φύγε.

6. Δεν νιώθει τύψεις

Κάνει ό, τι κάνει, αλλά τύψεις δεν νιώθει. Η λέξη «τύψεις» είναι μία λέξη άγνωστη στο λεξιλόγιό του. Δεν στεναχωριέται, ούτε καν λυπάται για το κακό που προκαλεί στους άλλους, αντίθετα θα κοιτάξει να ρίξει το φταίξιμο πάνω σου και να σε κάνει να πιστέψεις ότι η πραγματικότητα που βλέπεις δεν είναι αληθινή. Θέλει να σε στείλει δηλαδή ντουγρού στη φρενίτιδα. Θέλει να σε παίζει στα δάχτυλα και ουδέποτε πρόκειται να αποδεχτεί το σφάλμα του για να μη χαλάσει την εικόνα που τόσο προσεκτικά έχει φτιάξει.

7. Είναι θρασύτατος

Μέχρι στιγμής έχουμε μιλήσει για εκείνους που προσπαθούν εμμέσως και με ύπουλους τρόπους να κάνουν κακό στον άλλον. Δεν είναι όμως όλοι πονηροί και υποχθόνιοι. Υπάρχουν και εκείνοι που βγάζουν το κακό τους εαυτό ανοιχτά προς όλους χωρίς να τους νοιάζει η κακή γνώμη που οι άλλοι θα σχηματίσουν για αυτούς. Τσακώνονται εύκολα, πληγώνουν τους αγαπημένους τους ανθρώπους και είναι θύματα της φυλακής, που οι ίδιοι έχτισαν για τον εαυτό τους, γι’ αυτό και παίρνουν τόση χαρά από την ατυχία και τον πόνο του άλλου.

Αν συναναστρέφεσαι κάποιον που τόσο ανοιχτά βγάζει τον κακό του εαυτό προς τα έξω, βρες τρόπους να απαλλαγείς όσο πιο γρήγορα μπορείς. Η κακία και η σκληρότητα ενός τέτοιου ανθρώπου μπορεί να σου προκαλέσει σοβαρή ζημιά κάποτε.

8. Είναι ανεύθυνοι

Είναι ανήθικοι και θα κάνουν ό, τι θέλουν και όποτε το θέλουν χωρίς να δώσουν λογαριασμό σε κανέναν. Ένας τέτοιος άνθρωπος δεν θα νιώσει ποτέ υπεύθυνος για το πόνο που προκαλεί στους άλλους. Ξέρει ότι το φταίξιμο είναι δικό του και δεν θα κάνει τίποτα για να το διορθώσει.

Του αρέσει να πετάει το μπαλάκι των ευθυνών στους άλλους και δεν ξέρει τί σημαίνει η λέξη «συγνώμη». Ή μάλλον ξέρει, αλλά πιστεύει ότι η συγγνώμη είναι για τους αδύναμους. Το πιο πιθανό είναι ότι θα κάνει εσένα να ζητήσεις συγγνώμη για τα δικά του λάθη.

9. Τέτοια άτομα δεν υπολογίζουν τη φιλία σου.

Θα κοιτάξει να πάρει από εσένα ό, τι μπορεί χωρίς να νοιάζεται πώς αισθάνεσαι. Ό, τι κάνει, το κάνει επί σκοπού και όχι για άλλο λόγο. Αν σου συμβεί κάτι, μην περιμένεις να είναι δίπλα σου.

10. Μισεί τα ζώα και τους κάνει κακό.

Η κακία δεν φαίνεται μόνο προς τους ανθρώπους, αλλά και προς τα ζώα. Ένας άνθρωπος που είναι αντικειμενικά κακός δεν θα διστάσει να κάνει κακό σε ένα ανυπεράσπιστο ζωάκι. Έτσι ξεκινούν και οι μελλοντικοί εγκληματίες. Αν κάνεις κακό σε ζωάκι επίτηδες, πολύ πιθανό να κάνεις και σε έναν άνθρωπο μελλοντικά. Ποτέ να μην εμπιστεύεσαι ανθρώπους που μισούν ή κάνουν κακό στα ζώα.

11. Είναι ρατσιστής, σεξιστής και ομοφοβικός.

Το κακό παραμονεύει εκεί που το καλό απουσιάζει. Ο υπέρμετρος φανατισμός, η ομοφοβία, ο ρατσισμός, ο σεξισμός και ο φασισμός μεγάλωσαν γενιές και γενιές κακών ανθρώπων στον κόσμο. Δεν υπάρχουν λόγια. Τέτοιοι άνθρωποι εκτός από κακοί, είναι και επικίνδυνοι.

12. Είναι χειριστικός

Είναι διπρόσωποι και διχασμένες προσωπικότητες. Το ένα λεπτό μπορεί να είναι μέσα στην ευγένεια και την καλοσύνη και το επόμενο μες στην κακία και το μίσος. Τέτοιοι άνθρωποι είναι ευγενικοί μόνο όταν θέλουν να πάρουν κάτι από σένα. Ξέρουν να σε χειραγωγούν και να σε κάνουν να πιστέψεις ότι θα σου επιστρέψουν το καλό που τους κάνεις.

13. Σε υποτιμά

Μία από τις χειρότερες χειριστικές συμπεριφορές ενός κακού ανθρώπου είναι ο συναισθηματικός χειρισμός, ο οποίος συχνά προκύπτει υπό τη μορφή της υπονόμευσης και της υποτίμησης.

Μπορείς να υποτιμήσεις κάποιον με πάρα πολλούς τρόπους. Ένας από αυτούς είναι να το παίξεις θύμα χωρίς να έχει συμβεί κάτι, να κοροϊδέψεις κάποιον για την εμφάνιση του, το σώμα του, τα ενδιαφέροντά του, το σπίτι του ή τα όνειρά του –  ένας κακός άνθρωπος μπορεί να υποτιμήσει τα πάντα. Μην αφήσεις τέτοιους ανθρώπους να αλλάξουν τη γνώμη που έχεις για τον εαυτό σου ή τις αποφάσεις που έχεις πάρει. Μπορείς απλά να πεις «Λυπάμαι που δεν σου αρέσει η ζωή μου, αλλά αυτή είναι και αρέσει σε μένα» και μετά γεια σας.

14. Προσπαθεί να σε μπερδέψει και να σε βάλει να τσακωθείς με τους άλλους

Έχουν μία ιδιαίτερη τακτική και ένα περίεργο ταλέντο να βάζουν τους ανθρώπους να τσακώνονται. Τους αρέσει η σύγχυση και η σύγκρουση γενικά, ειδικά όταν είναι προς όφελός τους. Όσο πιο πολλές αμφιβολίες σου γεννάνε και όσο πιο πολλές σπιουνιές βάζουν για να σε κάνουν να σφαχτείς με τους άλλους, τόση περισσότερη δύναμη παίρνουν. Μην πέσεις στην παγίδα αυτή και να μην έχεις εμπιστοσύνη. Κράτα πάντα αποστάσεις και να προσπαθείς να διασταυρώνεις ό. τι ακούς.

15. Δεν έχει ούτε ιερό ούτε όσιο

Είναι επίμονοι, σαρκαστικοί, κολλημένοι στο δικό τους κόσμο και ψεύτες μέχρι αηδίας. Ανεξάρτητα από το πόσο άσχημα σου φερθούν πάντα θα γυρίσουν σε σένα γιατί δεν έχουν πού αλλού να πάνε, αλλά μόνο αν τους το επιτρέψεις. Με γλύκες και γαλιφιές θα προσπαθήσουν να σε τουμπάρουν να τους δεχτείς πίσω. Αν το κάνεις να ξέρεις ότι οι συνέπειες θα είναι τραγικές.

Πάντα να θυμάσαι ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν αλλάζουν. Όσο καλοί και αν το παίζουν, μέσα τους είναι σάπιοι. Δεν μπορείς να τους αλλάξεις. Είναι και θα παραμείνουν σκάρτοι. Θέλει πολλή δουλειά, αλλά πρέπει να το θέλουν πρώτα εκείνοι να αλλάξουν και να αναγνωρίσουν το πρόβλημά τους.

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img