Στη ΓΑΔΑ οδηγείται η Ρούλα Πισπιρίγκου – Εντοπίστηκε η ουσία κεταμίνη στην Τζωρτζίνα

15 ιδέες για έξυπνα δώρα τεχνολογίας για κάθε ηλικία που θα ενθουσιάσουν – Θα τα βρείτε και στο Αργοστόλι

spot_img

Ραγδαίες οι εξελίξεις στην υπόθεση των θανάτων των τριών κοριτσιών στην Πάτρα καθώς σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες μετά την ανίχνευση της ουσίας κεταμίνη στο αίμα της 9χρονης Τζωρτζίνας η μητέρα Ρούλα Πισπιρίγκου προσάγεται και οδηγείται στη ΓΑΔΑ κατόπιν παρέμβασης της Εισαγγελίας Πατρών. Παράλληλα, η δικογραφία της υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών προκειμένου να την μελετήσει κι αν το κρίνει να ζητήσει την έκδοση εντάλματος σύλληψης της μητέρας των τριών ανήλικων παιδιών.

Εντοπίστηκε κεταμίνη στην μικρή Τζωρτζίνα

Νωρίτερα, όπως μετέδωσε η εκπομπή Live News του MEGA η ουσία που χορηγήθηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας είναι η κεταμίνη. Πρόκειται για ουσία που χρησιμοποιείται σε μεγάλες ποσότητες για την αναισθησία των ζώων και σε μικρές ποσότητες για αντικαταθλιπτικά. Τα επίσημα αποτελέσματα των τοξικολογικών αναμένονται πιθανότατα έως αύριο, έπειτα από ανάλυση σε εξειδικευμένο εργαστήριο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης.

Αν χορηγηθεί σε μεγάλες δόσεις μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο στους ανθρώπους. «Μία μεγάλη δόση μπορεί να σκοτώσει σε λίγα λεπτά», ανέφερε χαρακτηριστικά στην εκπομπή ο ιατροδικαστής Χαράλαμπος Κούτσης. Στην ιατρική η ουσία κεταμίνη χρησιμοποιείται μόνο σε διαδικασίες διασωλήνωσης ή όταν χρησιμοποιείται μία ήπια νάρκωση. Σύμφωνα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο, η ουσία κεταμίνη δεν χορηγήθηκε στη Τζωρτζίνα από τη πλευρά των γιατρών. Οι αστυνομικοί, μάλιστα, που ερευνούν την υπόθεση, ρώτησαν τους γιατρούς αν έχουν χορηγήσει ποτέ κεταμίνη στη Τζωρτζίνα. Οι γιατροί ήταν κατηγορηματικοί στην απάντησή τους, λέγοντας «ποτέ».

Το ζήτημα φαίνεται πλέον να είναι αν η συγκεκριμένη ουσία έχει προκαλέσει είτε κάποια παρενέργεια, είτε έχει επιφέρει θάνατο. Ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί σε τι ποσότητα εντοπίστηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας η κεταμίνη.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Στα ύψη η τροπονίνη στην Τζωρτζίνα

Τις τελευταίες ημέρες έγινε γνωστό ότι στην 9χρονη Τζωρτζίνα βρέθηκε μία φαρμακευτική ουσία σε αυξημένο βαθμό γεγονός που απομακρύνει το σενάριο του θανάτου από παθολογικά αίτια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Πελοπόννησος, στις τοξικολογικές εξετάσεις που έγιναν προκειμένου να διαπιστωθεί ο ακριβής θάνατος της 9χρονης, προέκυψε ότι υπάρχει αυξημένη ουσία τροπονίνης. Συγκεκριμένα, πρόκειται για ουσία της καρδιάς, που ο φυσιολογικός δείκτης κυμαίνεται έως το 15 ενώ στις εξετάσεις της Τζωρτζίνας εμφανίζεται στο…485!

Εν τω μεταξύ, έχει παραδοθεί το πόρισμα στο τμήμα Ανθρωποκτονιών της Αθήνας από το Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Την ίδια ώρα σύμφωνα με πηγή της που επικαλείται η εφημερίδα Πελοπόννησος, η οικογένεια της Τζωρτζίνας, μόλις τη Δευτέρα ζήτησε και πήρε από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών τον ιατρικό φάκελο της 9χρονης.

Τι είναι η τροπονίνη

Η τροπονίνη ή σύμπλεγμα τροπονίνης είναι σύμπλεγμα τριών ρυθμιστικών πρωτεϊνών (τροπονίνης C, τροπονίνης I και τροπονίνης T) που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της μυϊκής συστολής στους σκελετικούς μύες και τον καρδιακό μυ, αλλά όχι στους λείους μύς. Οι μετρήσεις των καρδιακών ειδικών τροπονινών Ι και Τ χρησιμοποιούνται εκτενώς ως διαγνωστικοί και προγνωστικοί δείκτες στη διαχείριση του εμφράγματος του μυοκαρδίου και του οξέος στεφανιαίου συνδρόμου. Τα επίπεδα τροπονίνης στο αίμα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως διαγνωστικός δείκτης εγκεφαλικού επεισοδίου, αν και η ευαισθησία αυτής της μέτρησης είναι χαμηλή.

Αντίστροφη μέτρηση για τα αποτελέσματα

Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης, την Πέμπτη 31 Μαρτίου αναμένεται η έκθεση για τον θάνατο της Τζωρτζίνας. «Η ιατροδικαστική εξέταση πρέπει να στηρίζεται σε αντικειμενικά ευρήματα. Προφανώς ο θάνατος οφείλεται ή σε ένα κοινό παθολογικό αίτιο που μπορεί να μην έχει εντοπιστεί, αν και είναι εξαιρετικά σπάνιο ή σε εγκληματική ενέργεια», ανέφερε ο ίδιος.

Ο ίδιος, διευκρίνισε ότι το πόρισμα που αναμένεται, θα δώσει απαντήσεις μόνο για ένα από τα τέσσερα γεγονότα. «Στην οικογένεια υπάρχουν 2 θάνατοι και στο τρίτο παιδί, μια ανακοπή κι ένας θάνατος. Ο ιατροδικαστής με την έκθεσή του θα δώσει τα ευρήματα, τα οποία θα αποτελέσουν πειστήρια, σε σχέση με τον θάνατο του τρίτου παιδιού», τόνισε.

Αντιδράσεις για τη διαρροή του φακέλου της Τζωρτζίνας

Δέκτης εντόνων παραπόνων από θεράποντες ιατρούς για τη διαρροή στοιχείων του ιατρικού φακέλου της 9χρονης Τζωρτζίνας έγινε η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Πάτρας και Αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Άννα Μαστοράκου.

Η κ. Μαστοράκου μάλιστα μετά τα έντονα παράπονα που έχουν αναστατώσει την ιατρική κοινότητα της Πάτρας νωρίτερα προχώρησε και σε μία ανάρτηση στο facebook για το θέμα επισημαίνοντας: «Αδιανόητο! Στοιχεία απόρρητου ιατρικού φακέλου και ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα χωρίς την κατάλληλη ιατρική ερμηνεία σε δημόσια θέα, δεν επιτρέπονται! Παραβίαση αρχής, δεοντολογίας και έλλειψη σεβασμού στο ιατρικό έργο και στα δικαιώματα των ασθενών».

Μιλώντας στο thebest.gr η κ. Μαστοράκου αναφέρει: «Έλαβα γνώση για διαρροή λεπτομερειών ιατρικού φακέλου παιδιού που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο του Ρίου”, προσθέτοντας πως “αυτό καταρχήν είναι παράβαση της νομοθεσίας περί ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων και δευτερευόντως δεν μπορεί να ερμηνεύει ο καθένας, πέρα από τους θεράποντες ιατρούς». Η κ. Μαστοράκου μάλιστα αναφέρει πως έγινε δέκτης παραπόνων από τους θεράποτες ιατρούς για το γεγονός.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα στοιχεία που διέρρευσαν έφυγαν μέσα απο το νοσοκομείο του Ρίου, γεγονός που έχει προκαλέσει εντάσεις στο νοσηλευτικό ίδρυμα καθώς οι γιατροί ψάχνουν να βρουν τι συμβαίνει. Το εξειδικευμένο εργαστήριο της Θεσσαλονίκης, με επικεφαλής τον έλληνα τοξικολογο, Νίκο Ράϊκο έχει επιστρέψει εδώ και ημερες τα αποτελέσματα του ποσοτικού ελέγχου της ουσίας που βρέθηκε στο αίμα του άτυχου κοριτσιού στον ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιανη ο οποίος καλείται να προχωρήσει στην τελική αξιολόγηση και να παραδώσει πλέον την έκθεση του, με σαφή αιτία θανάτου, στο Ανθρωποκτονιών.

ΠΗΓΗethnos.gr

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

spot_img

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img