Σπύρος Ποταμιάνος – Παγώνης: “Το ΤΕΡΑΣ του Κολωνού και o Ποινικός Κώδικας”

15 ιδέες για έξυπνα δώρα τεχνολογίας για κάθε ηλικία που θα ενθουσιάσουν – Θα τα βρείτε και στο Αργοστόλι

spot_img

Το ΤΕΡΑΣ του Κολωνού και Ποινικός Κώδικας

Η ΝΔ συνεχίζει να προσπαθεί να θολώσει τα νερά διασπείροντας ψέματα για τις φρικιαστικές αποκαλύψεις για τον 53χρονο στον Κολωνό, που αποδείχθηκε ότι ήταν στέλεχος της ΝΔ.  Βρήκε ευκαιρία να κερδοσκοπήσει πολιτικά επάνω στον πόνο ενός μικρού παιδιού διασπείροντας ψέματα.

 Συγκεκριμένα ο κ. Κουμουτσάκος έκανε ανάρτηση στο twitter, όπου  χαρακτηριστικά γράφει  ότι χάριν της ΝΔ ο δράστης του φρικτού εγκλήματος «θα δικαστεί για κακούργημα και όχι για πλημμέλημα, όπως θα ίσχυε με το νόμο ΣΥΡΙΖΑ». Και αυτό υιοθετούν συνειδητά και ΄΄έγκριτοι δημοσιογράφοι΄΄ ή και  χρήστες των κοινωνικών δικτύων χωρίς ίσως να γνωρίζουν την αλήθεια.

Ο κ. Κουμουτσάκος  λέει συνειδητά ψέματα, αφού φαίνεται ότι οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο δράστης  είναι όλες εγκλήματα που με βάση τα στοιχεία της υπόθεσης που έχουν γίνει γνωστά, θα δικάζονταν ως κακουργήματα όπως και να είχε, είτε με τον ΠΚ του 2019, είτε με τις μεταγενέστερες μεταβολές του, τις οποίες άλλωστε είχαν υπερψηφίσει όχι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αλλά όλα τα κόμματα ομόφωνα.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Ειδικότερα:

*Βιασμός ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση (336 ΠΚ)

Ο βιασμός είτε ενηλίκου, είτε ανηλίκου ήταν πάντοτε και παρέμεινε και με τον ΠΚ του 2019 κακούργημα. Με τον ΠΚ του 2019 μάλιστα έγινε κακούργημα ακόμη και η τέλεσή του χωρίς την άσκηση βίας, μόνο λόγω έλλειψης συναίνεσης του θύματος. Με τον τρόπο αυτόν διευρύνθηκε το πεδίο εφαρμογής του βασικότερου εγκλήματος που αφορά προσβολές της σεξουαλικής ελευθερίας και της αυτοδιάθεσης του σώματος.

*Διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας με χρήση ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας (349 ΠΚ)

Το έγκλημα ήταν κακούργημα με τον ΠΚ του 2019 και παραμένει κακούργημα.

*Γενετήσια πράξη με ανήλικο (339ΠΚ)

Το έγκλημα της γενετήσιας πράξης με ανήλικο 12 χρονών, όπως πρόκειται εν προκειμένω, ήταν κακούργημα με τον ΠΚ του 2019 και παραμένει κακούργημα.

*Διακεκριμένη περίπτωση κατάχρησης ανηλίκου από πρόσωπο που δέχεται τις υπηρεσίες του ανήλικου κατ’ εξακολούθηση (342 ΠΑΡ. 1 ΕΔ. Β΄ ΠΚ)

Το έγκλημα της κατάχρησης ανηλίκου 12 χρονών, όπως πρόκειται εν προκειμένω, ήταν κακούργημα με τον ΠΚ του 2019 και παραμένει κακούργημα.

*Κατάχρηση ανηλίκου (342 ΠΑΡ. 1 ΠΚ)

(ισχύουν τα ίδια ακριβώς με όσα αναφέρονται αμέσως πριν, αφού πρόκειται για το ίδιο έγκλημα).

*Διακεκριμένη περίπτωση πορνογραφίας ανηλίκων (348Α ΠΚ)

Το έγκλημα της διακεκριμένης περίπτωσης πορνογραφίας ανηλίκων και μάλιστα αν συνδέεται με τη χρησιμοποίηση ανηλίκου 12 χρονών, όπως πρόκειται εν προκειμένω, ήταν κακούργημα με τον ΠΚ του 2019 και παραμένει κακούργημα.

Σε κάθε περίπτωση, όλα τα παραπάνω εγκλήματα ήταν και παραμένουν κακουργήματα, ενώ, άλλωστε, ομόφωνα όλα τα κόμματα, μεταξύ αυτών και ο ΣΥΡΙΖΑ, υπερψήφισαν κάθε επιγενόμενη αυστηροποίηση ποινών όταν αφορούσε την προστασία ειδικά των ανηλίκων (βλ. ν. 4855/2021).

11/10/2022

Σπύρος Ποταμιάνος-Παγώνης

Γραμματέας Νομαρχιακής Επιτροπής Κεφαλονιάς-Ιθάκης

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

spot_img

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img