«Ματωμένο Φεγγάρι» – Αυτή την Τρίτη η τελευταία ολική έκλειψη μέχρι το 2025! 

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Σε λίγες ώρες από τώρα αναμένεται να πραγματοποιηθεί το «Ματωμένο Φεγγάρι», η δεύτερη ολική έκλειψη Σελήνης για φέτος, αφού το φαινόμενο είχε παρατηρηθεί ξανά το Μάιο.

Μια ολική έκλειψη Σελήνης συμβαίνει όταν η Γη περνάει ανάμεσα στον Ήλιο και τη Σελήνη, με τη σκιά της να πέφτει στη Σελήνη. Όμως, παρόλο που το άμεσο φως του Ηλίου αποκλείεται εντελώς, η ατμόσφαιρα της Γης είναι αρκετά διαφανής, επιτρέποντας σε κάποιο φως να περνάει στη Σελήνη.

Υπάρχει όμως ένα μεγάλο «αλλά». Αυτό το φως διαθλάται, πράγμα που σημαίνει ότι τα μικρότερα μπλε μήκη κύματος διαχέονται περισσότερο από τα μεγαλύτερα κόκκινα. Το αποτέλεσμα είναι η σκιά της Γης να δίνει στη Σελήνη μια μοναδική, σχεδόν κόκκινη λάμψη. Από εκεί προκύπτει και η ονομασία «Ματωμένο Φεγγάρι».

Να σημειωθεί πως ακριβώς το ίδιο ατμοσφαιρικό φαινόμενο συμβαίνει συχνά εδώ στη Γη και είναι αυτό που κάνει τις ανατολές και τα ηλιοβασιλέματα να έχουν αυτή την χαρακτηριστική κοκκινωπή απόχρωση.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Η ολική έκλειψη που θα συμβεί στις 8 Νοεμβρίου 2022 και θα κρατήσει συνολικά 1 ώρα και 25 λεπτά.

Ο χάρτης της ολικής έκλειψης σελήνης:

Η ατυχία της Ελλάδας:

Δυστυχώς η συγκεκριμένη έκλειψη δε θα είναι ορατή από την Ελλάδα, μιας και θα είναι 11 το πρωί στη χώρα μας. Σε μέρη της Ασίας, της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας και της Νότιας Αμερικής θα μπορούν να δουν το πανέμορφο φαινόμενο ακόμη και χωρίς κιάλια ή άλλο ειδικό εξοπλισμό.

Δείτε ζωντανά το «Ματωμένο Φεγγάρι», την Ολική Έκλειψη Σελήνης της 8ης Νοεμβρίου:

Φυσικά, παρόλο που το «Ματωμένο Φεγγάρι» δε θα είναι απευθείας ορατό από τη χώρα μας, θα μπορείτε να το παρακολουθήσετε ζωντανά μέσα από τα παρακάτω live streams:

spot_img

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img