Κολωνός: Ο “Μιχάλης” αποκαλύπτει κύκλωμα – “Βάση δεδομένων” για παιδεραστές το κινητό της 12χρονης

spot_img

Ο “Μιχάλης”, ο μαστροπός – “ατζέντης”, “αλιευτής πελατών”, “εισπράκτορας” και συνοδός της 12χρονης στα ραντεβού με τους βιαστές, αναμένεται σύμφωνα με στελέχη της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, να αποτελέσει το “κλειδί” των ερευνών για την υπόθεση του Κολωνού που σόκαρε το πανελλήνιο.

Οι αρχές βρίσκονται κοντά στην ταυτοποίηση και τη σύλληψη του συνεργού του Ηλία Μίχου, τον οποίο κατονόμασε το ανήλικο κορίτσι στην αρχική της κατάθεση στις 17 Σεπτεμβρίου. Ο ρόλος του θεωρείται κρίσιμος, καθώς όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί, δεν αποκλείεται να αποκαλύψει και άλλα ανήλικα θύματα, πέρα από την 12χρονη.

“Μπαράζ” ταυτοποιήσεων και συλλήψεων

Εκτός από τον “Μιχάλη”, στις καταθέσεις της, η ανήλικη έχει αναφέρει ονόματα, επαγγελματικές ιδιότητες, χρώματα και τύπους οχημάτων για 4 ακόμα βιαστές της. Ο ένας από αυτούς είναι ο 33χρονος άνδρας που συνελήφθη το Σάββατο, κατηγορούμενος ότι βίασε δύο φορές τη 12χρονη, μέσα στο αυτοκίνητό του.

“Δεν έδωσα σημασία στην ηλικία…”, φέρεται να είπε στους αστυνομικούς, υποστηρίζοντας ότι το κορίτσι τού είχε πει ότι είναι 17 ετών.

Το βράδυ του Σαββάτου, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, πέρασαν χειροπέδες σε ένα ακόμα άτομο που ταυτοποιήθηκε και διαπιστώθηκε ότι εμπλέκεται στην υπόθεση. Πρόκειται για έναν 36χρονο άνδρα που φέρεται να βίασε και αυτός τη 12χρονη τουλάχιστον μια φορά στο αυτοκίνητο του στο μετρό των Σεπολίων, αφού πρώτα συνομίλησε μαζί της μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής ανώνυμων συνομιλιών.

Την ίδια ώρα στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό στοιχείων, που θα δρομολογήσουν νέες ταυτοποιήσεις και νέα εντάλματα σύλληψης. Όπως σημειώνουν στελέχη της Ασφάλειας, μέχρι στιγμής, η έρευνα, βρίσκεται μόλις στο… 10%.

Δύο από τα άτομα που είχαν επισκεφτεί το προφίλ, με το οποίο εξέδιδε ο 53χρονος το κορίτσι, παρουσιάστηκαν αυτοβούλως την Παρασκευή στις αρχές. Πρόκειται για έναν 35χρονο ομογενή από το Καζακστάν και έναν 36χρονο άνδρα από την Αθήνα. Για τα συγκεκριμένα άτομα, που εξετάστηκαν ενόρκως και παρέδωσαν τα κινητά τους τηλέφωνα, δεν διαπιστώθηκε ποινική εμπλοκή, καθώς δεν είχαν επαφή με το κορίτσι, με το οποίο είχαν απλώς διαδικτυακές συνομιλίες.

“Βάση δεδομένων”… βιαστών το κινητό της 12χρονης;

Μέσα σε ένα κύκλο 10 ύποπτων τηλεφωνικών επαφών του κοριτσιού, οι αρχές φαίνεται να έχουν εντοπίσει “πελάτες”, εν δυνάμει παιδεραστές, οι οποίοι σταδιακά “αποκτούν” πρόσωπο και στοιχεία ταυτότητας.

Από τις έρευνες στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, διαπιστώθηκε ότι οι συγκεκριμένες επαφές είχαν συχνότερες, καθημερινές επικοινωνίες τόσο με τη 12χρονη, όσο και με τον 53χρονο, κατηγορούμενο μαστροπό βιαστή. Τα δεδομένα από το κινητό του κοριτσιού “σαρώθηκαν” από ειδικό λογισμικό, το οποίο “χρωμάτισε” τις επαφές, με βάση τη συχνότητα επικοινωνίας.

Από εκεί προέκυψαν τα 10 “κόκκινα” τηλέφωνα, τους χρήστες των οποίων αναζητούν οι αρχές. Τα στελέχη που χειρίζονται την υπόθεση, έχουν ήδη επικοινωνήσει με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, για να εντοπιστεί το γεωγραφικό στίγμα και τα πρόσωπα πίσω από τις επαφές.

Εκτός από τα κινητά τηλέφωνα, στο “μικροσκόπιο” των αρχών βρίσκονται και τα ηλεκτρονικά ίχνη από τα… 76 “κλειστά” διαδικτυακά προφίλ που διατηρούσε ο Ηλίας Μίχος στην εφαρμογή ανώνυμων επικοινωνιών με την οποία εξέδιδε την 12χρονη, αλλά και σε αντίστοιχες σελίδες.

Από την “αποκρυπτογράφισή” τους, ενδέχεται να προκύψουν στοιχεία που θα οδηγούν ακόμα και σε άλλα ανήλικα θύματα. Είναι ενδεικτικό ότι μόνο στο ένα από τα προφίλ, συνολικά 253 ανώνυμοι χρήστες του διαδικτύου είχαν δει τις ροζ αναρτήσεις που αφορούσαν τη 12χρονη. Η ιστοσελίδα δίνει τη δυνατότητα ανταλλαγής φωτογραφιών και βίντεο, στα πλαίσια της ανωνυμίας και μέσα σε αυτό το καθεστώς, ο προαγωγός αναρτούσε τις γυμνές φωτογραφίες και τα βίντεο που εξανάγκαζε τη 12χρονη να τραβάει.

Οι χρήστες της εφαρμογής δήλωναν απλά την ηλικιακή προτίμηση και την περιοχή και μπορούσαν να συνδεθούν με το προφίλ της 12χρονης. Για τον εφιάλτη που ζούσε το κορίτσι, αρκούσε απλά “το πάτημα ενός κουμπιού”, όπως προτρέπουν χαρακτηριστικά τους χρήστες της εφαρμογής οι δημιουργοί της διαδικτυακής εφαρμογής.

Ο “Μιχάλης” αποκαλύπτει κύκλωμα παιδεραστίας

“Έπαιρνα τα χρήματα που μου έδιναν και του τα παρέδιδα. Εκείνος τα άφηνε στο κατάστημα. Υπάρχει και ένα δεύτερο άτομο που ερχόταν μαζί μου στα ραντεβού”.

Οι περιγραφές της 12χρονης αποκαλύπτουν την οργανωμένη δράση του 53χρονου κατηγορούμενου, αλλά και ενός ακόμα προσώπου, του “Μιχάλη” που φαίνεται ότι είχε κομβικό ρόλο στον εφιάλτη του κοριτσιού. Τα δύο πρόσωπα που κατονόμασε η ανήλικη στην κατάθεσή της, φρόντιζαν να κρατούν πάντα… αποστάσεις ασφαλείας, όταν μετέφεραν το κορίτσι στα ραντεβού, ενώ υπήρχε προβλεπόμενη διαδικασία για τα χρηματικά ποσά που πλήρωναν οι βιαστές.

“Μου έλεγε ακόμη και αριθμούς από πινακίδες για να μπαίνω στα αυτοκίνητα”, είπε χαρακτηριστικά στους αστυνομικούς, η 12χρονη, δίνοντας ένα ακόμα στοιχείο που αποκαλύπτει τη μεθοδικότητα των προαγωγών. Ακριβώς για αυτό το λόγο, τα “ραντεβού” λάμβαναν χώρα μέσα σε αυτοκίνητα, για να μην υπάρχει συγκεκριμένος χώρος που θα συνδεθεί με τη δράση των κατηγορουμένων.

Όπως σημειώνουν οι αστυνομικοί, ο τρόπος που εντόπιζαν “πελάτες” και η πολύμηνη δράση των εμπλεκομένων μαρτυρούν ότι ενδεχομένως είχαν… εμπειρία και είχαν πιθανότατα και άλλα ανήλικα θύματα.

Παιδοψυχολόγοι δίνουν φωνή στα 8 αδέρφια

Να “ξεκλειδώσουν” τη 12χρονη, που έχει βυθιστεί στη σιωπή μετά τη σύλληψη της μητέρας της, επιχειρούν οι παιδοψυχολόγοι της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων. Η πίεση που έχει ασκηθεί στο ανήλικο κορίτσι, σε συνδυασμό με τις εξελίξεις, που έβαλαν στο “κάδρο” των ερευνών όλη την οικογένεια, καθιστούν πλέον δύσκολη την επικοινωνία με το κορίτσι.

Η τελευταία απόπειρα για συμπληρωματική κατάθεση δεν απέδωσε καρπούς, όμως η συμβολή της 12χρονης παραμένει κρίσιμη καθώς θα κληθεί σταδιακά να αναγνωρίζει τα πρόσωπα των βιαστών της, που θα ταυτοποιούνται από τις αρχές.

Με αντίστοιχα λεπτούς χειρισμούς, προσπαθούν να προσεγγίσουν τα στελέχη της Ασφάλειας και τα 7 αδέλφια της 12χρονης, τα οποία εξετάζονται παράλληλα από ιατροδικαστές, για να διαπιστωθεί εάν έχουν πέσει και αυτά θύματα βιασμού. Μάλιστα δεν αποκλείεται εάν κριθεί σκόπιμο, να δώσουν και τα υπόλοιπα παιδιά συμπληρωματικές καταθέσεις.

Μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων εξετάσεων, ο Εισαγγελέας ανηλίκων, θα αποφασίσει με παραγγελία για το πού θα φιλοξενηθούν τα παιδιά της οικογένειας, που εδώ και μέρες βιώνουν έναν καθημερινό “Γολγοθά”, μετακινούμενα διαρκώς μεταξύ Γ.Α.Δ.Α., Νοσοκομείου Παίδων και συγγενικών προσώπων. Προσωρινά τη φροντίδα των παιδιών, έχει αναλάβει “Το Χαμόγελο του Παιδιού”.

Ο οίκος ανοχής κατέγραψε την αρχή του εφιάλτη;

Στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, βρίσκεται το βιντεοληπτικό υλικό από τον οίκο ανοχής, όπου σύμφωνα με καταγγελία, αποτυπώνει τη 12χρονη, μαζί με τον Ηλία Μίχο.

Μέχρι στιγμής, οι αρχές δεν έχουν καταφέρει να “ανοίξουν” το επίμαχο αρχείο, που ενδεχομένως να δώσει απαντήσεις, ακόμα και για τη χρονική περίοδο, όπου ξεκίνησε ο εφιάλτης του κοριτσιού.

“Ο 53χρονος ερχόταν στον χώρο μου, εκεί που έχω τον οίκο ανοχής στο Γκάζι και έφερνε και τη 12χρονη μαζί του. Την έφερνε για να πάει με πελάτες, και μάλιστα με επώνυμους πελάτες. Αυτό γινόταν επί δύο ολόκληρους μήνες, πριν από ένα τρίμηνο περίπου”, ανέφερε κατά την καταγγελία της η Κωνσταντίνα Καρατζιώτη, η οποία συστήθηκε ως πρόεδρος των εκδιδόμενων γυναικών Ελλάδος και παρέδωσε το usb με το υλικό.

Η αστυνομία προχώρησε σε επιτόπια έρευνα στο χώρο την Τετάρτη και προχώρησε σε 4 συλλήψεις καθώς διαπιστώθηκε ότι ο οίκος ανοχής, λειτουργούσε παράλληλα, παρότι είχε σφραγιστεί. Μάλιστα ανάμεσα στις πληροφορίες που εξετάζουν οι αρχές, είναι και το ενδεχόμενο η μητέρα της 12χρονης να εργαζόταν στο παρελθόν στον οίκο ανοχής και να έπαιρνε εκεί μαζί της το παιδί.

ΠΗΓΗthetoc.gr/

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται