Βάνα Μπάρμπα: Έκαναν «κρα» για να συνεργαστούν με τους βασανιστές τους

spot_img

Όλες έκαναν «κρα» για να συνεργαστούν με τους τάχα βασανιστές τους, λέει η Βάνα Μπάρμπα.
Για τις καταγγελίες περί κακοποίησης, αυταρχικής συμπεριφοράς και σεξουαλικής παρενόχλησης καλλιτεχνών, μίλησε η Βάνα Μπάρμπα στο «Πρώτο Θέμα». Για τις καταγγελίες εναντίον του Γιώργου Κιμούλη, η Βάνα Μπάρμπα σημειώνει: «Θα υπάρξουν και άλλες καταγγελίες. Έχω ακούσει για άλλες δύο περιπτώσεις. Τουλάχιστον.

»Ένας εξ αυτών είναι παράγοντας του Εθνικού Θεάτρου. Και ο δεύτερος είναι σπουδαίος θεατράνθρωπος και ηθοποιός. Ποιος μπορεί να ξεχάσει την περίπτωση του Κάρολου Κουν; Που έβαζε τους μαθητές του να κυκλοφορούν πέρα δώθε με τα εσώρουχά τους; Και περίπτωση του Λευτέρη Βογιατζή, που όλοι λένε ότι ταλαιπωρούσε αφάνταστα τους ηθοποιούς του;», αναρωτήθηκε η γνωστή ηθοποιός και συνέχισε:

«Όμως όλοι και όλες έκαναν κρα να συνεργαστούν με όλους αυτούς. τους τάχα βασανιστές τους. Λες να είναι το lockdown των θεάτρων; Τόσους μήνες με κατεβασμένα ρολά, πάντως η κατάσταση αυτή μου μοιάζει σαν να ζούμε στην εποχή της ανθρωποφαγίας και των ανθρωποφάγων», υπογραμμίζει.

Συνεχίζοντας για τον Γιώργο Κιμούλη, η Βάνα Μπάρμπα λέει: «Τι έχει γίνει τώρα ξαφνικά! Τι Me Too, τι μι σου. Γιατί βγαίνουν όλα τώρα. Με προβληματίζει όλη αυτή η κατάσταση. Η απαράδεκτη κατάσταση. Καλά, τόσα χρόνια δεν ξέρανε ποιος είναι καλός, ποιος είναι σκληρός; Εννοώ όσα χρόνια στο θέατρο όλοι γνώριζαν πως ο Κιμούλης, αυτός ο δάσκαλος, είναι σκληρός. Κι όμως, όλοι θέλανε να είναι κοντά του. όλοι και όλες. Προφανώς ήταν δύσκολος. Αυτός όμως δεν σημαίνει πως δεν είναι ταλαντούχος. Μερικές φορές ταλαντούχος και χαρισματικός πάνω στη δουλειά δεν είναι αυτό που λέμε “καλός άνθρωπος”. Με τρομάζει όλο αυτό που βγαίνει έτσι. Σαν να έχει ανοίξει ο ασκός του Αιόλου. Θα έλεγα πως μοιάζει να είναι κάπως προπαγανδίστικο και βολικό».

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Στη συνέχεια, θέλησε να ξεχωρίσει τις περιπτώσεις στον χώρο του θεάτρου από αυτές στον αθλητισμό σημειώνοντας: «Γνωρίζουμε πως υπάρχουν ταλαντούχοι αλλά δύσκολοι άνθρωποι. Που πολλές φορές συμπεριφέρονται αυταρχικά. Σημαντικές περσόνες. Όμως αυτό δεν αφορά κανέναν. Όλοι οι ηθοποιοί ήθελαν να είναι κοντά σε έναν Κιμούλη. Αν έχει μιλήσει άσχημα, αν έχει κάνει οτιδήποτε. Αφού δεν υπήρχε σεξουαλική παρενόχληση, τότε εντάξει. Πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν οι τσακωμοί, οι φασαρίες, οι χειροδικίες. Αν και δεν είναι φυσιολογικό. Θυμάμαι με έναν πρωταγωνιστή, πριν ανοίξει η αυλαία, ο ένας έσπρωχνε τον άλλον. Και μετά μέλι γάλα. Αυτά γίνονται, η ερώτησή μου είναι γιατί τώρα. Νομίζω πως θέλουν να στρέψουν το ενδιαφέρον του κοινού σε τέτοια θέματα που μοιάζουν με νουβέλες και πουλάνε πολύ».

«Βαθιά σεξιστικό για την ύπαρξη της γυναίκας»

Για τις περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης είπε: «Είναι τραγικό, δείχνει έλλειψη σεβασμού, και είναι βαθιά σεξιστικό για την ύπαρξη της γυναίκας». Επιμένει πως ποτέ δεν έπεσαν στην αντίληψή της περιστατικά και τόνισε ότι εκείνη δεν αξιοποίησε ποτέ την ομορφιά της για να φτάσει ψηλά: «Είναι αυτονόητο. Δεν ανήκω στην κατηγορία των γυναικών που χρησιμοποιούν τα θέλγητρά τους. Άσε που δεν τα γνώριζα».

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img