Κορονοϊός: Δραματική η κατάσταση στα νοσοκομεία – “Εκτός” μάχης το Λαϊκό, διώχνει ασθενείς

spot_img

Το τι θα γίνει τις επόμενες μέρες λόγω αύξησης της ανάγκης για νοσηλείες στα νοσοκομεία, δείχνει η κατάσταση που επικράτησε χθες στο “Λαϊκό” το οποίο αν και εφημέρευε αναγκάστηκε να “διώχνει” ασθενείς.

Γράφει ο Γιώργος Σακκάς

Αδυναμία να αντιμετωπίσουν την πολεμική κατάσταση που επικρατεί στην Αττική λόγω της επιδημίας, διαπιστώνεται όλο και εντονότερα στα νοσοκομεία με χαρακτηριστική την περίπτωση του Νοσοκομείου Λαϊκό, το οποία χθες δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει κανονικά την εφημερία του. Μάλιστα τις προηγούμενες μέρες δύο ασθενείς διασωληνωμέοι εκτός ΜΕΘ κατέληξαν περιμένοντας να βρουν ένα κρεβάτι στην Εντατική.

Χθες λοιπόν το βράδυ το νοσοκομείο αναγκάστηκε να σταματήσει μετά τις 21:00 τις εισαγωγές περιστατικών
κορονοϊού, καθώς δεν υπήρχαν κρεβάτια καθώς και οι 90 κλίνες ήταν κατειλημμένες.

Σύμφωνα με το OPEN παρατηρήθηκε διασπορά του ιού σε δύο κλινικές του νοσοκομείου. Στην Α’ χειρουργική και στην αγγειοχειρουργική βρέθηκαν κρούσματα, με αποτέλεσμα να γίνει εκκένωση του χώρου από τους συνοδούς. Η διασπορά έγινε από συνοδό ασθενή και πλέον έχει σημάνει συναγερμός.

«Δραματική εφημερία, τραγική νύχτα. Υπάρχουν ασθενείς ακόμη και σε ράντζα, μπορώ να μιλήσω για τουλάχιστον 7 περιπτώσεις και δεν έχει κλείσει ακόμα η εφημερία, κι εξ όσων γνωρίζω ακόμα και τώρα εξετάζονται περιστατικά covid. Δεν είναι καθόλου καλή η μέρα για μας, γιατί η νύχτα ήταν δραματική» είπε λίγο πριν τις 8:00 ο προϊστάμενος μονάδας covid του Λαϊκού, Νίκος Ορφανός.

Και πρόσθεσε: «Υπάρχουν εκτός από τα 90 κρεβάτια και 7 φορεία στους θαλάμους, ενώ έχουν παραμείνει και 2 διασωληνωμένοι εδώ και 5 μέρες σε κλίνες εκτός ΜΕΘ και δεν έχουν πάει σε κρεβάτι γιατί δεν υπάρχει διαθέσιμη θέση. Κάποια στιγμή χθες σταμάτησε η εφημερία και υπήρχαν τα υποστηρικτικά νοσοκομεία που αναλάμβαναν τα περιστατικά covid». Σύμφωνα με τον κ. Ορφανό μετά την επιστράτευση στο νοσοκομείο έχουν πάει πέντε γιατροί.

Η κατάσταση ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη, αν κρίνει κανείς και από το τι συνέβη πριν μερικές μέρες στην εφημερία του μεγαλύτερου Νοσοκομείου της χώρας, στον Ευαγγελισμό.

Να υπενθυμίσουμε ότι τις τελευταίες μέρες το προσωπικό των νοσοκομείων αναγκάζεται να παρέχει μηχανική υποστήριξη της αναπνοής των σοβαρών περιστατικών κορονοϊού σε απλούς θαλάμους, αναμένοντας να αδειάσει κάποια κλίνη.

Συνολικά στην χώρα, σύμφωνα και με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, αυτή τη στιγμή είναι διασωληνωμένοι 699 ασθενείς και υπολογίζεται ότι περίπου 430 βρίσκονται στην Αττική. Με δεδομένο ότι στην Περιφέρεια οι ΜΕΘ covid είναι περίπου 390, διαπιστώνεται ότι πολλοί ασθενείς είναι διασωληνωμένοι εκτός εντατικής. Την ίδια στιγμή συνολικά μόλις το 18% του συνόλου των κλινών ΜΕΘ στη χώρα είναι ελεύθερες.

ΠΗΓΗnews247.gr

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται