Το νέο σποτ για τον Κορονοϊό: «Μην γίνεις υπεύθυνος για το επόμενο κρούσμα»

spot_img

Τον κώδωνα του κίνδυνου κρούουν κυβέρνηση και ειδικοί προς τους νέους, καλώντας τους να τηρούν τα μέτρα προστασίας προκειμένου να αντιμετωπιστεί η διασπορά του κορωνοϊού.

Σε νέο σποτ, που ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στέλνετε σαφές μήνυμα προς τις νεαρές ηλικίες να προσέχουν και να τηρούν τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊός «Μην γίνεις υπεύθυνος για το επόμενο κρούσμα. Για την επόμενη εισαγωγή στο νοσοκομείο. Μετά την επιστροφή προσέχουμε διπλά. Φοράμε μάσκα παντού. Κρατάμε αποστάσεις. Μένουμε μακριά από ευπαθείς ομάδες. Σταματάμε εδώ τη διασπορά», αναφέρει μεταξύ άλλων το μήνυμα.

Το νέο σποτ για τον κορωνοϊό
«Μοιραζόμαστε αναμνήσεις, όχι τον ιό», καταλήγει το σποτ.

Οι ειδικοί εκφράζουν ανησυχίες σχετικά με τη νεολαία, καθώς ο μέσος όρος των νοσούντων πέφτει αισθητά. «Φοβάμαι ότι θα δούμε και άλλα βαριά περιστατικά», ανέφερε στην ΕΡΤ ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος. «Και οι νέοι έχουν κοινή λογική και μπορούν να καταλάβουν ότι επιστρέφοντας από διακοπές μπορεί να φέρουν τον επικίνδυνο ιό που μπορεί να μην βλάψει τους ίδιους, ωστόσο μπορεί να βλάψει τους δικούς τους, για αυτό πρέπει να αυτοπεριοριστούν». Επισήμανε, δε, ότι όσοι επιθυμούν να κάνουν τεστ πρέπει να το κάνουν έπειτα από πέντε μέρες από την επιστροφή τους, ώστε να μεσολαβεί ο χρόνος επωάσεως σε περίπτωση που έχουν κολλήσει κάτι στο πλοίο ή οπουδήποτε.

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

spot_img

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται