Κορονοϊός: Κάθε εργαζόμενος νοσοκομείου θα κάνει μοριακό έλεγχο με εντολή Κικίλια

Τι αναφέρει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας μετά τα έξι κρούσματα κορονοϊού σε εργαζόμενους του νοσοκομείου Παπαγεωργίου…

Ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Υγείας σχετικά με τα θετικά κρούσματα κορονοϊού που αφορούν σε έξι υγειονομικούς του νοσοκομείου Παπαγεωργίου. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση «σύμφωνα με την εγκύκλιο που έχει αποσταλεί σε όλες τις υγειονομικές δομές της χώρας (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΤΟΜΥ), έπειτα από εντολή του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, κάθε εργαζόμενος στο ΕΣΥ υποβάλλεται υποχρεωτικά σε μοριακό έλεγχο (PCR) μόλις επιστρέψει από κανονική άδεια. Αυτό έγινε και στην περίπτωση των 6 υγειονομικών του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης “Παπαγεωργίου”, που διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό SARS-CoV-2».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «οι συγκεκριμένοι υγειονομικοί υπάλληλοι προσήλθαν στο νοσοκομείο τηρώντας όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας, έγινε η δειγματοληψία σύμφωνα με το πρωτόκολλο και παρέμειναν στον χώρο του Νοσοκομείου ώσπου να βγει το αποτέλεσμα (4 ώρες), οπότε αποχώρησαν και τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό. Η επίμονη προσπάθεια των γνωστών εμπόρων fake news να “κερδίσουν” λίγη δημοσιότητα πανικοβάλλοντας τους συμπολίτες μας, πέφτει για μία ακόμη φορά στο κενό».

ΠΗΓΗethnos.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται