Η μουσουλμανική ένωση κατηγορεί την Ελλάδα γιατί έκλεισε τζαμί που δεν είχε άδεια

spot_img

Για «καταπίεση της θρησκευτικής έκφρασης» κατηγορεί την ελληνική Πολιτεία η Μουσουλμανική Ενωση Ελλάδας με αφορμή τη σφράγιση τζαμιού στον Πειραιά, που λειτουργούσε χωρίς την προβλεπόμενη άδεια από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Η επίδοση της απόφασης της αστυνομικής διεύθυνσης Πειραιά για τη σφράγιση του χώρου λατρείας επί της οδού Φίλωνος 97-99, επειδή δεν πληρούσε τις απαιτούμενες προϋποθέσεις, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Μουσουλμανικής Ενωσης Ελλάδας και του προέδρου της Ναΐμ Αλγαντούρ.

Στη σχετική ανακοίνωσης της η ένωση αναφέρει ότι «δεν υπήρξε καμία διαπραγμάτευση με το υπουργείο προκειμένου να βρεθεί μια ικανοποιητική λύση για όλους, παρά διαταγή για άμεσο κλείσιμο. Ο χώρος που ονομάζεται Αλ Αντάλους(Ανδαλουσία) βρίσκεται στο λιμάνι του Πειραιά από το 1989 και φιλοξενεί κατοίκους, επισκέπτες και τουρίστες του λιμανιού. Δεν υπήρξε ποτέ αυτές τις δεκαετίες κανένα παράπονο ή πρόβλημα και πολλά ντοκιμαντέρ ή συνεντεύξεις έγιναν εκεί. Τώρα οι πιστοί καλούνται μαζικά εκτός Πειραιά».

Όπως σημειώνεται, «η Μουσουλμανική Ενωση Ελλάδας πάντοτε αγωνίστηκε για την Ορατότητα των Μουσουλμάνων και της Προσευχής. Θεωρούμε ότι η αποδοχή και αναγνώριση προάγει την κοινωνία, γι αυτό πιστεύουμε ότι αυτό το απροσδόκητο κλείσιμο είναι μία συμβολική πράξη της Πολιτείας που στοχεύει στην καταπίεση της θρησκευτικής έκφρασης όταν αυτή δεν προέρχεται από την επικρατούσα θρησκεία».

Η ένωση προαναγγέλλει την ίδρυση άγνωστων ιδιωτικών χώρων λατρείας αναφερόμενη σε ανισότητες εις βάρος των μουσουλμάνων στην χώρα μας.

«Το γεγονός είναι ότι η προσευχή των Μουσουλμάνων δεν σταματά, οι πιστοί θα εξακολουθήσουν να προσεύχονται είτε σε γνωστό δημόσιο είτε σε άγνωστο ιδιωτικό χώρο. Οι αρχές θα έπρεπε να ενθαρρύνουν την ορατή λατρεία αντί να κλείνουν δημοφιλείς χώρους που φυσιολογικά θα αντικατασταθούν από ιδιωτικούς χώρους. Αυτή η πρακτική κάνει τους πιστούς δύσπιστους απέναντι στο κράτος και αυτό μας ανησυχεί βαθιά. Η σχέση εμπιστοσύνης που χτίσαμε από κοινού όλα αυτά τα χρόνια θα αντικατασταθεί από καχυποψία και αυτό δεν τιμά τα τόσα χρόνια καλής συνεργασίας που απέφερε μηδενικά προβλήματα στην κοινωνία. Αντιλαμβανόμαστε δυστυχώς ότι οι Μουσουλμάνοι απέχουν πολύ από την ισότητα στον νόμο και την κοινωνία».

Σε κάθε περίπτωση, εντύπωση προκαλεί ο τρόπος με τον οποίο τοποθετείται ο πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ενωσης Ελλάδας δημόσια για το θέμα αυτό. Ο κ. Ελγαντούρ, ο οποίος είναι άριστος γνώστης της ελληνικής γλώσσας, γράφει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Σήμερα ήταν η τελευταία προσευχή της Παρασκευής στο Τζαμί της Ανδαλουσίας μετά από 32 χρόνια. Ω Αλλάχ, τι προκάλεσε το κλείσιμο της επιτροπής ντροπής και του κυβερνητικού γουρουνιού τους».

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται