ΠΑΣΟΚ: Κατάθεση τροπολογίας για την προστασία της κύριας κατοικίας

spot_img

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

Η προστασία της κύριας κατοικίας δεν είναι ένα κλισέ σύνθημα, ούτε ένα προεκλογικό ευχολόγιο. Ο Ν. 3869/2010, το τελευταίο κοινωνικό νομοθέτημα, έδωσε τη δυνατότητα σε χιλιάδες συμπολίτες μας που στερήθηκαν το εισόδημά τους στα πρώτα χρόνια της οικονομικής κρίσης να προστατεύσουν τη κύρια κατοικία τους. Παράλληλα, αποτέλεσε το τείχος νομικής προστασίας απέναντι σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς που είχαν ήδη προγραμματιστεί. 

Η ελπίδα δεν ήρθε το 2015, όταν τις αυταπάτες του πρώτου εξαμήνου, ακολούθησε τον Αύγουστο η νομοθετική διάταξη για τη κατάργηση της προστασίας της κύριας κατοικίας από 1.1.2019. Στη συνέχεια το Δεκέμβριο του 2015 η θεσμοθέτηση του πλαισίου σύμφωνα με το οποίο οι Εταιρείες Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις προχωρούν σήμερα, με την έγκριση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, σε πλειστηριασμούς για δάνεια που είχαν πωληθεί σε ξένα funds. Το Νέο Πτωχευτικό Δίκαιο το 2020, εξανέμισε και τις τελευταίες ελπίδες για τη προστασία των ευάλωτων δανειοληπτών.

Το μοναδικό πολιτικό κόμμα που τήρησε μια συνεπή στάση όλα αυτά τα χρόνια στο συγκεκριμένο ζήτημα, υπήρξε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Και ασφαλώς είναι το μοναδικό πολιτικό κόμμα που αμέσως μετά την Απόφαση του Αρείου Πάγου, καταθέτει Τροπολογία για τη προστασία της κύριας κατοικίας, το δικαίωμα προαίρεσης του δανειολήπτη στην αγορά του δανείου του, το καθορισμό χαμηλών δόσεων με σταθερό επιτόκιο για τις ρυθμίσεις δανείων και με επιδότηση των δόσεων αποπληρωμής για τους αποδεδειγμένα αδύναμους.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Ενόψει των επερχόμενων εκλογών, πολλοί επιλέγουν τη σιωπή απέναντι στα κοινωνικά ζητήματα, άλλοι την ωραιοποίηση της πραγματικότητας, μερικοί μάλιστα αποφεύγοντας να τοποθετηθούν ιδεολογικά προτιμούν τις φανφάρες. Την ίδια στιγμή, 700.000 ιδιοκτήτες ακινήτων ζουν με το φόβο πλειστηριασμών. Είναι αργά για κροκοδείλια δάκρυα όσων δημιούργησαν το σημερινό αδιέξοδο. Η αποδοχή της Τροπολογίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. από όλα τα πολιτικά κόμματα συνιστά πράξη ευθύνης απέναντι στους πολίτες.

Αργοστόλι, 12.2.2023

Λευτέρης Κρητικός

Δικηγόρος – Υπ. Βουλευτής

ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κινήματος Αλλαγής

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img