Ο Νικόλας Φαραντούρης για τις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ: Συντροφικότητα & συμμετοχή

spot_img

Φαραντούρης για εκλογές ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ: συντροφικότητα & συμμετοχή

Λίγες ώρες πριν τις κάλπες για τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και με τον θρήνο, την οργή και την απόγνωση στη Θεσσαλία, τον Εβρό και τη Ρόδο να επισκιάζει κάθε άλλη πτυχή του δημοσίου βίου, δεν χρειάζεται παρά μόνο μία παραίνεση προς τον δημοκρατικό κόσμο του τόπου μας: ψυχραιμία και συμμετοχή. Περισσότερο απ’ ό,τιδήποτε άλλο η συντροφικότητα και η συμμετοχή στις αυριανές εσωκομματικές εκλογές θα κρίνει τη δύναμη της επόμενης ηγεσίας με το βλέμμα στραμμένο στις συγκαιρινές προκλήσεις της πατρίδας μας και της δημοκρατίας μας.

Για την Δικαιοσύνη:

Η εντολή της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κ. Αδειλίνη για διερεύνηση εγκλημάτων στη διαχείριση κονδυλίων, έργων και υποδομών μετά τον ΙΑΝΟ στην Θεσσαλία, είναι η είδηση των ημερών. Η κ. Αδειλίνη και κάθε δικαστής οποιασδήποτε βαθμίδας έχει να διαλέξει ανάμεσα στο φωτεινό παράδειγμα του συμπατριώτη της (και δικού μου) κεφαλονίτη Παύλου Δελλαπόρτα, του γενναίου εισαγγελέα στη δίκη του Γρηγόρη Λαμπράκη που δεν δύστασε να συγκρουστεί με το παρακράτος της εποχής (με τίμημα να εκδιωχθεί απ’ το δικαστικό σώμα), ή, αντίθετα, του προκατόχου της εισαγγελέα Ντογιάκου που ανεδείχθη θεράπων μάλλον της εξουσίας παρά της Θέμιδος, με την παρελκυστική συμπεριφορά στο σκάνδαλο των υποκοπών, στη τραγωδία των τεμπών κ.α.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Ας πέσουν πλέον οι τόνοι. Λίγες ώρες απέμειναν μέχρι την κάλπη. Και οι πέντε υποψήφιοι δεσμεύτηκαν για την ενότητα και συντροφικότητα την επόμενη μέρα των μεγάλων προκλήσεων για την πατριδα, τη δημοκρατία, τον άνθρωπο και το περιβάλλον, σύμφωνα με την πολιτική παρακαταθήκη του Αλέξη Τσίπρα και τα δημοκρατικά μας ήθη.

Νικόλας Φαραντούρης

Καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιώς

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img