Συμμετοχή Προέδρου Επιμελητηρίου Στ. Σπαθή σε τηλεδιάσκεψη του Κινήματος Αλλαγής

15 ιδέες για έξυπνα δώρα τεχνολογίας για κάθε ηλικία που θα ενθουσιάσουν – Θα τα βρείτε και στο Αργοστόλι

spot_img

Θέμα: Συμμετοχή Προέδρου Σταύρου Σπαθή σε τηλεδιάσκεψη Κινήματος Αλλαγής

Μέσω τηλεδιάσκεψης συναντήθηκαν χθες στελέχη του Κινήματος Αλλαγής,  με θέμα την εικόνα που έχει διαμορφωθεί στην αγορά μετά το ξέσπασμα την υγειονομικής κρίσης.

Την τηλεδιάσκεψη, η οποία προβλήθηκε μέσω της σελίδας Facebook του Κινήματος Αλλαγής, συντόνιζε ο Βαγγέλης Διβάρης, οικονομολόγος και πρώην Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενώ προσκεκλημένοί του ήταν  εκτός από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κεφαλληνίας & Ιθάκης κ. Σταύρο Σπαθή , ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ κ. Ανδρέας Λοβέρδος, ο Στέφανος Κομνηνός αναλυτής αγορών και πρώην Γραμματέας Τομέα Επιχειρηματικότητας του ΚΙΝΑΛ καθώς και ο Κωστής Παυλίδης , ελεύθερος επαγγελματίας από την Κέρκυρα.

Στην τοποθέτηση του ο Σταύρος Σπαθής τόνισε ότι τα προβλήματα της αγοράς δεν περιορίζονται μόνο στις επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου αλλά σε ολόκληρο το φάσμα της. Οι προσδοκίες που είχαν οι επιχειρήσεις με την επανεκκίνηση της οικονομίας μετά το lockdown, δυστυχώς απείχαν από τη πραγματικότητα , η οποία σε πολλές περιπτώσεις αποτύπωνεται με μείωση τζίρου της τάξεως του 75%. Για μία ακόμη φορά ο Πρόεδρος επεσήμανε το γεγονός ότι είναι πολλές οι υγιείς επιχειρήσεις οι οποίες δεν μπόρεσαν να επαναλειτουργήσουν καθώς συσσωρεύτηκαν χρέη και δεν έλαβαν καμία στήριξη από την Κυβέρνηση αφού το ΤΕΠΙΧ ΙΙ και η επιστρεπτέα προκαταβολή απευθύνονταν σε λίγους. Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του «Τρείς φορές σώσαμε τις τράπεζες σαν λαός, ας σώσουν και αυτές μια φορά τη μικρομεσαία επιχείρηση».

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Εν συνεχεία στη τοποθέτηση του κατέδειξε το χειρισμό της κυβέρνησης ως προς τους νησιωτικούς προορισμούς αφού το κλείσιμο  των επιχειρήσεων σε αυτούς ήταν περιττό και ζημιογόνο από τη στιγμή που η πρόσβαση στα νησιά ήταν απαγορευμένη. Θα έπρεπε οι επιχειρήσεις να παραμείνουν ανοιχτές και παραγωγικές, επιτρέποντας μόνο τη μετακίνηση για τροφοδοσία  και έκτακτες ανάγκες.

Καταλήγοντας τόνισε την ανάγκη η Κυβέρνηση να στηρίξει με ουσιώδη τρόπο τις επιχειρήσεις μέσω επιχορηγήσεων αντί δανείων , κρούοντας των κώδωνα του κινδύνου για τους οικονομικούς  «χειμώνες» που έρχονται στα νησιά μας ακόμη και εν τω μέσω του θέρους.

Επιμελητήριο Κεφαλονιάς & Ιθάκης

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

spot_img

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img