Ε.Α.Σ.: Προδημοσίευση 1ης πρόσκλησης για «Κομφούζιο»

spot_img

Ε.Α.Σ.: Προδημοσίευση 1ης πρόσκλησης για «Κομφούζιο»

     Ο Ε.Α.Σ. (Αγροτική Ένωση) Κεφαλληνίας & Ιθάκης, ενημερώνει ότι σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εκδόθηκε  η προδημοσίευση της 1ης Πρόσκλησης της γεωργοπεριβαλλοντικής – κλιματικής Δράσης 70-1.3.2 «Εφαρμογή της μεθόδου παρεμπόδισης σύζευξης των εντομολογικών εχθρών των καλλιεργειών (ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ)» του Στρατηγικού Σχεδίου (Σ.Σ.) Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (Κ.Α.Π.) της Ελλάδας  περιόδου 2023 – 2027.

     Η σχετική Πρόκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προγραμματίζεται να εκδοθεί εντός του πρώτου εξαμήνου του 2024 και ουσιαστικά εγκαινιάζει την ενεργοποίηση των Δράσεων για το Περιβάλλον και το Κλίμα του Πυλώνα ΙΙ της νέας Κ.Α.Π.

     Ο συνολικός προϋπολογισμός της Πρόσκλησης θα είναι της τάξης των 60 εκατομμυρίων ευρώ.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

     Η εφαρμογή της δράσης «ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ» υλοποιήθηκε, για πρώτη φορά, με επιτυχία στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) περιόδου 2014 – 2022. Οι οπωρώνες και οι αμπελώνες, που θα ενταχθούν στο πλαίσιο της επικείμενης Πρόσκλησης, αποτελούν νέες εκτάσεις, οι οποίες δεν είχαν ενταχθεί στην αντίστοιχη δράση στο παρελθόν. Στις καλλιέργειες που ήταν ήδη επιλέξιμες στο πλαίσιο του Π.Α.Α. (πυρηνόκαρπα, μηλοειδή και αμπέλι), προστίθενται νέες καλλιέργειες (καρυδιά και εσπεριδοειδή) και νέοι εντομολογικοί εχθροί – στόχοι (όπως, ψευδόκοκκος αμπέλου και ανθοτρήτης εσπεριδοειδών).

     Από  Ε.Α.Σ. (Αγροτική Ένωση) ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ  &  ΙΘΑΚΗΣ

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img