Ε.Α.Σ.: Η απόφαση για 127.232 Γεωργο – Κτηνοτρόφους

spot_img

Ε.Α.Σ.: Η απόφαση για 127.232 ΓεωργοΚτηνοτρόφους

        Ο Ε.Α.Σ. (Αγροτική Ένωση) Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει ότι προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες από το συνδυασμό γεωπολιτικών φαινομένων, όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία, ακραίων καιρικών φαινομένων της τελευταίας περιόδου, που έπληξαν τη χώρα μας και άλλα γεγονότα που επηρεάζουν την παραγωγή και τα έσοδα των ΓεωργοΚτηνοτρόφων, όπως το υψηλό κόστος εισροών και η χαμηλή αξία παραγωγής, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στήριξε και αξιοποιεί τη δυνατότητα που δίνει ο Εκτελεστικός Κανονισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) 2024/587 σχετικά με παρέκκλιση όσον αφορά στην εφαρμογή του Προτύπου για την Καλή Γεωργική και Περιβαλλοντική Κατάσταση (Κ.Γ.Π.Κ.) «Ελάχιστο ποσοστό των γεωργικών εκτάσεων που διατίθεται σε μη παραγωγικές εκτάσεις ή στοιχεία».

     Η παρέκκλιση αφορά στην πρώτη απαίτηση (υποχρέωση αγρανάπαυσης) του Προτύπου Κ.Γ.Π.Κ. και περιορίζεται στο έτος υποβολής Αιτήσεων Αγροτικών Επιδοτήσεων (Ο.Σ.Δ.Ε.) 2024.

     Οι άλλες τρεις απαιτήσεις βάσει του Προτύπου Κ.Γ.Π.Κ. συμπεριλαμβανομένης της απαίτησης σχετικά με τη διατήρηση χαρακτηριστικών του τοπίου, εξακολουθούν να ισχύουν για το έτος υποβολής Αιτήσεων Αγροτικών Επιδοτήσεων (Ο.Σ.Δ.Ε.) 2024.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

     Βάση της δυνατότητας αυτής, οι Παραγωγοί που υπόκεινται στο εν λόγω Πρότυπο μπορούν να πληρούν την απαίτηση για «Ελάχιστο ποσοστό των γεωργικών εκτάσεων, που διατίθεται σε μη παραγωγικές εκτάσεις ή στοιχεία», χωρίς  να δεσμεύσουν γη με αγρανάπαυση και αντί αυτού να διαθέσουν τουλάχιστον 4% της αρόσιμης γης σε επίπεδο γεωργικής εκμετάλλευσης για καλλιέργειες που δεσμεύουν άζωτο (ψυχανθή) χωρίς τη χρήση φυτοπροστατευτικών προϊόντων και /ή εμβόλιμες καλλιέργειες χωρίς τη χρήση φυτοπροστατευτικών προϊόντων.

     Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη απόφαση Ε.Ε. αφορά 1.480.972 καλλιεργήσιμα στρεμμάτων και 127.232 ΓεωργοΚτηνοτρόφους.

         Από Ε.Α.Σ. (Αγροτική Ένωση) ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

spot_img

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img