ΕΛΤΑ: Κίνδυνος ξαφνικού θανάτου; Επιπλέον έλλειμμα 35 εκατ. λόγω κορονοϊού

spot_img

Από την έντυπη έκδοση

Του Φάνη Ζώη

Σε «ξαφνικό θάνατο» εάν δεν υπάρξουν μέτρα στήριξης του Οργανισμού ενδέχεται να οδηγηθούν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, τα οποία, με δεδομένη τη δεινή οικονομική κατάσταση του Ομίλου, που έχει επιδεινωθεί σημαντικά λόγω της υγειονομικής κρίσης, οδεύουν με μαθηματική ακρίβεια στον γκρεμό.

Τα ταμειακά διαθέσιμα της εταιρείας για την πληρωμή των μισθών του προσωπικού επαρκούν έως το τέλος Ιουλίου, με την πανδημία να έχει δημιουργήσει ένα ακόμη έλλειμμα 35 εκατ. ευρώ, αφού οι ειδικές συνθήκες που διαμορφώθηκαν «πάγωσαν» την υλοποίηση του προγράμματος εξυγίανσης.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Η κατάσταση που διαμορφώνεται επιδεινώνει την ήδη επιβαρυμένη οικονομική κατάσταση των ταχυδρομείων, εξανεμίζοντας ακόμη και την προκαταβολή των 15 εκατ. ευρώ που έλαβε ο οργανισμός από την αποζημίωση της Καθολικής Υπηρεσίας για το 2020, δημιουργώντας συνθήκες ασφυξίας.

Όπως μάλιστα διαπιστώνεται, το μέγεθος του προβλήματος είναι τόσο μεγάλο που τα ΕΛΤΑ δεν κατάφεραν να επωφεληθούν ούτε από τη μεγάλη αύξηση της ζήτησης που δημιουργήθηκε την περίοδο της καραντίνας στο σύνολο της αγοράς των ταχυμεταφορών.

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img