Π. Καππάτος: 45 νέοι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη – Καλύπτονται τα περισσότερα κενά

spot_img

45 νέοι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη – Καλύπτονται τα περισσότερα κενά

Έπειτα από τους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών (95 νέοι μόνιμοι για το τρέχον σχολικό έτος) και τον Α΄ κύκλο των αναπληρωτών, χθες ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας ο Β΄ κύκλος προσλήψεων προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών για το σχολικό έτος 2025-2026.

Για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη θα τοποθετηθούν συνολικά 45 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση καλύπτοντας διάφορους κλάδους και ειδικότητες γενικής και ειδικής αγωγής.

Με τις προσλήψεις αυτές καλύπτονται τα περισσότερα κενά που υπήρχαν στα σχολεία μας, πολλά από τα οποία προκύπτουν και λόγω αδειών μητρότητας, τοκετού ή άλλων αναγκών των μόνιμων εκπαιδευτικών. Έτσι εξασφαλίζεται η ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς και η στήριξη των μαθητών μας.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Ήδη τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σημαντικά βήματα και κάθε χρόνο γίνονται περισσότερα, τόσο στις υποδομές όσο και στο προσωπικό. Η εκπαίδευση βελτιώνεται σταδιακά, με στόχο λιγότερους αναπληρωτές και περισσότερους μόνιμους εκπαιδευτικούς.

Ως Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης παραμένω αρωγός σε κάθε προσπάθεια που ενισχύει τη δημόσια παιδεία στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη και σε συνεργασία με τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιώργο Αλεξανδράτο και κ. Μιλτιάδη Μελισσά παρακολουθούμε όλα τα ζητήματα ώστε να αντιμετωπίζονται έγκαιρα και αποτελεσματικά.

Ευχαριστώ θερμά την Υπουργό Παιδείας κα. Σοφία Ζαχαράκη για τη διαρκή μέριμνα και το έμπρακτο ενδιαφέρον της για την ενίσχυση των σχολικών μας μονάδων, αλλά και για την καλή συνεργασία που έχουμε με στόχο τη στήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας στα νησιά μας.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης

Το Kefalonia Life φιλοξενεί νέα, άρθρα και εκδηλώσεις που αφορούν κυρίως την Κεφαλονιά και την Ιθάκη, καθώς και απόψεις πολιτών, πολιτικών και πολιτικών κομμάτων. Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν την άποψη των συντακτών τους, χωρίς αυτή να συμπίπτει κατ' ανάγκη με την άποψη του Kefalonia Life.

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img