Άνοιγμα σχολείων: Διαφωνούν οι ειδικοί για την επιστροφή στα θρανία πριν ή μετά τα Χριστούγεννα

Το ερώτημα για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία απασχολεί κυβέρνηση και ειδικούς και ήδη υπάρχουν διαφωνίες για την ημερομηνία επιστροφής στα θρανία

Με δεδομένο ότι το lockdown φαίνεται να έχει «κλειδώσει» έως και τις 14 Δεκεμβρίου, το ερώτημα που παραμένει είναι ένα: Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία και πότε οι μαθητές θα επιστρέψουν στα θρανία. Οι ειδικοί διαφωνούν για το άνοιγμα των σχολείων, πάντως, σε κάθε περίπτωση, την απόφαση θα λάβει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος πρόσφατα είχε δηλώσει σε μαθητές Δημοτικού: Κάντε υπομονή, τα σχολεία θα ανοίξουν πρώτα.

Από την πλευρά της, η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επεσήμανε ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για το πώς και το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία. «Αξιολογούμε την κάθε μέρα. Δεν έχει ληφθεί απόφαση ούτε για μέρα ούτε για βαθμίδα. Κάθε 24ωρο είναι κρίσιμο. Όταν δοθεί η κατεύθυνση εμείς θα είμαστε έτοιμοι» ανέφερε χαρακτηριστικά η υφυπουργός Παιδείας, «δείχνοντας» τις αποφάσεις των ειδικών στα τέλη της εβδομάδας.

Σε ερώτηση εάν το άνοιγμα των σχολείων θα γίνει οριζόντια σε όλες τις περιοχές της χώρας – με δεδομένο ότι η επιδημιολογική εικόνα ανά περιοχή διαφέρει – η υφυπουργός Παιδείας απάντησε ότι μέχρι τώρα όλες οι αποφάσεις ήταν οριζόντιες χωρίς γεωγραφικά στοιχεία διάκρισης, αλλά είναι θέμα ημερών οι τελικές αποφάσεις. Για τα σενάρια περί σύμπτυξης των εορτών των Χριστουγέννων ώστε να γίνουν μαθήματα και οι μαθητές να μην κάνουν διακοπές 15 ημερών, η κυρία Ζαχαράκη ανέφερε ότι αυτό εξαρτάται από το πότε θα γίνει η επανέναρξη των σχολείων.

Αναστασία Γκίκα: Μέχρι το τέλος της εβδομάδας η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων

Η γενική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αναστασία Γκίκα, μίλησε στην «Ωρα Ελλάδος» για τις αποφάσεις του ανοίγματος ή όχι των σχολείων. «Πρόθεσή μας να ανοίξει η πρωτοβάθμια εκπαίδευση, αλλά είναι μία πολύπλοκη διαδικασία, είναι σύνθετο θέμα. Αυτή η συζήτηση θα γίνει τέλος της εβδομάδας με την εισήγηση των ειδικών» τόνισε η κυρία Γκίκα.

ΠΗΓΗethnos.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται