Αικατερίνη Μοθωναίου: Κάποιοι λένε τη μισή αλήθεια για την αποκατάσταση του ΧΥΤΑ Ζακύνθου

15 ιδέες για έξυπνα δώρα τεχνολογίας για κάθε ηλικία που θα ενθουσιάσουν – Θα τα βρείτε και στο Αργοστόλι

spot_img

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

& ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΦοΔΣΑ

Αικατερίνη Μοθωναίου: Όλη η αλήθεια και η κρισιμότητα για τον Σκοπό

  • Κάποιοι λένε την μισή αλήθεια για την αποκατάσταση του ΧΥΤΑ στο ΣΚΟΠΟ της Ζακύνθου
  • Δεν κρύβονται οι βαρύτατες ευθύνες του κ. Γαλιατσάτου για την σημερινή κατάρρευση του Σκοπού και για την σημερινή συμπεριφορά του επι αυτού
  • Ο νέος ΦοΔΣΑ ανοίγει τον “φάκελο” με διαφάνεια, ευθύνη και πολιτική βούληση να δώσει λύση. Το θέμα είναι επείγον!

Στο START TV και την εκπομπή “ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ” με τους δημοσιογράφους Σπ. Ζηνιάτη και Κ. Μάνεση φιλοξενήθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου και μέλος του ΔΣ του περιφερειακού ΦοΔΣΑ Ιονίων Νήσων Αικατερίνη Μοθωναίου αναφερόμενη σε σημαντικά θέματα διαχείρισης απορριμμάτων.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Στην συνέχεια η Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου ενημέρωσε και τα μέλη του ΦοΔΣΑ για την αλήθεια γύρω από το Σκοπό.Από τις δηλώσεις της και την ενημέρωσή της προκύπτουν:

  • Για την μεγάλη “πληγή” της Ζακύνθου που λέγεται ΣΚΟΠΟΣ (χώρος εναπόθεσης απορριμμάτων) το 2014 ο τότε Περιφερειάρχης Σπύρος Σπύρου πήρε την απόφαση και τον έκλεισε… Ο κ. Γαλιατσάτος τον άνοιξε το 2016 και αμέσως λαμβάνει την απόφαση να τον κλείσει χωρίς όμως να εφαρμόσει την απόφαση του αυτή. Αντιθέτως το έκανε μετά από 2 χρόνια, δηλαδή το 2018. Ανεύθυνη και εγκληματική η συμπεριφορά του. Δεν έπρεπε να τον ξανανοίξει χωρίς μελέτη αποκατάστασης. Το μόνο που πέτυχε ήταν να επιβαρύνει τραγικά την κατάρρευσή του, γιατι το 2016 που τον άνοιξε εκ νέου, ο Σκοπός δέχτηκε μεγάλες ποσότητες σκουπιδιών. Σήμερα κάποιοι αποκρύπτουν επικίνδυνα την αλήθεια, ότι δηλαδή η αύξηση της ποσότητας των απορριμμάτων  δεν επιτρέπει να βρεθεί ο ορίζοντας παρέμβασης για την αποκατάσταση, κάτι που αυξάνει το κόστος αποκατάστασης σε σχέση με τότε.
  • Όσο για το κόστος της μελέτης, το 2014, εκπονήθηκε μόνο υδραυλική μελέτη αποκατάστασης ποσού ύψους 648.752,55 ευρώ και περιβαλλοντικό αντικείμενο μελέτης αποκατάστασης ποσού ύψους 55.037,00 ευρώ. Πρόκειται για το “περίφημο” χαρτί που έχουν στα χέρια τους ο Δήμαρχος Ζακύνθου και ο κ. Γαλιατσάτος υποστηρίζοντας ότι θα υλοποιούσαν το έργο με 650.000 ευρώ. Αλλά δεν διευκρινίζουν ότι αυτό είναι το ένα μέρος του έργου. Υπάρχει και η μελέτη περιβαλλοντικής αναβάθμισης των υφιστάμενων υποδομών με ανάκτηση υλικών με μείωση όγκου (πλεονάζοντα απορρίμματα ΧΥΤΑ) ποσού ύψους 2.460.238,31 ευρώ που κατατέθηκε το 2017 στο Περιφερειακό Συμβούλιο για χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ. Η Περιφερειακή Αρχή Γαλιατσατου αδρανής όπως πάντα αδιάφορη και ανίκανη δεν την προχώρησε για να γίνει έγκαιρα το έργο. Και σήμερα τολμάνε να μας κουνάνε το δάχτυλο.
  • Ο Δήμαρχος Ζακύνθου έχει ελλιπή ενημέρωση. Θα έπρεπε ο ίδιος να ερευνήσει και αναζητήσει τα σωστά στοιχεία της κατάστασης του Σκοπού και των αναγκών της μελέτης προτού κάνει δηλώσεις και βγάζει διάφορα λανθασμένα συμπεράσματα για το σοβαρότατο αυτό θέμα.
  • Ο Δήμαρχος Ζακύνθου και ο κ. Γαλιατσάτος είναι μηχανικοί στο επάγγελμα και θα έπρεπε να μας προτείνουν λύσεις αντί να μας μέμφονται αναληθως, ότι δεκαπλασιάσαμε το κόστος αποκατάστασης και άλλα ανεπίτρεπτα.
  • Ο περιφερειακός ΦοΔΣΑ δεν κρύβει το πρόβλημα, αναζητά μόνιμη και οριστική λύση με σωστή και σύγχρονη μελέτη αποκατάστασης.
  • Ο κ. Γαλιατσάτος αποκρύπτει και παραπληροφορεί ως συνήθως για να πλήξει την περιφερειακή Αρχή αδιαφορώντας για την Ζάκυνθο. Αποκρύπτει επίσης ότι η χώρα μας απειλείται με ευρωπαϊκό πρόστιμο για ελλιπή προστασία του περιβάλλοντος στον Σκοπό, το οποίο θα επιβαρύνει  αν δεν το προλάβουμε τους φορολογουμένους. Ώρα λοιπόν για σοβαρότητα, υπευθυνότητα και λύση!

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

& ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

spot_img

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img