Κορονοϊος σε Πύργο: Ανεύθυνοι ασθενείς σε καραντίνα πηγαίνουν στα καφενεία

15 ιδέες για έξυπνα δώρα τεχνολογίας για κάθε ηλικία που θα ενθουσιάσουν – Θα τα βρείτε και στο Αργοστόλι

spot_img

Δήμαρχος Πύργου για κορονοϊο: Κάποιοι που πρέπει να είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό, κυκλοφορούν.

Για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα ο Πύργος και ο Νομός Ηλείας βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού για τον κορονοϊό.

Την πλήρη συμμόρφωση με τους κανόνες ασφαλείας για τη δημόσια υγεία συνιστά ο δήμαρχος του Πύργου Ηλείας, Τάκης Αντωνακόπουλος ο οποίος μιλώντας στο «protothema.gr» αποκάλυψε ότι κάποια άτομα που αν και πρέπει να βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό, εκείνα κυκλοφορούν ελεύθερα μη δίνοντας σημασία στους κανόνες ασφάλειας για τη δημόσια υγεία λόγω του κορωνοϊού.

Για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα ο Πύργος και ο Νομός Ηλείας βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού για τον κορωνοϊό με τα σχολεία να παραμένουν κλειστά για τις επόμενες δύο εβδομάδες και τους κατοίκους να παραμένουν στα σπίτια τους.

«Υπάρχει ανησυχία και ο χειρότερος αντίπαλος είναι η μη συμμόρφωση του πληθυσμού στις οδηγίες. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα διότι έρχονται καράβια με ξένο κόσμο από την Πάτρα και επίσης θέλω να πω ότι αυτός ο οποίος έχει στενή επαφή με ύποπτο κρούσμα και είναι σε κατ οίκον περιορισμό, βγαίνει έξω κι έρχεται σε επαφή με άλλα άτομα τότε αυτός διαπράττει αδίκημα γιατί δεν υπακούει στις οδηγίες να μείνει κλεισμένος μέσα στο σπίτι του. Υπάρχουν άτομα που ενώ υποχρεούνται να μείνουν σπίτι, βγαίνουν είτε για να ψωνίσουν είτε για να πάνε στο καφενείο και αυτοί πρέπει να καταλάβουν ότι θεωρούνται επικίνδυνοι για τη δημόσια υγεία. Θα πρέπει να ασχοληθούν και οι δικαστές με αυτό το θέμα για να συμμορφωθούν. Η Πολιτεία θα πρέπει να έχει πιο ενεργά αντανακλαστικά και επίσης πρέπει να γίνει μετακίνηση προσωπικού στο νοσοκομείο του Πύργου γιατί υπάρχουν γιατροί που βρίσκονται σε καραντίνα. Αυτά πρέπει να γίνουν άμεσα», λέει στο «protothema.gr» ο δήμαρχος του Πύργου Ηλείας.

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

spot_img

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img