Ισχυρή ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα από τον Οίκο Αξιολόγησης Moody’s!

spot_img

Ισχυρή ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα από τον Οίκο Αξιολόγησης Moody’s! 

Μέσα στις δύσκολες στιγμές που ζούμε ξανά όλοι λόγω της πανδημίας και τη σημερινή αρχή του νέου lock down για την αντιμετώπιση των θανατηφόρων συνεπειών του παγκόσμιου δεύτερου κύματος του Κορονοϊού μας ήρθε χτες η εξαιρετικά ευχάριστη είδηση της αναβάθμισης της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελληνικής Οικονομίας από τον Οίκο Αξιολόγησης Moody’s! 

Ο Μοοdy’ s υπολογίζει πως η Ελληνική Οικονομία θα δει ύφεση σχεδόν 9% φέτος, όπου υπάρχει μια πρωτοφανής στα πρόσφατα ιστορικά διεθνής ύφεση, ενώ προβλέπει ισχυρή οικονομική ανάκαμψη για εμάς το 2021! 

Για το πιο μεσοπρόθεσμο ορίζοντα οι ρυθμοί ανάπτυξης αναμένεται να κινηθούν στο 3,5% περίπου ετησίως που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις δυνατότητες αντιμετώπισης του χρέους της χώρας που βρίσκεται γύρω στο 200% του ΑΕΠ. 

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Βέβαια, το εθνικό χρέος αν και είναι υπερβολικά μεγάλο θεωρείται διαχειρίσιμο διότι λόγω της αξιοπιστίας της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, εν μέσω της καλής διαχείρισης της στη πανδημία, η Ελλάδα σήμερα δανείζεται με ιστορικά χαμηλά επιτόκια που σε μερικές εκδόσεις είναι αρνητικά, δηλαδή κάτω από το 0%! 

Επιπλέον, με την έμπρακτη υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, π.χ. η Ελλάδα αναμένεται να λάβει 32 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, και τις ευεργετικές μεταρρυθμίσεις που εξασφάλισε για την οικονομία και κοινωνία μας η κυβέρνηση Μητσοτάκη ανοίγονται νέοι ορίζοντες ιστορικής οικονομικής ανάπτυξης για όλους τους Έλληνες πολίτες στη μετά-Κορονοϊό εποχή που όλοι ελπίζουμε ότι θα έρθει, αν φανούμε σαν λαός υπεύθυνοι, πολύ σύντομα ειδικά εν όψει των γιορτών των Χριστουγέννων και του νέου έτους ορόσημο του 2021! 

Σπύρος Καγκάδης

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img