Επί ποδός η ΕΛΑΣ: Το σχέδιο για τον Δεκαπενταύγουστο

spot_img

Σε αναπροσαρμογή των μέτρων της ΕΛ.ΑΣ., ενόψει του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου, προχωρά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στο πλαίσιο ειδικών εντολών για την ομαλή κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο της χώρας αλλά και τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού.

Φέτος ο σχεδιασμός είναι διαφορετικός σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, καθώς οι αστυνομικοί καλούνται -εκτός από τα μέτρα κυκλοφορίας- να εφαρμόσουν τους κανόνες αποφυγής του συνωστισμού αλλά και της χρήσης μάσκας. Ύστερα από συσκέψεις αποφασίστηκαν αυξημένα μέτρα της Τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική συγκέντρωση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί).

Η αστυνομική παρουσία σε όλη τη χώρα το Δεκαπενταύγουστο θα είναι ιδιαίτερα ενισχυμένη, ενώ επί ποδός θα βρίσκονται και συμβατικά οχήματα της ΕΛ.ΑΣ. χωρίς διακριτικά. Σε όποια περίπτωση απαιτηθεί οι αστυνομικοί θα καλούν τον κόσμο να τηρεί τις αποστάσεις. Επίσης, θα βεβαιώνονται πρόστιμα σε όσους πολίτες δεν φορούν μάσκα στους χώρους όπου αυτή είναι υποχρεωτική. 

Αναλυτικότερα, τα μέτρα περιλαμβάνουν: αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής, αυξημένη αστυνομική παρουσία και στοχευμένη αστυνόμευση στα σημεία του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων, εντατικά μέτρα τροχαίας αστυνόμευσης στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται αυξημένη ροή διέλευσης, ειδικές δράσεις και αυξημένα μέτρα τροχαίας εντός των πόλεων, αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική συγκέντρωση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.), συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων, εστιάζοντας την προσοχή στη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, καθώς και παραβάσεων που βάσει στατιστικών στοιχείων ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων (υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση, μη χρήση προστατευτικού κράνους κλπ), έγκαιρη εξασφάλιση συνεργασίας και συντονισμού με όλους τους συναρμόδιους φορείς – Υπηρεσίες, όπου αυτό απαιτείται, ενημέρωση των πολιτών μέσω των αρμοδίων Υπηρεσιών επικοινωνίας του Σώματος, σε κάθε περίπτωση που καθίσταται αναγκαία η ευρεία πληροφόρηση του κοινού για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.

Επιπλέον, καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων, θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο το προσωπικό, όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας. Συγκεκριμένα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας.

Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου, όπως αναφέρονται στη σχετική κοινή Υπουργική Απόφαση.

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

spot_img

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται