Μια όμορφη παρουσίαση του βιβλίου “Η Φίφη της Εγνατίας” του Ιωάννη Κοσμάτου στο Ληξούρι (βίντεο – εικόνες)

spot_img

Το Σάββατο 2 Μαρτίου 2024 λίγο μετά τις 18:30 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του παιδικού βιβλίου “Η Φίφη της Εγνατίας” του Ιωάννη Κοσμάτου στο Ληξούρι και συγκεκριμένα στο Μουσείο Ληξουρίου, όπου στεγάζεται η Ιακωβάτειος Βιβλιοθήκη. Ομιλητές και συγγραφέας απέδειξαν τη βαθιά τους αγάπη και ευαισθησία στα ζώα, ενώ πολλές φορές συγκινήθηκαν μιλώντας για αυτά.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Ματίνα Σπυράτου

Για το βιβλίο μίλησαν με τη σειρά οι:

  • Βασίλης Μανίκας, Φιλόλογος
  • Ηλίας Τουμασάτος, Εκπαιδευτικός, δρ. Ιστορίας
  • Μελίνα Αυγερινού, Υπεύθυνη περίθαλψης των ζώων του “Αρκτούρου”, η οποία παρουσίασε το σημαντικό έργο του “Αρκτούρου” στην Ελλάδα. Μάλιστα με φωτογραφίες και βίντεο έφερε το κοινό του Ληξουριού πιο κοντά στις άγριες καφέ αρκούδες, που πάρα πολλές φορές χρειάστηκαν τη φροντίδα του “Αρκτούρου” όχι μόνο για να επιβιώσουν, αλλά και για να επιστρέψουν στο φυσικό τους περιβάλλον, άλλοτε με επιτυχία και άλλοτε χωρίς.
  • Ιωάννης Κοσμάτος, ο συγγραφέας του βιβλίου, ο οποίος περιέγραψε την ιστορία του βιβλίου και τα αληθινά γεγονότα για τις αρκούδες από τα οποία βασίστηκε το βιβλίο του για την “Φίφη”. Συχνά ταλαιπωρούνται και κακομεταχειρίζονται από το ανθρώπινο είδος, το οποίο, όπως ανέφερε και ο ίδιος, είναι μόνο το 0.1% των συνολικών ειδών, που υπάρχουν στη γη. Και όμως, το ανθρώπινο είδος έχει γίνει ο δυνάστης σε όλα τα υπόλοιπα είδη.

Εξώφυλλο και σελίδες του βιβλίου

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Το βιβλίο είναι κατάλληλο για παιδιά, εφήβους και μεγάλους. Ο συγγραφέας μας μεταφέρει στη περιοχή, που ζουν οι καφέ αρκούδες, στα βουνά της Πίνδου. Η Φιφή της Εγνατίας δυστυχώς δεν είναι μια φανταστική ιστορία. Στα παραμύθια γνωρίζουμε ότι πάντα η αλήθεια λέγεται με όμορφο τρόπο.

Ο άνθρωπος κατασκευάζει έργα για να βελτιώσει τη ζωή του χωρίς να ενδιαφέρεται στην πραγματικότητα για τις καταστροφικές συνέπειες, που έχουν οι πράξεις του στο φυσικό περιβάλλον και στα ζώα. Θα παρακολουθήσουμε στο βιβλίο τη δραματική, συγκινητική περιπέτεια της Φίφης και τον αγώνα της να συναντήσει, όπως έκανε πάντα, το φίλο της το Θανάση στον απέναντι λόφο και να χαρεί τη ζωή. Θα τα καταφέρει;

Την εκδήλωση παρουσίασε η Μαρία Καμινάρη, ενώ ο Πέτρος Πετράτος, Πρόεδρος της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης, καλωσόρισε τους ομιλητές και τους προσέφερε στο τέλος και δώρα.

Μικροί και μεγάλοι μετά το τέλος της παρουσίασης ζήτησαν από τον Ιωάννη Κοσμάτο να τους υπογράψει το βιβλίο τους με μία μικρή αφιέρωση και ο ίδιος με μεγάλη χαρά, τους ευχαρίστησε.

Τα έσοδα από την πώληση του βιβλίου θα ενισχύσουν το Καταφύγιο των αδέσποτων ΑΡΚ στο Αργοστόλι.

ΒΙΝΤΕΟ

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Περισσότερες εικόνες θα βρείτε στη σελίδα μας στο Facebook ή πατώντας στο άλμπουμ στο τέλος του άρθρου.

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

spot_img

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img