Νέα έκδοση της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης στο Ληξούρι

spot_img

ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΙΑΚΩΒΑΤΕΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ 

         Μετά τις δύο τελευταίες εκδόσεις της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης: Γεώργιος Γ. Αλισανδράτος, «Για τον Μικέλη Άβλιχο», και Πέτρος Πετράτος, «Σελίδες Κεφαλονίτικης Ιστορίας. Κατοχή – Αντίσταση – Εμφύλιος», με ιδιαίτερη ικανοποίηση γνωστοποιούμε στους φίλους της Βιβλιοθήκης αλλά και σε κάθε συμπολίτη μας τη νέα έκδοση – την τελευταία για το 2022: Πρόκειται για τα Πρακτικά του Επιστημονικού Συνεδρίου με θέμα «Τα Εκκλησιαστικά Αρχεία, πηγή Ιστορίας και Πολιτισμού της Κεφαλονιάς».

         Το Συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε στο Αργοστόλι στις 4-6 Οκτωβρίου 2018, είχε  διοργανωθεί από την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας και Ιθάκης σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Κεφαλληνίας, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους – Αρχεία Ν. Κεφαλληνίας και την Ιακωβάτειο Βιβλιοθήκη.

        Στο Συνέδριο συμμετείχαν με πρωτότυπες ανακοινώσεις ή ομιλίες έγκριτοι επιστήμονες και ερευνητές, που κάλυψαν ποικίλους τομείς, όπως εκκλησιαστική ιστορία, γενική και κοινωνική ιστορία, ιεροί ναοί και έργα εκκλησιαστικής τέχνης και μουσικής, αλλά και παρουσίασαν  καινοτόμες εφαρμογές στη μελέτη των εκκλησιαστικών αρχείων- διεπιστημονκές προσεγγίσεις. Στον τόμο των Πρακτικών δημοσιεύονται 26 από αυτές τις ανακοινώσεις και ομιλίες.

         Υπενθυμίζουμε ότι στο πλαίσιο αυτού του Συνεδρίου τιμήθηκε για τη συμβολή του στη μελέτη των εκκλησιαστικών αρχείων ο μακαριστός πρωτ. Γεώργιος Δ. Μεταλληνός.

        Η Ιακωβάτειος Βιβλιοθήκη ενέταξε την έκδοση των Πρακτικών του Συνεδρίου στο εκδοτικό της πρόγραμμα – είναι το 6ο κατά σειρά βιβλίο που εκδίδει από το 2019 – γι’ αυτό και ανέλαβε τη δαπάνη της εκτύπωσης. Την επιστημονική επιμέλεια του τόμου είχε η Διευθύντρια της Βιβλιοθήκης Θεοδώρα Ζαφειράτου.

          Το παραπάνω βιβλίο μπορείτε να το προμηθευτείτε από τα γραφεία της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης (Μουσείο Ληξουρίου) και τις αμέσως επόμενες ημέρες από τα βιβλιοπωλεία «Hapy House» (Mπάμπης Μουρελάτος) στο Ληξούρι και «Κύβος» (Παναγής Μοσχονάς) στο Αργοστόλι.

                                                        ΤΟ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

                                                          ΤΗΣ ΙΑΚΩΒΑΤΕΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται