Το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο & η παράνομη στάθμευση στη 14η συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ληξουρίου (βίντεο – εικόνες)

spot_img

Η 14η κατεπείγουσα συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ληξουρίου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023 με θέματα:

1) Εξελίξεις στο Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου
Εισηγητής: Λαϊκή Συσπείρωση Ληξουρίου

2) Λήψη απόφασης για κλείσιμο παραλιακής οδού και παρακείμενων πεζοδρόμων λόγω έναρξης της τουριστικής σαιζόν
Εισηγητής: κ. Δήμαρχος

3) Έγκριση αναγκαιότητας προμήθειας από το ελεύθερο εμπόριο ηλεκτρικών οχημάτων για υλοποίηση της πράξης « ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗΣ – ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ – ΣΤΑΘΜΟΙ ΦΟΡΤΙΣΗΣ Δήμου Ληξουρίου» από το πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» .
Εισηγητής: κ. Δήμαρχος

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Η συνεδρίαση θεωρήθηκε κατεπείγουσα επειδή θίγονται τα συμφέροντα των πολιτών και λόγω αποκλειστικών προθεσμιών.

Το πρώτο θέμα ήταν το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου και τα προβλήματα τόσο για την επισκευή του Νοσοκομείου όλα αυτά τα χρόνια όσο και για την υποστελέχωσή του και τις συνεχείς αποχωρήσεις ιατρών, όπως και η τελευταία παραίτηση της οφθαλμιάτρου στο Ληξούρι. Δυστυχώς κανένας υπεύθυνος από το Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς, το Μαντζαβινάτειο και τον Ιατρικό Σύλλογο Κεφαλονιάς δεν προσήλθε στην αίθουσα συνεδριάσεων. Φρόντισαν μόνο να αποστείλουν στην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου επιστολές που εξηγούσαν τους λόγους που θα ήταν αδύνατη η παρουσία τους.

Η Λαϊκή Συσπείρωση που ήταν και ο εισηγητής του θέματος θεώρησε ότι όλα αυτά είναι δικαιολογίες κατηγορώντας τους υπευθύνους, αλλά και ιδιαίτερα τον Παναγή Καππάτο πως το πρωινό της ίδιας ημέρας ήταν στα εγκαίνια της τουαλέτας ΑΜΕΑ στο Μαντζαβινάτειο, αλλά δεν παρεβρέθηκε στη συνεδρίαση. Κάτι που στο τέλος προκάλεσε τη Μαρία Λαδά να παρέμβει για να υποστηρίξει τη σημασία της υλοποίησης της τουαλέτας ΑΜΕΑ. Όμως, ο Δημήτρης Μαντζουράτος της απάντησε αμέσως ότι δεν θα έπρεπε να παίρνει το μέρος του κ. Καππάτου, ο οποίος κατά τη γνώμη του χρησιμοποίησε το γεγονός για διαφημιστικούς σκοπούς.

Άλλο ένα πολύ σημαντικό θέμα για το οποίο εξέφρασαν όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι τον προβληματισμό τους ήταν η παράνομη στάθμευση και διέλευση των αυτοκινήτων εντός της πόλης του Ληξουρίου και ειδικά στους χώρους κοντά στην Κεντρική Πλατεία Ληξουρίου. Ξαναειπώθηκε η παράνομη στάθμευση τόσο μπροστά όσο και ακριβώς πίσω από το άγαλμα του Ανδρέα Λασκαράτου, καθώς και περιμετρικά από την μοναδική πλευρά εξόδου από την πλατεία, εκεί που χτύπησε τις προηγούμενες ημέρες και ένα ανήλικο παιδί.

Τόνισαν όλοι ότι ο Δήμος Ληξουρίου φταίει στην ουσία που επιτρέπει ακόμα και μετά την εγκατάσταση πινακίδων σήμανσης να παρκάρουν αυτοκίνητα κοντά στο άγαλμα. Να θυμήσουμε ότι έχει παρθεί ήδη απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου εδώ και αρκετό καιρό για απαγόρευση της στάθμευσης στο χώρο γύρω από το άγαλμα. Οι Δημοτικοί σύμβουλοι από τη Δημοτική αρχή ανέφεραν ότι έχουν βάλει μέχρι και ειδικές μεταλλικές κατασκευές, αλλά ο κόσμος συνεχίζει να παρκάρει.

Εμείς βρεθήκαμε στο σημείο εκεί που ανέφεραν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι (του Ανδρέα Λασκαράτου) το πρωί του Σαββάτου 03/06 γύρω στις 09:00 και βρεθήκαμε μπροστά ακριβώς στην κατάσταση που περιέγραψαν. Μια ανυπόφορη κατάσταση και στην ουσία χειρότερη από ότι θα έπρεπε. Σίγουρα κατά τη διάρκεια της ημέρας θα γίνει χειρότερη. Δείτε φωτογραφίες:

Μάλιστα για τη στάθμευση γύρω από την πλατεία απέναντι από τη θέση των ταξί αναφέρθηκαν ιδιαίτερα, καθώς παρόλο που μπήκε και η κίτρινη γραμμή συνεχίζουν και παρκάρουν τα αυτοκίνητα κάνοντας την διεύλευση γύρω από την πλατεία αν όχι αδύνατη, τουλάχιστον επικίνδυνη και δύσκολη. Από τη μία τα σταθμευμένα ταξί και από την άλλη τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα αφήνουν ελάχιστο χώρο για τα διερχόμενα αμάξια.

Ο Βασίλης Ρουχωτάς υποστήριξε ότι έχει δει αμάξια να περνούν παράνομα τόσο από την κεντρική πλατεία από τη μεριά που έχει γίνει πλακόστρωτο όσο και από το στενό του Θεάτρου Ληξουρίου.

Ο Γιώργος Κατσιβέλης απάντησε φανερά ενοχλημένος ότι δεν μπορεί να γίνει και αστυνομικός και λιμενικός για να ελέγχει την κατάσταση καθημερινά, με τον Δημήτρη Μαντζουράτο να του απαντά προσωπικά και άμεσα ότι “όταν θέλει μπορεί να κάνει έως και 15 τηλέφωνα για να καταφέρει το σκοπό του.” Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι και το αστυνομικό τμήμα στο Ληξουρίου είναι υποστελεχωμένο και ότι είναι αδύνατον να βρίσκεται διαρκώς στο σημείο και να κόβει κλήσεις.

Για το τελευταίο θέμα της προμήθειας των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων από το Δήμο Ληξουρίου μέσω του προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» η Λαϊκή Συσπείρωση υποστήριξε ότι το 1 εκατομμύριο για ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα είναι τεράστιο και θα έπρεπε να είχε διατεθεί σε κάποιο πιο σημαντικό πρόβλημα του Δήμου Ληξουρίου. Ο Δήμαρχος απάντησε ότι το πρόγραμμα έχει συγκεκριμένο σκοπό και δράση και ότι ως Δήμος έχουν πάρει σημαντικά μεγάλη χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος.

Φωτογραφίες – Βίντεο: Ματίνα Σπυράτου

ΒΙΝΤΕΟ (όπως προβλήθηκε live στη σελίδα μας στο Facebook)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img