Δείτε την χτεσινή 12η επεισοδιακή συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ληξουρίου (βίντεο – εικόνες)

spot_img

Πραγματοποιήθηκε χτες Τρίτη 03/05/2022 η 12η συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ληξουρίου (03/05/2022) με 14 θέματα διά ζώσης και μέσω τηλεδιάσκεψης.

Στη συνεδρίαση αυτή το κλίμα ήταν αρκετά έντονο με τους Δημοτικούς Συμβούλους έτοιμους να μην αφήσουν ούτε λέξη να πέσει κάτω.

Στην αρχή μίλησαν για πολλά θέματα, αλλά αίσθηση προκάλεσε ένα ερώτημα από τον Δημοτικό Σύμβουλο, Βασίλη Καπάτο, σχετικά με καταστηματάρχη του Ληξουριού, ο οποίος πριν παρθεί απόφαση από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ληξουρίου, είχε ήδη γκρεμίσει το παρτέρι στο κέντρο της πόλης και ολοκληρώσει και το έργο αποκατάστασης του χώρου. Με το Δήμαρχο Ληξουρίου, Γιώργο Κατσιβέλη, να μη θέλει να σχολιάσει και στην ουσία να επιρρίπτει ευθύνες στον καταστηματάρχη, ο οποίος από ότι φαίνεται δεν κατάλαβε (!!!;;).

Ο Βασίλης Καπάτος το είχε αναφέρει ξανά και στο προφίλ του στο Facebook:

ΒΙΝΤΕΟ

Τα υπόλοιπα θέματα με τη σειρά:

1.Παραχώρηση οικοπέδου του Δήμου Ληξουρίου στη θέση «ΕΛΙΑ ΤΟΥ ΤΑΒΙΑ» για ανέγερση της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης της Ένωσης Προστασίας της Ισότητας και των Δικαιωμάτων Α.με Α. «ΥΠΕΡΙΩΝ»
Εισηγητής : κ. Δήμαρχος

Πέρασε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο, αφού πρώτα μίλησαν για τη σημασία της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης στην πόλη του Ληξουρίου, αλλά και στην Κεφαλονιά, η Πρόεδρος της Ένωσης Α.μεΑ. ΥΠΕΡΙΩΝ Σοφία Μαροπούλου-Ζαφειράτου και η Μαρία Λαδά. Το οικόπεδο αποφασίστηκε να παραχωρηθεί για 30 χρόνια.

2.Μουσείο Καμιναράτων
Εισηγητής : Λαϊκή Συσπείρωση Ληξουρίου

Για το θέμα αρχικά μίλησε η Λαϊκή Συσπείρωση από τον Δημήτρη Μαντζουράτο και στη συνέχεια πήραν το λόγο σχεδόν όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι οποίοι εξέφρασαν την ενόχλησή τους για την καθυστέρηση της δημιουργίας του Μουσείου, αλλά και των έργων που δεν έχουν γίνει στα Καμιναράτα. Στη συνέχεια πήρε το λόγο και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καμιναράτων, Μπάμπης Ρηγάτος, έτσι ώστε να απαντήσει στα ερωτήματα των Συμβούλων, αλλά όπως φάνηκε βρήκε τον μπελά του, αφού υποστήριξε τη Δημοτική Αρχή, ενώ οι Σύμβουλοι του εξηγούσαν ότι κανένα έργο από αυτά που του υποσχέθηκαν δεν έγιναν ακόμη, πόσο μάλλον το Μουσείο.

3.Αιτήματα εκπροσώπων τουρισμού
Εισηγητής : κ. Δήμαρχος

Το θέμα δεν συζητήθηκε, καθώς οι εκπρόσωποι του Τουρισμού και για την ακρίβεια τα μέλη της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Ληξουρίου ζήτησαν να συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση με μοναδικό θέμα τα αιτήματά τους προς το Δήμαρχο Ληξουρίου (με την δημόσια επιστολή τους πριν από 100 περίπου ημέρες) λόγω της σοβαρότητας του θέματος, αλλά και λόγω της απουσίας του Δημάρχου, αλλά και του Προέδρου της Τουριστικής Επιτροπής, Διονύση Πρεντάνου, ο οποίος δεν ήταν παρών τουλάχιστον μέχρι και εκείνη τη στιγμή. Στο επόμενο θέμα ήταν παρών. Επίσης, να σημειωθεί ότι οι εκπρόσωποι έκαναν υπομονή και παρέμειναν στην αίθουσα για πάνω από 2 ώρες μέχρι να το ζητήσουν, καθώς ο χρόνος περνούσε και ο υπολοιπόμενος δεν θα επαρκούσε.

Η συζήτηση θα γίνει σε συνεδρίαση την επόμενη Τρίτη.

4.Έγκριση διαφημιστικής δαπάνης με την JET2
Εισηγητής : Α/Δήμαρχος κ. Πρεντάνος

Ο Δ. Πρεντάνος παίρνοντας το λόγο στην αρχή φαίνεται να έφερε στα όριά του τον Διονύση Αραβαντινό, ο οποίος του επεσήμαινε συνεχώς να μιλήσει μόνο για το συγκεκριμένο θέμα. Ευτυχώς το κλίμα ηρέμησε και το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία με τη Λαϊκή Συσπείρωση να ψηφίζει κατά.

5.Λήψη απόφασης για την απευθείας εκμίσθωση τμημάτων αιγιαλού και παραλίας Δήμου Ληξουρίου και τον καθορισμό χώρων παραχώρησης απλής χρήσης αιγιαλού – παραλίας για τους έχοντες το δικαίωμα της χρήσης άνευ δημοπρασίας (όμορες επιχειρήσεις)
Εισηγητής : κ. Δήμαρχος

Το θέμα πέρασε ομόφωνα

6.Έγκριση 7ης αναμόρφωσης – τροποποίησης προϋπολογισμού Δήμου Ληξουρίου οικ. έτους 2022 (αριθ. 76/2022 απόφαση Οικονομικής Επιτροπής)
Εισηγητής : κ. Δήμαρχος

Το θέμα πέρασε ομόφωνα

7.Έγκριση 8ης αναμόρφωσης- τροποποίησης προϋπολογισμού Δήμου Ληξουρίου οικ. έτους 2022 (απόφαση Οικονομικής Επιτροπής)
Εισηγητής : κ. Δήμαρχος

Το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία.

8.Έκθεση αποτελεσμάτων εκτέλεσης προϋπολογισμού οικ. έτους 2022 Δήμου Ληξουρίου (1-1-2022 έως 31-3-2022) (αρ. 81/2022 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής)
Εισηγητής : κ. Δήμαρχος

Το θέμα καταψηφίστηκε

9.Γνωμοδότηση επί της αριθ. 53/2022 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΙΑΔ.Ε.Y.Α.Δ.Κ (τροποποίηση ισχύοντος Ο.Ε.Υ.)
Εισηγητής : κ. Δήμαρχος

Το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία

10.Συγκρότηση Επιτροπής παραλαβής ανταλλακτικών, ελαστικών και εργασιών επισκευής οχημάτων (άρθρο 221 παρ. 11δ του Ν. 4412/2016) για το έτος 2022
Εισηγητής : κ. Δήμαρχος

Το θέμα πέρασε ομόφωνα

11.Συγκρότηση Επιτροπής συμβιβαστικής επίλυσης φορολογικών διαφορών για το έτος 2022
Εισηγητής : κ. Δήμαρχος

Το θέμα πέρασε ομόφωνα

12.Συγκρότηση Επιτροπής διεξαγωγής δημοπρασιών για την εκποίηση ή εκμίσθωση πραγμάτων του Δήμου σύμφωνα με το Π.Δ/γμα 270/1981 για το έτος 2022
Εισηγητής: κ. Δήμαρχος

Το θέμα πέρασε ομόφωνα

13.Ορισμός εκπροσώπου με τον αναπληρωτή του στο Συντονιστικό Όργανο (Σ.Ο) του ΓΕΩΠΑΡΚΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ
Εισηγητής : κ. Δήμαρχος

Το θέμα πέρασε ομόφωνα

14.Λήψη απόφασης για ανανέωση αδειών παραγωγών, πωλητών υπαιθρίου εμπορίου
Εισηγητής κ. Δήμαρχος

Το θέμα πέρασε ομόφωνα

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται