Δημοτικό Συμβούλιο Δ. Ληξουρίου: Καταδικάζει την αστυνομική βία στη Νέα Σμύρνη – Διαβάστε όλο το ψήφισμα

spot_img

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

               Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ληξουρίου με αφορμή τα τελευταία βίαια επεισόδια στη Νέα Σμύρνη με την αριθ. 38/2021 απόφασή του αποφάσισε κατά πλειοψηφία την έκδοση ψηφίσματος αναλυτικά ως  εξής:

ΨΗΦΙΣΜΑ

               Το Δημοτικό συμβούλιο Ληξουρίου καταδικάζει την κατάχρηση εξουσίας και την αστυνομική βία που έλαβε χώρα στη Νέα Σμύρνη.

Εικόνες ξυλοδαρμού πολιτών δεν ταιριάζουν σε μια ευνομούμενη δημοκρατική κοινωνία και πρέπει να καταδικάζονται από το σύνολο του λαού και το ίδιο το κράτος.

Επίσης οφείλουμε να καταδικάσουμε  απερίφραστα και τη δολοφονική επίθεση κατά του Ειδικού Φρουρού στη Νέα Σμύρνη από εγκληματικά στοιχεία, που μοναδικός τους σκοπός ήταν η δημιουργία κλίματος έντασης και απορρύθμισης και η κατάλυση των δημοκρατικών αξιών.

Οι γενικόλογοι αφορισμοί για το σύνολο της αστυνομίας με αφορμή τις καταδικαστέες συμπεριφορές μεμονωμένων αστυνομικών, απλά αδικούν την πλειοψηφία των αστυνομικών που καθημερινά μοχθούν και αγωνίζονται για την ασφάλεια των πολιτών

Η ΕΛΑΣ οφείλει άμεσα να προβεί σε εξυγίανση και να απομακρύνει αυτούς   που αγνοούν τον πραγματικό ρόλο της αστυνομίας, που δεν είναι άλλος από τη προστασία του πολίτη καθώς και να επενδύσει στην σωστή και  τακτική εκπαίδευση του δυναμικού της.

Η βία και η λογική της Δράσης-Αντίδρασης πρέπει να εκλείψουν, κάτι που θα επιτευχθεί μόνο με παραδειγματική τιμωρία των δραστών και στα δύο περιστατικά βίας.

Η ζωή και ο σεβασμός στις ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα να γίνει προτεραιότητα όλων.

             Η λογική ότι στη βία απαντάμε με βία δεν έχει καμία θέση στη Δημοκρατία.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Ληξουρίου

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

spot_img

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται