Διαβάστε το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ληξουρίου για το εκλογικό σύστημα

spot_img

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

               Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ληξουρίου με την αριθ. 37/2021 απόφασή του αποφάσισε κατά πλειοψηφία την έκδοση  ψηφίσματος  για το εκλογικό σύστημα στους ΟΤΑ, αναλυτικά ως εξής:

                                                            ΨΗΦΙΣΜΑ

«Οι Μεταρρυθμίσεις που προωθούνται  στους Δήμους και τις Περιφέρειες από την σημερινή κυβέρνηση και όσες έχουν γίνει από την προηγούμενη , έχουν ως στόχο την καλύτερη προσαρμογή των λειτουργιών των δήμων και των Περιφερειών, ως μέρος της κρατικής μηχανής, καθώς και την στήριξη των αναγκών και των προτεραιοτήτων των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.  Απαραίτητη προϋπόθεση για να πάρουν σάρκα και οστά αυτοί οι σχεδιασμοί είναι το χτύπημα των εργατικών – λαϊκών στρωμάτων, των εργαζομένων στους ΟΤΑ .

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Οι αλλαγές αυτές εκτός από το εκλογικό και το διοικητικό σύστημα , φαίνεται να επικεντρώνονται,

  • σε έναν νέο κύκλο μεταφοράς αρμοδιοτήτων με άξονα τους τομείς της Υγείας, με αιχμή την Πρωτοβάθμια Φροντίδα, και της Παιδείας.(φημολογείται πέρασμα της αρμοδιότητας των Νηπιαγωγείων και της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, καθώς και προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στους Δήμους κ.α.)
  • σε μια ισχυρότερη θεσμική παρέμβαση, ώστε Δήμοι και Περιφέρειες  να βοηθήσουν  πιο σταθερά στη δημιουργία ευνοϊκότερων όρων για επενδύσεις  επιχειρηματικών ομίλων σε τοπικό επίπεδο,
  • στο ζήτημα των πόρων των ΟΤΑ, που προβλέπεται η προοπτική  είσπραξης του αντιλαϊκού ΕΝΦΙΑ από τους δήμους, στο όνομα της οικονομικής «σιγουριάς» και «αυτονομίας».

Το Δ.Σ.του Δήμου Ληξουρίου είναι υπέρ 

  • Της ισοτιμίας της ψήφου που εξασφαλίζεται χωρίς κανένα «ναι μεν αλλά»  με το σύστημα της απλής ανόθευτης αναλογικής και στην εκλογή των τοπικών οργάνων. Διαφωνεί με την επαναφορά του ορίου όσον αφορά την εκπροσώπηση των πολιτικών δυνάμεων και των παρατάξεων, αλλά και στον εκβιαστικό Β’ γύρο, που  ενισχύει τον προσωποκεντρικό χαρακτήρα στη λειτουργία αυτών των θεσμών, αναπαράγοντας και με αυτόν τον τρόπο φαινόμενα σήψης και παραγοντισμού, που γενικεύονται και σε αυτό το επίπεδο.
  • Της μη μεταφοράς αρμοδιοτήτων (Υγείας – Πρόνοιας, Παιδείας,  κ.α.) στις Περιφέρειες και στους δήμους, που πρέπει να ανήκουν στο κεντρικό κράτος, και να είναι ενιαίες, αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν για όλους.
  • Της μη αφυδάτωσης  των εκλεγμένων Δημοτικών Συμβουλίων από τις αρμοδιότητές τους που μεταφέρονται στην ΟΕ και στις άλλες επιτροπές. Είναι απαραίτητο να ισχύουν όλες οι ψήφοι (ΛΕΥΚΟ, ΚΑΤΑ) για τη λήψη αποφάσεων. Να έχουν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης τη δυνατότητα να φέρνουν θέματα για συζήτηση και ψήφιση στα συμβούλια, να έχουν περισσότερο χρόνο ομιλίας, όπως και οι εκπρόσωποι μαζικών φορέων.
  • Της  κατάργησης των  ποσοστώσεων στα ψηφοδέλτια και των χρηματικών παράβολων για να είναι κάποιος υποψήφιος»

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Ληξουρίου

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img