Γ. Βαρούχας: Η φενάκη των επιστολών Μιχαλάτου & ο διαχωρισμός της θέσης του απ’ την παράταξη “Για την επόμενη μέρα”

spot_img

«Η φενάκη των επιστολών Μιχαλάτου και η τοποθέτησή μου»

                Στις 15 του περασμένου Οκτώβρη είδαν το φως της δημοσιότητας οι 5 επιστολές που απέστειλε ο Δήμαρχος Αργοστολίου, κ. Μιχαλάτος, προς τους αντίστοιχους επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων, όπου το περιεχόμενό τους έκανε λόγο για συνεργασία μέσα στα πλαίσια του Δήμου. Δύο ημέρες μετά, στις 17/10/19, δημοσίευσα ένα κείμενο υπό τον τίτλο «Πως αντιλαμβάνομαι την πρόταση για συνεργασία των δημοτικών παρατάξεων», όπου εκεί ανέφερα τις σκέψεις μου σχετικά με το πώς θα μπορούσε να γίνει αυτή η συνεργασία προς όφελος του Δήμου και των πολιτών του.

                Οι επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων απάντησαν περίπου ως εξής : οι κύριοι Παρίσης και Κουρούκλης απέκλεισαν τη συνεργασία, ο καθένας για τους δικούς του λόγους, ο κ. Φόρτες είπε ναι μεν αλλά και ο κ. Παντελειός ζήτησε περαιτέρω εξηγήσεις για το πώς εννοεί ο Δήμαρχος την εν λόγω συνεργασία.

                Το διάστημα που ακολούθησε δεν έγινε καμία δημόσια πολιτική συζήτηση, καμία άλλη δημόσια αλληλεπίδραση ή συνεύρεση μεταξύ του Δημάρχου και των επικεφαλείς των παρατάξεων ενώ τα ερωτήματα για το πώς θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο έμειναν αιωρούμενα και αναπάντητα. Αυτό που τελικά έγινε, ήταν η τοποθέτηση δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης απ’ τις παρατάξεις «Ισχυρή Κεφαλονιά» και «Για την επόμενη μέρα» σε θέσεις ευθύνης των δομών του Δήμου Αργοστολίου. Πριν τις εν λόγω τοποθετήσεις δεν υπέπεσε στην αντίληψή μου καμία προγραμματική συμφωνία.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

                Μετά απ’ αυτό το συνοπτικό ιστορικό εύκολα μπορεί να καταλάβει ο οποιοσδήποτε ότι, τελικά, οι «επιστολές συνεργασίας» του Δημάρχου ήταν μία φενάκη, αφού στο τέλος της ημέρας δεν έχουμε καμία συνεργασία. Αυτό που έχουμε είναι μερικοί επιλεκτικοί διορισμοί που έγιναν με πρόταση του Δημάρχου χωρίς καμία δημόσια διαβούλευση, καταπατώντας κάθε έννοια ορθής πολιτικής συνεργασίας στα πλαίσια της απλής αναλογικής και ενισχύοντας τις παραφιλολογίες για συναλλαγές κάτω απ’ το τραπέζι.

Η ώρα της αυτοκριτικής

                Μέσα σ’ αυτό το απαξιωτικό για τα κοινά πολιτικό κλίμα, η παράταξη με την οποία συμμετείχα στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου του 2019, «Για την επόμενη μέρα», λειτούργησε σε επίπεδο δημοτικών συμβούλων και δε συγκάλεσε ποτέ το σύνολο των υποψηφίων της. Δε λειτούργησε, με λίγα λόγια, η δημοτική κίνηση πίσω απ’ τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους. Παράλληλα, κι ενώ η εν λόγω παράταξη είχε στηριχθεί απ’ τον πολιτικό φορέα στον οποίο ανήκω, δεν υπήρξε καμία αλληλεπίδραση με τα συλλογικά μας όργανα ή επιδίωξη για συζήτηση και σύγκλιση των πολιτικών διεργασιών μας.

                Σε ό,τι λοιπόν με αφορά σχετικά με τα παραπάνω : Επειδή, στις εκλογές δε συμμετείχα για να συμπληρώσω απλώς μία ακόμη θέση στο ψηφοδέλτιο, αλλά με ειλικρινή διάθεση να προσφέρω με όλες μου τις δυνάμεις στον τόπο που ζω και μεγαλώνω τα παιδιά μου. Επειδή, κατά την προεκλογική περίοδο εργάστηκα όσο μπορούσα γράφοντας πρόγραμμα με συγκεκριμένες σκέψεις και προτάσεις άνω των 25 σελίδων για τα θέματα που αφορούν την καθημερινότητά μας, ενώ παράλληλα προσέφερα σε όλα τα επίπεδα του προεκλογικού αγώνα. Επειδή, οι συμπολίτες μας με τίμησαν απεριόριστα φέρνοντάς με 2ο σε σταυρούς προτίμησης εντός του συνδυασμού με τον οποίο ήμουν υποψήφιος. Επειδή, δε συμφωνώ με το γεγονός της μη λειτουργίας δημοτικής κίνησης εντός της οποίας θα μπορούσα να συνεχίσω να εργάζομαι και να προσφέρω για το κοινό καλό. Επειδή, η απόφαση της συμμετοχής της παράταξης «Για την επόμενη μέρα» στις θέσεις ευθύνης που της παραχώρησε η δημοτική αρχή με βρίσκει αντίθετο ως προς τον τρόπο με τον οποίο έγινε όπως εξήγησα παραπάνω.

                Για όλους τους παραπάνω λόγους διαχωρίζω δημόσια τη θέση μου απ’ τη δημοτική παράταξη «Για την επόμενη μέρα».

Αργοστόλι, 28/11/2019
Γιάννης Βαρούχας  

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

spot_img

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img